Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 21 oktober 2002.

Bijschriftmaandag, 21 oktober 2002

Dronkenschap

Dronkenschap is een groot kwaad. De bijbel waarschuwt ertegen. Wie zich bezondigt aan brasserijen en dronkenschap, kan het Koninkrijk van God niet beërven (Gal. 5:21).

Cultuurmaandag, 21 oktober 2002

Friese kampioenen bij nationaal solistenconcours

Zwolle – Rianne Jongsma (12) uit Boornbergum en Gerben Rouwenhorst uit Menaldum hebben zaterdag in Zwolle de kampioensbokalen in de wacht gesleept tijdens de Nationale Solisten Kampioenschappen voor Blazers.

Cultuurmaandag, 21 oktober 2002

Lulu Wang schreef boek voor jubileum van Douwe Egberts

Utrecht – De schrijfster Lulu Wang heeft voor het 250-jarig jubileum van Douwe Egberts het boek Het Rode Feest geschreven. Donderdagmiddag signeert de uit China afkomstige auteur het boek in de DE geschenkenwinkel in Joure.

Economiemaandag, 21 oktober 2002

CNV tevreden met overname Hubert Stavoren door SHH

Drachten – De metaal- en elektrobond CNV is tevreden met de overname van Hubert Stavoren van het Franse Vivendi door Scheepswerf Harlingen Holding (SHH). De overname werd vrijdag bekendgemaakt.

Economiemaandag, 21 oktober 2002

Minder Eko in schappen

Amsterdam – Door groei van de goedkope supers Aldi en Lidl zakt het gemiddeld aantal Eko-producten in de schappen van supermarkten. Dit bleek zaterdag uit een onderzoek van Greenpeace en Milieudefensie onder 350 supermarkten.

Hoofdartikelmaandag, 21 oktober 2002

De regels van het spel…

De regels zijn veranderd, maar het spel wordt gespeeld als altijd. Dat is de balans na een half jaar ‘dualisme’ in de Friese gemeentepolitiek. De meeste lokale bestuurders vonden het niet nodig, die opgelegde verandering. En daarom dóen ze het gewoon niet, veranderen.

Regiomaandag, 21 oktober 2002

Fryslân treedt hard op tegen ‘foute’ agent

Leeuwarden – De politie Fryslân treedt hard op tegen agenten die in de fout gaan.

Regiomaandag, 21 oktober 2002

Vader en zoon komen om het leven bij brand

Holwerd – De dertigjarige Oebele Veenema en zijn vierjarige zoon Wieger uit Holwerd zijn zaterdagochtend om het leven gekomen bij een brand in hun woning aan de Ternaarderdyk.

Regiomaandag, 21 oktober 2002

Veiligheid is al heel lang hét thema

Leeuwarden – De term ‘veiligheid’ lijkt een paar jaar geleden te zijn verzonnen toen Nederland in de ban was van de vuurwerkramp in Enschede en het toenemende geweld op straat. Politici dansten in aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen van dit voorjaar om het begrip Veiligheid heen. Het is hét maatschappelijk thema van het begin van de 21ste eeuw.

Regiomaandag, 21 oktober 2002

Kaalslag in Heerenveen

Heerenveen - De gemeente Heerenveen schrapt subsidies voor een groot aantal culturele en maatschappelijke instellingen in de gemeente. De gevolgen zijn ingrijpend. Zo moet de Kunstuitleen in Heerenveen dicht en gaat bij de Heerenveense Omroep Stichting de stekker eruit. Dit zijn enkele van de vele bezuinigingsmaatregelen die Heerenveen doorvoert.

Regiomaandag, 21 oktober 2002

Paarden slepen weer even bomen uit het bos

Appelscha – Zo’n zes jaar was hij boomsleper. Het beroep heeft hem gesloopt. Zijn rechterbeen is ,,totaal vernield’’. En toch stond Harm van den Berg (69) uit Appelscha zaterdag met een portie gezonde jaloezie te kijken naar de twee mannen die een demonstratie boomslepen gaven in de Appelschaaster bossen. Wat zou hij het graag nog eens doen, al was het maar één keer. Weer even die ,,fantastische’’ samenwerking tussen man en paard beleven.

Regiomaandag, 21 oktober 2002

FNP’er solliciteert op burgemeesterspost

Sint Annaparochie – Op de vacature van burgemeester in de gemeente het Bildt hebben 21 mensen gesolliciteerd. Opvallend is dat één van de sollicitanten lid is van de provinciale partij FNP.

Regiomaandag, 21 oktober 2002

Kleindieren: eerst voor vlees, nu voor de lol

Leek - Kleindierenvereniging ‘t Hollandertje uit Leek bestaat deze maand zestig jaar. Dat heugelijke feit werd afgelopen weekeinde gevierd tijdens een grote verenigingstentoonstelling.

Regiomaandag, 21 oktober 2002

Wat haarlak, en het kalf ziet er piekfijn uit

Drachten – Eindelijk kunnen ze weer met ‘hun’ kalveren naar een keuring. Het echtpaar Harm en Annette Beima-Panhuis uit Bartelhiem wachten gelaten af tot een van de door hun meegebrachte kalveren de keuringsring van het Fries Paarden Centrum (FPC) in Drachten mag betreden. De kalverenkeuring, gehouden door de Fokclub Federatie Friesland (FFF), was zaterdag de eerste in Fryslân sinds de mkz-crisis. Bovendien was het een jubileumkeuring; de FFF bestaat vijftig jaar.

Regiomaandag, 21 oktober 2002

Visitekaartje van Sneek favoriete hangplek

Sneek - Hangjongeren zorgen voor steeds meer overlast bij de Waterpoort in Sneek. Het bijna vierhonderd jaar oude visitekaartje van Sneek is een geliefde hangplek geworden en wordt door jeugd veelvuldig beklad met viltstift. Sinds de zomer is de overlast verergerd.

Geloof & Kerkmaandag, 21 oktober 2002

Een kerkgemeenschap als ‘sociale partner’

Burgum - Een kerk die bij de tijd wil blijven, moet haar taken verbreden. Niet alleen kerkdiensten, gespreksgroepen en catechisaties, maar ook kinderopvang, studiebegeleiding en stervensbegeleiding. Dat vindt Foekje Kloosterman-Fink uit Burgum. Ze schreef er een ‘verhandeling’ over voor de predikantsopleiding die ze in Utrecht volgt.

Geloof & Kerkmaandag, 21 oktober 2002

Bijbelvertaling brengt licht over Suriname

Friezen-om-utens Nico en Ypie Doelman wonen met hun gezin in Dallas waar ze werken voor de SIL, een zusterorganisatie van Wycliffe Bijbelvertalers. Elf jaar werkten ze voor Wycliffe in Suriname aan negen vertaalprojecten. Onlangs kwam een daarvan gereed: een nieuwe vertaling van het Sranan Tongo Nieuwe Testament. Nico Doelman doet verslag.

Geloof & Kerkmaandag, 21 oktober 2002

Doopsgezind bestuur overlegt met redactie over weekblad ADW

Leeuwarden – De doopsgezinde Broederschapsraad gaat in gesprek met de redactie van het Algemeen Doopsgezind Weekblad (ADW) over de toekomst van het blad.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

Vonk verbloemt de problematiek bij Heerenveen

Enschede – Een ‘beetje’ doelman redt elk seizoen een puntje of zeven, acht voor zijn club. Hans Vonk tekende zaterdagavond voor zijn eerste voor Heerenveen. De goalie, die in het begin van het seizoen had meegedeeld in de algehele malaise, behoedde de Friezen in het Arke-stadion tegen FC Twente met enkele miraculeuze reddingen voor een fors pak slaag.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

Jur Vrieling wint met wildcard GP Indoor Friesland

Leeuwarden - Jur Vrieling uit Holwierde zag zaterdagavond in het FEC in Leeuwarden zijn grote droom uitkomen: de Grand Prix van Indoor Friesland winnen. ,,Dit kan gewoon niet waar zijn, zo mooi is dit. Dit wilde ik altijd nog eens winnen en dat het nu en hier in Leeuwarden gebeurt, is niet te geloven.’’ Met een wildcard liet Vrieling met het springpaard VDL Edminton alle internationale top ruiters in het zand bijten.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

Age Hains Boersma (QVC) koestert na drie goals voor altijd zijn Oranje-shirtje

Hoogeveen - Johnny de Jonge van SC Joure kon zijn vreugdetranen niet meer bedwingen. ,,Dit is heerlijk en te gek. Het geeft veel meer beleving dan een zege bij mijn club.’’ De speler van Oranje plaatste zich zaterdag in Hoogeveen met zijn ploeg voor de finale van de UEFA Regions Cup.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

Routinier Jenne Talsma bij Ouwe Syl een stille kracht

Oude Bildtzijl - Hij begon als korfballer bij het toen nog bestaande DTG (De Toeke Gooiers) en stapte toen over naar de voetbalsport. Na een half jaar als A-junior gespeeld te hebben, kwam hij als 17 jarige jongeling in de A selectie van Ouwe Syl. Sinds die tijd is Jenne Talsma niet meer weg te denken bij deze club. Niet alleen binnen de lijnen, maar ook daarbuiten is hij van grote waarde voor de vereniging.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

Sneek toont te weinig lef

Sneek - De dames van volleybalclub Essent Sneek zijn nog niet klaar voor de eredivisie en staan na twee wedstrijden dan ook met lege handen onderaan. Het team van trainer-coach Tjitske Ringnalda werd zaterdagavond voor eigen publiek te licht bevonden en verloor de tweede wedstrijd van de competitie met 0-3 van Sliedrecht Sport.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

Arbiter Den Brabander vergalt mooi weekeinde Flyers

Heerenveen – De vreugde bij Flyers na de mooie zege (6-5) op koploper Amsterdam zaterdag, verdween zondag als sneeuw voor de zon. De ijshockeyers uit Heerenveen liepen in Tilburg tegen een 8-6 nederlaag op waarbij scheidsrechter Jean Paul den Brabander een cruciale rol vervulde.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

Epke Zonderland turnt verdienstelijk in Parijs

Parijs – Turner Epke Zonderland, eerstejaars senior, is knap voor de dag gekomen op de wereldbekerwedstrijden in Parijs. De Lemster werd zaterdag en zondag bij deze open Franse kampioenschappen verdienstelijk zestiende (8,60) op voltige.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

‘Tweespantitel teamprestatie’

Leeuwarden - Watte Bruinsma uit Rotstergaast kneep de zweep stevig vast en maakte een zegevierend gebaar na de overwinning in de nationale titelstrijd voor tweespannen in het FEC in Leeuwarden. De menner wist zaterdag de Nederlandse titelstrijd tweespannen voor Friese paarden voor een uitverkocht FEC naar zijn hand te zetten.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

Harde klap Drachtster Boys

Drachten – Dat Drachtster Boys zaterdag voetballes kreeg van koploper SDC Putten, ging Wieb Rodenhuis wat te ver. Dat zijn ploeg een harde klap had geïncasseerd, moest hij wel volmondig beamen. Putten was in het Drachtster Bos op alle fronten net even beter, wat uitmondde in een verpletterende en even verdiende nederlaag voor Drachtster Boys.

Sportmaandag, 21 oktober 2002

Aangeslagen VCR naar eerste zege

Rinsumageest - De eerste overwinning dit seizoen van Voetbal Club Rinsumageest is er eentje met een droevig karakter geworden. In de loop van de ochtend bereikte de ploeg van trainer Kees Ros het bericht dat kameraad en oud-speler van VCR Oebele Veenema en diens zoontje waren omgekomen bij een brand in Holwerd. De verslagenheid was groot bij VCR.

Weermaandag, 21 oktober 2002

Regenachtig

Vanavond en vannacht is er veel bewolking en regenachtig. Het kwik zakt niet verder dan ongeveer 12 graden. Ook morgen is het regenachtig en bewolkt en het kwik loopt verder op tot rond 14 à 15 graden. Daarbij gaat het matig tot hard waaien uit het zuiden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties