Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 oktober 2003.

Achtergronddinsdag, 21 oktober 2003

In Calcutta vereren ook de hindoes Moeder Teresa

De geest van Moeder Teresa waart ook zes jaar na haar dood door de slums van Calcutta. De zondag zalig verklaarde non doet er de grenzen tussen de godsdiensten vervagen. Hindoes vereren Teresa als een devi of godin en smeken gunsten af aan haar graf.

Bijschriftdinsdag, 21 oktober 2003

Zwijgen

U kent allemaal waarschijnlijk wel het gezegde: spreken is zilver maar zwijgen is goud. In bepaalde situaties gaat zo’n gezegde prima op. Soms kun je er maar beter het zwijgen toe doen.

Dossierdinsdag, 21 oktober 2003

Woensdag 15 oktober 2003

Het Friesch Dagblad viert vandaag feest: de krant bestaat honderd jaar. De afgelopen decennia is er aan getwijfeld of het Friesch Dagblad zijn eeuwfeest wel zou kunnen vieren. Dat de krant dit toch kan doen, is reden tot vreugde.

Hoofdartikeldinsdag, 21 oktober 2003

Alleenstaanden en de fiscus

De plannen van staatssecretaris Wijn om via de fiscus het gezin te bevoordelen, is een breuk met de paarse traditie. Die heeft, op allerlei beleidsterreinen, het individualiteitbeginsel benadrukt. De voorgestelde wijzigingen gaan alleenstaanden geld kosten.

Hoofdartikeldinsdag, 21 oktober 2003

De vierdaagse schoolweek…

Het lerarentekort zorgt met een zekere regelmaat voor politieke onrust, in de praktijk van school en gezin is het een blijvend probleem. De ‘leek’ begrijpt lang niet alles van het onderwerp; de berichten over het lerarentekort lijken elkaar soms tegen te spreken. En de effecten van de maatregelen zijn nogal eens onduidelijk. Neem de maatregel van de zij-instromers.

Regiodinsdag, 21 oktober 2003

Wethouder vecht voor houtsingels

Marum – Waarom overal op bezuinigen behalve op houtsingels? Wethouder F. Mollema moest maandagavond opnieuw moeite doen om het budget voor het onderhoud aan de houtsingels in Marum veilig te stellen.

Regiodinsdag, 21 oktober 2003

Raad ‘Drachten’ boos over kinderopvang

Drachten - Het gemeentebestuur is een ,,stap te ver’’ gegaan en heeft ,,beneden peil’’ gehandeld. De leden van de commissie samenleving en zorg van Smallingerland hadden maandagavond weinig goede woorden over voor hoe het college van burgemeester en wethouders heeft gehandeld inzake de overname van de Stichting Kinderopvang Smallingerland (SKS) door de commerciële opvang The Nanny in Drachten.

Regiodinsdag, 21 oktober 2003

Werkloze jongeren prioriteit Leeuwarden

Leeuwarden – Bij de invulling van de nieuwe wet werk en bijstand in de gemeente Leeuwarden moet vooral de aanpak van het aantal werkloze jongeren prioriteit krijgen. Dat vinden de Leeuwarder raadsleden, bleek maandagavond tijdens een extra commissievergadering over de invulling van wet.

Regiodinsdag, 21 oktober 2003

Christelijke basisschool geeft zelfstandigheid op

Broeksterwoude – Christelijke basisschool De Wel in Broeksterwoude geeft haar zelfstandigheid op. Het schoolbestuur is van plan om in januari te fuseren met PCBO Dantumadeel.

Regiodinsdag, 21 oktober 2003

Stratenmaker overleden na aanrijding trein

Leeuwarden - Een 21-jarige man uit Kootstertille is overleden nadat hij maandagochtend op het traject Leeuwarden-Stavoren door een trein werd aangereden.

Regiodinsdag, 21 oktober 2003

Helft van alle brandmeldingen is loos alarm

Leeuwarden - De helft van alle brandmeldingen die bij de alarmcentrales binnen komen, is loos alarm. Vooral haperende alarminstallaties bij bedrijven zorgen ervoor dat de brandweer vaak voor niets uitrukt. Volgens het Nationaal Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) is het probleem ,,onoplosbaar’’.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 oktober 2003

Tienduizendste bezoeker ‘Arkventure’ in Fryslân

Buitenpost – De ‘Arkventure BibleXplorer’ waarmee het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) langs scholen door het hele land trekt, geniet grote belangstelling. Maandag kon de tienduizendste bezoeker worden verwelkomd, in Buitenpost, twee maanden eerder dan gepland.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 oktober 2003

Einde Friese synode is nabij

Leeuwarden - Het einde nadert voor de Provinciale Synode van Friesland van de Samen-op-Wegkerken (PROS). Decennialang kwamen afgevaardigden van de hervormden, gereformeerden en lutheranen naar deze provinciale kerkvergadering. Maar nog twee keer en dan is het voorbij. De Friese synode wordt opgeheven in april 2004. Hoofd Ben Hogeterp van het Regionaal Dienstencentrum Fryslân vertelt over de veranderingen.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 oktober 2003

‘Kerken moeten gemeenten tot samenwerking stimuleren’

Nijmegen - Protestantse kerken in Nederland doen er goed aan om, net als de rooms-katholieken, verdergaande samenwerking tussen afzonderlijke gemeenten te stimuleren. Niet omdat de secularisatie hen daartoe dwingt, maar omdat het hun kwaliteit ten goede komt.

Weerdinsdag, 21 oktober 2003

Koud

Vandaag is het koud herfstweer met maxima van circa 8-9 graden. Morgen komt er meer zon met vooral aan zee een enkel buitje. De temperatuur ligt morgen rond 8 graden, bij een naar matig tot krachtig toenemende wind uit het oosten tot zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties