Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 21 juli 2011.

Cultuurdonderdag, 21 juli 2011

Freezeforze festival in tent

Kollumerzwaag - Het Freezeforze festival in Kollumerzwaag vindt zaterdag plaats in een tent. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Het festival zou in de openlucht plaatsvinden, maar vanwege het slechte weer dat wordt voorspeld, is gekozen voor de tent.

Economiedonderdag, 21 juli 2011

Eerlijke koffie in het nauw

Leeuwarden - Boeren in ontwikkelingslanden verkopen hun koffie in toenemende mate direct aan opkopers in plaats van aan coöperaties van koffieboeren. De ‘eerlijke’ koffiebranders kunnen daardoor op dit moment moeilijker aan hun koffiebonen komen. Dat meldt Fairtrade International, de koepelorganisatie van het keurmerk voor eerlijke handel, waarbij ook het Nederlandse Max Havelaar is aangesloten.

Economiedonderdag, 21 juli 2011

Ombouw Super de Boer in Kollum

Leeuwarden - Supermarkt Super de Boer in Kollum wordt op 28 september een Jumbo. In de twee voorafgaande weken wordt de winkel omgebouwd. Dat heeft eigenaar Jumbo laten weten. De komende weken bouwt Jumbo landelijk zeven winkels om. Daarmee komt het totaal aantal winkels van deze formule uit op 241. In Fryslân zijn er met de ombouw in Kollum elf vestigingen van Jumbo.

Hoofdartikeldonderdag, 21 juli 2011

Wie gaat er over de zendmast?

De betonnen voet van de zendmast bij Hoogersmilde en de restanten van de installatie daarbovenop vormen een treurige aanblik. De brand in de toren roept veel vragen op. Naar de oorzaak van de brand, uiteraard. Maar ook naar de verantwoordelijkheid voor een goede televisie- en radiovoorziening in het hele land.

Regiodonderdag, 21 juli 2011

Nog één keer lummelen op het schoolplein

Al jaren was er geen zicht meer op groei voor de Skoalle mei de Bibel in Wierum. Door een kleuter die er vorig jaar bijkwam, kon sluiting nog een jaar voorkomen worden. Maar gisteren was echt de allerlaatste dag.

Regiodonderdag, 21 juli 2011

Leeuwarder station veiliger met licht en kunstwerk

Leeuwarden Twee liften, een betere verlichting, nieuwe bestrating bij de zijentrees, een grote schoonmaakbeurt van de overkapping en het perronplein en een kunstwerk. Om het gevoel van veiligheid bij de reizigers van Arriva en NS te verhogen voert ProRail de komende maanden een grote opknapbeurt uit aan het treinstation van Leeuwarden.

Regiodonderdag, 21 juli 2011

Schaatsen is makkelijk vergeleken bij zwemmen

Goos Bies

Regiodonderdag, 21 juli 2011

Radio 1 krijgt noodfrequentie Spannenburg

Spannenburg - Luisteraars van Omrop Fryslân die hun radiosignaal uit de ether oppikken, ondervinden in de omgeving van Spannenburg geen storingen meer. Het Agentschap Telecom heeft Radio 1 namelijk een nieuwe noodfrequentie gegeven. Radio 1 is sinds gisteravond via 103,8 megaherz (MHz) te ontvangen. De oorspronkelijke frequentie van 91,8 MHz zit zo dicht bij de frequentie van Omrop Fryslân (92,2), dat Radio 1 de regionale zender ‘wegdrukte’. Omdat Omrop Fryslân de officiële rampenzender is, is het van belang dat het station goed te ontvangen is.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 juli 2011

Gids ‘Coming Out Churches’ voor welkome homo

Leeuwarden - Er komt een gids waarin staat welke kerken een homovriendelijke houding hebben: Coming Out Churches. De gids voor kerk & homo is voor homo’s (en hetero’s) die gaan trouwen en zich gaan oriënteren op een kerkgenootschap. ‘Maar de gids is ook voor kerkelijke bestuurders die zich bezighouden met het thema homoseksualiteit en willen weten in welke kerken homo’s meer dan welkom zijn’, meldt uitgever Meinema, onderdeel van Boekencentrum in Zoetermeer.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 juli 2011

Ginnum wil aan klantenbinding doen

270 kerken doen mee aan de openkerkenroute Tsjerkepaad. Een daarvan is de kerk van Ginnum. Het is een vrijplaats voor kunstenaars die in de lege kerk alle ruimte hebben.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 juli 2011

Dieptepunt relatie Ierland en Rome

Dublin De relatie tussen Ierland en het Vaticaan heeft een dieptepunt bereikt. Dat stellen politieke analisten naar aanleiding van recente uitspraken van de regering op het misbruikschandaal in Ierland. Vorige week werd een onderzoek van de Ierse regering openbaar naar seksueel misbruik door negentien geestelijken in het bisdom Cloyne.

Sportdonderdag, 21 juli 2011

Partuur van Koelmans wint in Minnertsga

Minnertsga - Margriet Koelmans, Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra zijn gisteravond winnaar geworden van de vrijeformatiewedstrijd voor dames in Minnertsga. Onder grote belangstelling werd het trio Iris van der Veen, Baukje Aalbers en Manon Scheepstra na een meeslepend gevecht (5-5 en 6-4) verslagen. De derde prijs was voor Lisette Wagenaar, Imke van der Leest en Gérieke de Groot, die in de halve finale geen poot aan de grond kregen tegen Van der Veen c.s. (5-2 en 6-2).

Sportdonderdag, 21 juli 2011

Uw sportfoto in de krant

Uw hockeyende kleinkind met de beker in de handen? Dat schitterende doelpunt van zoonlief? Of die geconcentreerde blik van uw dochter, aanstormend amazone? Heeft u het op beeld vastgelegd en wilt u het delen met de lezers van het Friesch Dagblad dan biedt de krant u nu die gelegenheid. De sportredactie wil voortaan elke dinsdag een mooie plek inruimen voor de beste, leukste, mooiste, aardigste amateur sportfoto van het voorgaande weekeinde. Mail de foto voor maandagavond 21.00 uur naar sport@frieschdagblad.nl. Foto’s van kampioensteams zijn van harte welkom, maar de voorkeur gaat uit naar spelmomenten.

Sportdonderdag, 21 juli 2011

Fierljepper Scherjon pakt dagtitel met miniem verschil

IJlst - Fierljepper Hannes Scherjon heeft gisteren in IJlst zijn eerste dagtitel van het seizoen gewonnen. De topklasser deed dat met miniem verschil. De ljepperij bleek bij de topklassers een van de meest spannende dit seizoen, want de nummers één tot en met drie eindigden binnen drie centimeter van elkaar.

Sportdonderdag, 21 juli 2011

Partuur De Groot groeit naar PC-vorm

Minnertsga - Op de derde woensdag van juli, exact twee weken voor de hoogmis van de kaatssport op het Sjűkelân, werkte het partuur van Jan Dirk de Groot, Renze Hiemstra en Pier Piersma aan het zelfvertrouwen. En aan de PC-vorm. Op de vijftiende vrijeformatiewedstrijd van het seizoen in Minnertsga bewees het trio dat de vorm groeit. Dat ondervonden Gert-Anne van der Bos c.s. gisteren in een spannende finale.

Sportdonderdag, 21 juli 2011

Heerenveen huurt Rešek van NK Marbor

Heerenveen - De Sloveense jeugdinternational Mitja Rešek (20) wordt door sc Heerenveen gehuurd van zijn club NK Maribor. ,,Rešek is een talentvolle verdediger en heeft zeker potentie om via de beloften door te groeien naar de linksbackpositie in de eerste selectie”, zei Johan Hansma, directeur technisch zaken. ,,We kunnen hem huren, met een optie tot koop, dus we halen hem met het oog op de toekomst. Nu lopen we ook geen financiële risico’s.”

Sportdonderdag, 21 juli 2011

Roorda gesprek van de dag bij winnend Heerenveen

Leek - Hij was het gesprek van de dag én hij was de grote afwezige in het oefenduel van sc Heerenveen tegen Beerschot: Geert-Arend Roorda. Het één kon gisteravond in Leek niet los van het ander worden gezien. Eerst zou hij wel naar Standard Luik, uiteindelijk toch niet. Terwijl er volop werd gespeculeerd over de reden van het mislukken van de transfer, won Heerenveen gisteravond van de Belgische tegenstander: 2-1.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties