Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 augustus 2012.

Cultuurdinsdag, 21 augustus 2012

Fries in jazzorkest Chris Barber

Garyp | Musicus Bert Brandsma uit Garyp gaat als vast orkestlid meespelen met de Big Chris Barber Band. Hij zal als solist op klarinet en tenorsaxofoon optreden. Het is voor het eerst in het zestigjarig bestaan van de band rond de bekende Engelse jazztrombonist Barber dat een Nederlander er een vaste plek krijgt.

Cultuurdinsdag, 21 augustus 2012

The Cool Quest vervangt Mr. Wallace

Leeuwarden | The Cool Quest vervangt op 25 augustus het oorspronkelijk geprogrammeerde Mr. Wallace bij de Sena Performers POPnl Award in De Melkweg in Amsterdam. Dat heeft Friesland Pop gisteren gemeld.

Economiedinsdag, 21 augustus 2012

Bond: boeren in problemen door lage melkprijs

Leeuwarden/Ingen | De helft van de Nederlandse melkveehouders heeft waarschijnlijk moeite om de maïsoogst in september te financieren. Deze is echter nodig voor nieuwe aanwas van veevoer. Dat zegt Hans Geurts, voorzitter van melkveehoudersvakbond NMV. Door de flink gedaalde melkprijs en gestegen kosten van veevoer en diesel zullen er volgens hem veel boeren structureel dieper in de schulden raken.

Hoofdartikeldinsdag, 21 augustus 2012

Koning Voetbal heeft gewillige vazallen

SP-leider Roemer vindt dat de internationale voetbalbond UEFA paal en perk moet stellen aan de bizar hoge salarissen van (sommige) voetballers. De aanleiding voor zijn opmerking was de Nederlandse voetballer Van Persie, die bij zijn nieuwe club Manchester United (Groot Brittannië) per week 300.000 euro verdient.

Regiodinsdag, 21 augustus 2012

45 Stolpersteine geplaatst als herinnering aan Harlinger Joden

Harlingen | ,,Ik heb hier heel wat uren op de stoep gezeten, we werden nooit weggestuurd.” Voor de deur van Heiligeweg 19, een statig, witgeschilderd pand in het centrum van Harlingen, haalt de Gorinchemse Vrony Koopmans (81) herinneringen op aan haar twee Joodse buurjongetjes Elkan en Cäcil ‘Sjillie’ Speijer. Vader Michiel en moeder Hanna Speijer runden er een textielzaak. Op 9 maart 1943 werd het hele gezin naar Westerbork gedeporteerd en diezelfde maand nog vermoord in vernietigingskamp Sobibor. Herinnerde tot nu alleen de muurreclame op het winkelpand nog aan de familie, sinds gisteren liggen er in de stoep vier Stolpersteine, oftewel struikelstenen of stroffelstiennen, waarop hun namen zijn te lezen.

Regiodinsdag, 21 augustus 2012

Archeologisch onderzoek in terpzolen

Leeuwarden | De komende jaren worden eerder afgegraven terpen door de Rijksuniversiteit Groningen en de provincie Fryslân in een breed onderzoek nader onderzocht. Het gaat daarbij om terpen in de Greidhoeke, waar de eerste terpbewoners zich rond 600 voor Christus vestigden. Deze terpen zijn vrijwel allemaal verdwenen, maar de terpzool - het stuk van de kwelder waar de terp op gebouwd was - is er nog wel. Provinciaal archeoloog Gilles de Langen spreekt de verwachting uit dat de sporen op dat diepste niveau ook nog veel waardevolle informatie bevatten.

Regiodinsdag, 21 augustus 2012

Razend drukke zomer voor strandwachten

Lemmer | Ondanks een matige zomer heeft de Reddingsbrigade nu al meer hulp moeten bieden dan vorig jaar. Met name het hoge aantal vermiste kinderen is opvallend. De Reddingsbrigade heeft dit weekeinde extra vrijwilligers moeten inzetten om de drukte aan te kunnen.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 augustus 2012

Haagse kerken voelen zich geschoffeerd door gemeente

Den Haag | De Haagse gemeenschap van Kerken is verbaasd en teleurgesteld. De gemeenteraad wil geen gebruik meer maken van hun kerkgebouwen om er stemlokalen in onder te brengen vanwege de scheiding tussen kerk en staat. Een onjuiste en ongepaste verwijzing, vinden de kerken. In een brief aan de gemeenteraad uiten de kerken hun verbazing en teleurstelling.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties