Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 21 oktober 2013.

Cultuurmaandag, 21 oktober 2013

Nieuw filmcafé in Wergea tijdens wintermaanden

Wergea | In Us Doarpshûs in Wergea begint op 1 november een nieuw filmcafé. De werkgroep Filmkafé Bagdad wil in de wintermaanden zo’n zes keer een film gaan vertonen, aldus woordvoerder Frans Slaterus gisteren. ,,We gaan films vertonen die niet zo vaak te zien zijn en mogelijk al wat ouder zijn. Het is niet onze bedoeling hetzelfde te draaien als Slieker Film of de bioscopen, want daarvoor gaan mensen wel naar Leeuwarden.”

Cultuurmaandag, 21 oktober 2013

Sybren Hellinga kunstprijs voor Riet Wijnen

Beetsterzwaag | Riet Wijnen (Venray, 1988) heeft de zesde Sybren Hellinga kunstprijs gewonnen. De kunstenares kreeg de prijs, een bedrag van drieduizend euro, zaterdag uitgereikt in Kunsthuis SYB in Beetsterzwaag. De driejaarlijkse prijs is bedoeld als stimulans voor startende kunstenaars.

Hoofdartikelmaandag, 21 oktober 2013

Bach-aria aan top van klassieke top-300

De klassieke zender van Nederland, Radio 4, heeft luisteraars gevraagd mee te werken aan de samenstelling van de klassieke top-300. De afgelopen weken zijn de werken uitgevoerd zoals die werden uitgekozen door het publiek. Bovenaan aan de lijst staat, net als vorig jaar, Johann Sabeastian Bach; dit jaar met de aria uit de Mattheus-passie: ‘Erbarme dich, mein Gott’. De aria heeft een plek tussen de tekst in het lijdensverhaal van Jezus over de haan die drie keer kraaide nadat Petrus had ontkend iets met Jezus te maken te hebben en de timide tekst van het koor over de schuld van de mensheid en over het toch zoeken van God.

Regiomaandag, 21 oktober 2013

Al veel meubels, kleding en apparatuur aangeboden

Leeuwarden | De hulpactie 058helpt058 die gistermiddag op sociale media is opgestart voor de slachtoffers van de brand in de Leeuwarder binnenstad kan al op veel steun rekenen.

Regiomaandag, 21 oktober 2013

Gat geslagen in het hart van Leeuwarden

Leeuwarden | De verwoestende brand die van zaterdagavond tot zondagochtend in de binnenstad van Leeuwarden woedde, heeft diepe sporen achtergelaten. Bij de brand kwam een 24-jarige student om het leven. Drie historische panden gingen verloren, twee andere gebouwen raakten ernstig beschadigd. Van de elf appartementen boven de winkels is niets meer over, de bewoners zijn alles kwijt. Pas na twaalf uren kon gisterochtend het sein brandmeester worden gegeven.

Regiomaandag, 21 oktober 2013

Veel steun en medeleven voor getroffenen

Leeuwarden | Vanuit heel Fryslân wordt steun betuigd aan de slachtoffers van de grote brand op de Kelders in Leeuwarden dit weekeinde. De onderlinge steun begon al op de avond zelf en breidt zich nog steeds uit, onder meer via spontane acties.

Geloof & Kerkmaandag, 21 oktober 2013

Dominee belt aan in een betonjungle

Amsterdam | In een tijd waarin wekelijks kerken sluiten, gaat een dominee langs de deuren in de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg. Elsbeth Fraanje maakte een portret van ds. Rob Visser.

Sportmaandag, 21 oktober 2013

VC Sneek neemt met Dynamo lastige horde

Apeldoorn | De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdag ook het derde competitieduel in de DELA eredivisie tegen SV Dynamo in winst omgezet. De formatie van trainster Petra Groenland nam in Apeldoorn de lastige horde in drie straight sets (23-25, 24-26 en 21-25). ,,Het is voor ons altijd een lastig wedstrijd in een krappe sporthal en het is altijd heel spannend. Dus ik ben heel blij met de drie punten”, bekende Groenland na de 0-3 zege.

Sportmaandag, 21 oktober 2013

Van den Braak geniet bij Flyers na mentaal zwaar jaar

Heerenveen | Nadat Bert van den Braak in januari 2012 zijn kuitbeen brak, vertelden artsen hem dat het al heel wat zou zijn als hij überhaupt normaal zou kunnen blijven lopen na de genezing. De ijshockeyer van UNIS Flyers uit Heerenveen stopte vervolgens met de sport. Achteraf een foute keuze, zegt de nu dertigjarige Van den Braak. Na wat een mentaal zwaar jaar was, keerde hij dit seizoen terug bij zijn oude liefde. Zaterdag scoorde hij zijn eerste goal in de 2-4 thuisnederlaag tegen Tilburg.

Sportmaandag, 21 oktober 2013

Bob de Vries is de lachende derde in Thialf

Bob de Vries won zaterdagavond de schaatsmarathon in Thialf. De schaatser uit Haule was de lachende derde in een machtsstrijd tussen de teams BAM en Van Werven, die al in de tweede wedstrijd van het seizoen tot een kookpunt kwam.

Sportmaandag, 21 oktober 2013

De Jong bekroont rentree op tatami met nationale titel

Rotterdam | Wytze de Jong (23) uit Dearsum heeft zaterdag op het NK judo in Rotterdam voor de tweede maal in zijn carrière de Nederlandse titel opgeëist in de klasse tot 66 kilo. De Jong was in de finale te sterk voor Cunnar Kops. ,,Een geweldig gevoel, alles klopte”, reageerde de Fries. ,,Ik voelde vanaf het begin mentaal en fysiek dat ik die gouden plak ging halen.”

Sportmaandag, 21 oktober 2013

Fanatici houden eer veldrijden hoog

Decennialang lang staat het veldrijden in Fryslân al een laag pitje. Wielervereniging Otto Ebbens uit De Westereen probeerde zaterdag met een veldrit in Sumar nieuw leven in de sport te blazen.

Sportmaandag, 21 oktober 2013

Schoolreisje

Groundhoppers. Kent u ze? Van die gasten die stad, land en soms zelfs de hele wereld afreizen om zoveel mogelijk voetbalstadions te kunnen zien in hun leven. Ik zag de afgelopen jaren als vaste verslaggever van SC Cambuur vooral arena’s in de eerste divisie. Maar dit jaar eindelijk eens op het hoogste niveau. Tijd voor een schoolreisje.

Sportmaandag, 21 oktober 2013

Topatleten hebben geen zicht op wat zich in Rusland afspeelt

Moet de Nederlandse sportwereld begin volgend jaar tijdens de Winterspelen van Sotsji een statement maken tegen het anti-homobeleid in Rusland?

Sportmaandag, 21 oktober 2013

Advocaat geeft Cambuur lof, maar houdt zelf de punten

Alkmaar | Teveel ruimte weggeven, teveel spelers die hun gebruikelijke niveau niet halen. Als dat gebeurt bij Cambuur wordt het lastig om een wedstrijd te winnen. Zeker als de tegenstander AZ heet, zo bleek gisteren in Alkmaar: 3-1.

Sportmaandag, 21 oktober 2013

Speels Heerenveen mist nog een stukje professionaliteit

Heerenveen | De speelsheid die sc Heerenveen dit seizoen al veel goeds bracht, kostte de formatie van trainer Marco van Basten zaterdagavond de kop in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De thuisclub ontbeerde de ervaring en professionaliteit om de 2-0 voorsprong over de streep te trekken en kreeg in de extra tijd met de 2-3 zelfs het deksel op de neus.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties