Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 oktober 2011.

Cultuurvrijdag, 21 oktober 2011

Passengers en Mundo Park geselecteerd voor Freesonica

Leeuwarden - De Friese bands Passengers en Mundo Park zijn uitgekozen voor het bandcoachingsproject Freesonica 2012. Dat heeft coördinator Meta Witkamp gisteren gemeld. De bands zullen het komende jaar intensief worden gecoached op het gebied van onder meer management, promotie en podiumpresentatie.

Economievrijdag, 21 oktober 2011

Friese acties om uitblijven van cao

Heerenveen - Bij bouwmarkten in Heerenveen, Wolvega en Drachten gaat het personeel actie voeren. Onder de titel Doe het voor jezelf hebben de bonden aangekondigd landelijk publieksvriendelijke acties te gaan doen. Dit vanwege het uitblijven van een nieuwe cao voor bouwmarkten. Volgens de bonden willen de werkgevers niet in gesprek terwijl de laatste collectieve afspraken al zijn verlopen. De bonden hebben daarom ook een uitnodigingsbrief gestuurd naar de werkgevers.

Economievrijdag, 21 oktober 2011

Friese vinding moet gebruik antibiotica bij vee halveren

Tytsjerk - Een proantibioticum van het bedrijf Hoogrendement, met vestigingen in Burgum en Tytsjerk, moet het gebruik van antibiotica door de boer halveren. Dat is althans de verwachting van eigenaar Willem Oostenveld. Het bedrijf heeft na uitgebreid testen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (nVWA) toestemming gekregen de markt te betreden.

Economievrijdag, 21 oktober 2011

Run op fiscaal voordeeltje via spaarloon

Leeuwarden - Banken hebben het plotseling erg druk met de spaarloonregeling. Veel mensen willen nog profiteren van de belastingmaatregel voordat deze op 1 januari komt te vervallen. Honderden aanmeldingen per dag komen binnen voor het openen van een rekening.

Hoofdartikelvrijdag, 21 oktober 2011

Schaamte klinkt mee in vreugde over Libië

De vreugde in Libië is groot. Mensen die jarenlang hebben geleden onder de tiran Kaddafi, zijn bevrijd. Er vloeien tranen van vreugde, maar ook van verdriet en woede. De strijd voor de vrijheid heeft duizenden mensenlevens geëist.

Regiovrijdag, 21 oktober 2011

Fryslân in beeld voor berg van 2000 meter

Al sinds zijn vijftiende jaar droomt oud-wielrenner Thijs Zonneveld van een tweeduizend meter hoge berg in Nederland. Wat begon als grap, lijkt werkelijkheid te worden en misschien wel in Fryslân.

Regiovrijdag, 21 oktober 2011

Fûgelhelling in Ureterp vangt slangen op

Ureterp - De Fûgelhelling in Ureterp vangt noodgedwongen twee slangen op. Slangen die bij de dierenopvang binnenkomen worden doorgaans naar een adres in Delft gebracht, maar toen beheerder Hetty Sinnema de vondst daar meldde kreeg ze te horen dat de opvang juist een opnamestop heeft ingesteld. De reptielen moeten nu tenminste twee weken in Ureterp blijven, zodat de eigenaren de kans krijgen ze op te halen. Het zijn opmerkelijke gasten, de Fûgelhelling vangt zelden slangen op. ,,Het is een vrij unieke situatie”, vertelt Sinnema.

Regiovrijdag, 21 oktober 2011

Hotel Paal 8 niet in gevaar

Terschelling West - Het voortbestaan van Sandton Paal 8 hotel aan Zee op Terschelling is niet in gevaar. Dat zegt directeur Rogier Braakman. ,,Het hotel is zo gezond als wat. Ik heb ook tegen onze medewerkers zegt dat er niks aan de hand is”, benadrukt hij.

Regiovrijdag, 21 oktober 2011

Ondernemers boos over verhoging ozb

Grou - Ondernemers in Boarnsterhim vinden het absurd dat college van burgemeester en wethouders de onroerendezaakbelasting (ozb) voor niet-woningen met 22 procent wil verhogen. ,,We zitten al sinds 2008 middenin een recessie en dan gaat de gemeente ons op deze manier ook nog eens extra tegenwerken”, zegt Lútsen Melein van Kooiker Groep Grou. ,,Ze maken het ons als ondernemers zo wel heel erg moeilijk.”

Regiovrijdag, 21 oktober 2011

Enorme wachtrij en voetje voor voetje lopen

Leeuwarden - Duizend bezoekers per dag en gisteren een wachtrij tot ver buiten de ingang. Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden heeft deze herfstvakantie niet te klagen over de belangstelling. Maar dat geldt voor alle musea, natuurparken en zwembaden.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 oktober 2011

Emilia won van Tommy Hilfiger

Hemmen - Voor de zevende keer houdt de organisatie Time to Turn een bezielingsweekend. Zo’n tachtig tot honderd (vooral) jonge mensen komen vrijdag naar het Gelderse Hemmen om samen bezig te zijn met thema’s als gerechtigheid en duurzaamheid.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 oktober 2011

De grote impact van de Vakantiebijbelweek

Van mijn jonge jaren in de kerk kan ik me nog maar een paar dingen voor de geest halen. Eén keer vertelde de dominee een raadsel, vóór de preek, en degene die tijdens de preek het raadsel kon oplossen mocht het na de preek op de kansel komen vertellen. Het ging over het verdelen van een erfenis onder drie zonen: 17 ossen. De één kreeg de helft, de ander een derde deel en de laatste een negende. Ik had tijdens de preek bedacht dat de vader even één os moest lenen van de buurman en dat het dan gemakkelijk kon. En dat mocht ik komen uitleggen. Op een hele hóge kansel. Ik voel nog de geweldige emotie die dat gaf. Eigenlijk is dat zo’n beetje het enige dat ik nog weet te voelen van vroeger in de kerk... De aandacht voor kinderen was destijds, ik ben nu 55, niet bijster dik gezaaid.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 oktober 2011

Maria raakt de harten in Gerkesklooster

Maria is hot. Een expositie in museum Flehite in Amersfoort is de drukstbezochte ooit, ze heeft een eigen glossy en nu ook een musical: Maria. In Gerkesklooster is zaterdag de primeur voor Fryslân.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties