Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 juli 2012.

Hoofdartikelzaterdag, 21 juli 2012

Kerklid 2.0 en de toekomst van de kerk

Het manifest van jonge predikanten over de toekomst van de kerk - Dominee 2.0 - maakt heel veel los. Er is een discussie losgebarsten die zich vooral afspeelt op internet. Een van de kenmerken van de discussie is de breedte ervan. De ‘aanstichters’ vroegen in hun manifest vooral ruimte in en rond de kerk voor nieuwe initiatieven die kans maken bij met name jongeren. Die zijn vervreemd geraakt van veel van de kerkelijke traditie.

Regiozaterdag, 21 juli 2012

Provincie stopt na vier jaar met Atelier Fryslân

Leeuwarden | Het onafhankelijke adviesbureau voor ruimtelijke kwaliteit Atelier Fryslân stopt er na vier jaar mee. Het bureau werd in 2008 opgericht, aanvankelijk voor twee jaar. Daar werd nog twee jaar aan vastgeknoopt, maar de provincie Fryslân wil na 1 oktober van dit jaar niet verder op deze manier.

Regiozaterdag, 21 juli 2012

Oude grenspaal herplaatst

Elsloo | Grenspaal 47, in 1894 voor het eerst geplaatst op de Fries-Drentse grens, doet zijn werk weer. Gistermiddag werd de paal met een kleine plechtigheid neergezet tussen Elsloo en Zorgvlied, aan de rand van de Kale Duinen.

Regiozaterdag, 21 juli 2012

Anneke wil ook wel eens spontaan de deur uit kunnen

Leeuwarden | Ze mag dan wel in een rolstoel zitten door haar reuma, maar Anneke van der Wal (28) uit Leeuwarden is zeker niet afhankelijk. Al vóélt ze zich wel zo, nu ze nog steeds geen aangepaste auto heeft. De aanpassingen krijgt ze niet vergoed. ,,De gemeente vindt de taxi goedkoper.”

Sportzaterdag, 21 juli 2012

Heerenveen maakt Europese rentree mogelijk in Boekarest

Heerenveen| De rentree van sc Heerenveen in de derde voorronde van de Europa League heeft mogelijk plaats in Roemenië tegen Rapid Boekarest. Die ploeg won donderdag de thuiswedstrijd met 3-1 van het Finse MyPa 47 (Myllykosken Pallo-47). De formatie van trainer Marco van Basten werd gisteren tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan de winnaar van dat duel en start op 2 augustus met een uitwedstrijd.

Sportzaterdag, 21 juli 2012

Cambuur simpel langs hard spelende Gladbach-reserves

Epe | SC Cambuur kan nu al tevreden terugkijken op het trainingskamp van deze week in Epe. Voetballend ging het de ploeg uit Leeuwarden gisteren in de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach 2 goed af, precies zoals trainer Alfons Arts het naar eigen zeggen graag ziet. Bovendien ging Cambuur goed om met de fysieke weerstand die de Duitsers boden én werd er wederom gewonnen: 3-1.

Sportzaterdag, 21 juli 2012

Het weer blijft de fierljeppers parten spelen

Winsum | Volgens de mensen die ervoor gestudeerd hebben, wordt het de komende tijd dan eindelijk mooi weer. Zon en temperaturen die je verwacht bij het jaargetijde zomer. Als het daadwerkelijk zover komt, zal er een zucht van verlichting door Nederland gaan. Niet alleen bij de mensen die vakantie hebben of krijgen, maar zéker ook bij de fierljeppers. Want het slechte weer speelt hen al het hele seizoen parten. Donderdagavond opnieuw, in de uitgestelde en door Thewis Hobma gewonnen eersteklaswedstrijd in Winsum (19,19 meter).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties