Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 21 oktober 2004.

Bijschriftdonderdag, 21 oktober 2004

Nivellering

Nivellering komt niet tot stand, zolang mensen zich teveel laten motiveren door het geld.

Economiedonderdag, 21 oktober 2004

Rinsma Gorredijk kandidaat beste winkel

Utrecht - Modezaak Rinsma Fashion & Trends in Gorredijk is genomineerd voor de titel Winkel van het jaar in de categorie Zelfstandige winkel. De zaak is een van de drie kandidaten. De bekendmaking van de Winkel van het jaar is op 1 november.

Economiedonderdag, 21 oktober 2004

Failliete boedel Marcel Nijboer in de verkoop

Franeker - De failliete boedel van meubelzaak Marcel Nijboer uit Twijzelerheide gaat zaterdag in de verkoop. Dat maakte de curator van het bedrijf, mr. O.A. van Oorschot, vandaag bekend. Het gaat om enkele tientallen tafels, stoelen en kasten, die voor de helft van de prijs worden aangeboden. De veiling vindt plaats aan de Jan Stapertlaan 2 in Franeker.

Hoofdartikeldonderdag, 21 oktober 2004

Vooringenomenheid…

De Italiaan Buttiglione voelt zich niet begrepen. De beoogde Europese Commissaris voor Justitie is door een commissie van het Europees Parlement afgewezen na zijn uitspraken over de zondigheid van homoseksualiteit en de positie van vrouwen. Vandaag praat aankomend voorzitter Barroso van de Europese Commissie met het Europees Parlement over wat er met Buttiglione, oud-tekstschrijver van de paus, moet gebeuren.

Regiodonderdag, 21 oktober 2004

Meer Oudega (S) wordt nog lang niet gegraven

Oudega (S) – De aanleg Berenatmeer, de nieuwe waterplas voor berging van overtollig water, recreatie en natuur bij Oudega (S), gaat op zijn vroegst over anderhalf jaar van start. De gemeente Smallingerland heeft eerst het hele jaar 2005 nog werk met het opstellen van de benodigde Milieu Effect Rapportage en het zoeken van geld voor de uitvoering van het plan. Dat blijkt uit het beleidsplan van de gemeente, dat vandaag is gepresenteerd.

Regiodonderdag, 21 oktober 2004

Worstmaker begint camping Boelenslaan

Boelenslaan – Worstmakerij Sj. van der Schaaf aan de Bethlehemsreed bij Boelenslaan wil zijn bedrijf uitbreiden met een boerencamping. Van der Schaaf heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de gemeente Achtkarspelen. Het college van Burgemeester en Wethouders staat positief tegenover het plan.

Regiodonderdag, 21 oktober 2004

Staatsbosbeheer moet optreden tegen stropers

Leeuwarden – Het jachtseizoen is geopend en daarmee ook het stroopseizoen. Op Terschelling hebben de eilander jagers zich deze week bij Staatsbosbeheer en de politie beklaagd over stropers. Ze willen dat er streng wordt opgetreden. Het jachtseizoen loopt van eind september tot in januari.

Regiodonderdag, 21 oktober 2004

‘Uitvaartondernemer moet ook leven’

Oranjewoud – Ongetwijfeld vinden er in de uitvaartbranche zaken plaats die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals de redactie van televisieprogramma Nova maandag onthulde. Maar uitvaartondernemer J. K. de Jong uit Oranjewoud is er van overtuigd dat de excessen incidenten betreffen. En dat een bestuurslid van de Federatie Friese Uitvaartverenigingen het berekenen van een prijs van achthonderd euro voor een bode als voorbeeld voor een misstand noemt, terwijl zij zelf driehonderd euro rekenen, vat hij op als een belediging aan het adres van de zelfstandig ondernemer.

Regiodonderdag, 21 oktober 2004

Brandweer negeert met actie verbod minister

Leeuwarden – Brandweerpersoneel van de gemeente Leeuwarden heeft vanochtend het verbod van minister Remkes van Binnenlandse Zaken om materieel in te zetten bij demonstraties tegen het kabinet, bewust genegeerd. Ongeveer veertig personeelsleden demonstreerden tegen tal van kabinetsplannen bij de stoplichten waar verkeer uit de richting van Hurdegaryp Leeuwarden binnenkomt, met behulp van drie autospuiten, een waterongevallenwagen, drie busjes en een hoogwerker.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 oktober 2004

Leren vertellen waarom je gelooft

Leeuwarden – De Protestantse Kerk in Nederland gaat kerkleden helpen om te verwoorden waarom ze geloven. ‘Het christelijk geloof is iets waarvoor je mag staan’, is het motto. Het missionair-diaconale project heeft als titel meegekregen ‘Vrijmoedig spreken over God’.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 oktober 2004

‘Zo dicht bij de paus dat je hem bijna kunt aanraken’

Rome – Ze moesten er om vijf uur ’s ochtends voor opstaan, maar ,,het was het meer dan waard. Heel indrukwekkend’’, vertelt Susan Boukema. De negenhonderd pelgrims die op dit moment in de voetsporen van Bonifatius een bedevaart naar Rome maken, gingen woensdag op audiëntie bij paus Johannes Paulus II.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 oktober 2004

Steeds minder binding met kerk en Bijbel

Leeuwarden – De ontkerkelijking zet door in Nederland. Nog maar eenderde van de Nederlanders rekent zich zelf tot een kerkgenootschap; acht jaar geleden was dat nog de helft. Slechts een op de vijf landgenoten gelooft in een persoonlijke God. De grootste religie is inmiddels het ‘ietsisme’, het geloof in de ongedefinieerde hogere macht die men ‘iets’ noemt.

Sportdonderdag, 21 oktober 2004

SC Heerenveen gaat tegen Benfica uit van eigen kracht

Lissabon - Het veredelde oefenpotje tegen het goedwillende maar kwaliteitloze Petach Tikva moest gespeeld worden, maar het startschot van de Europese campagne van Sportclub Heerenveen klinkt toch echt vanavond pas in het indrukwekkende Estadio da Luz in Lissabon. Hoewel de naam van de tegenstander alleen al koude rillingen veroorzaakt, is SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek tegen Benfica niet van plan ook maar één millimeter af te wijken van z'n ideeën over hoe voetbal het mooiste, het beste en het meest doeltreffende kan zijn.

Weerdonderdag, 21 oktober 2004

Onstuimig

Vanmiddag is het onstuimig herfstweer. Er zijn opklaringen en op de meeste plaatsen blijft het droog. Wel waait er een krachtige zuidwestenwind, en langs de kust kan er zelfs af en toe stormen, 8 ŕ 9 bft. Het wordt 15 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties