Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 januari 2004.

Bijschriftdonderdag, 22 januari 2004

Een dubbele bekering

Van de doden niets dan goeds? Laten we eerlijk en nuchter blijven. Ook het vroegere geslacht heeft zijn fouten gehad.

Cultuurdonderdag, 22 januari 2004

Aan megalomanie geen gebrek

Doorgaans komt een imago per voet, maar gaat te paard. Dat is deze dagen wel gebleken. Maar de populariteit van cabaretier Marc Marie Huijbregts is bij het publiek niet te voet gekomen.

Cultuurdonderdag, 22 januari 2004

Acteurs stijgen boven zichzelf uit bij Tjechov

Wat heeft die Tjechov toch een prachtige stukken geschreven en wat kan Theu Boermans die stukken toch geweldig regisseren. Zo’n toneelavond is voldoende voor een heel seizoen.

Cultuurdonderdag, 22 januari 2004

Belangstelling voor cultuur wordt als kind opgewekt

Utrecht - De belangstelling voor cultuur ontstaat al vroeg in het leven. Bezoekers van musea, theater en concert zijn daar vaak al op jonge leeftijd mee begonnen, meestal in het ouderlijk gezin. Dit blijkt uit het onderzoek Cultuurdeelname in de levensloop waarop psycholoog en socioloog Ineke Nagel woensdag promoveerde aan de Universiteit Utrecht.

Economiedonderdag, 22 januari 2004

Hogere aanvoer op Leeuwarder veemarkt

Leeuwarden – Vorig jaar zijn via de Leeuwarder veemarkt meer dieren verhandeld dan in 2002. Met ruim 164.000 dieren bedroeg de stijging 2 procent. De stijging werd bepaald door de hogere aanvoer van koeien. Met ruim 21.000 dieren werden 57 procent meer koeien verhandeld. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Veehandelcentrum Noord Nederland SVNN.

Hoofdartikeldonderdag, 22 januari 2004

Kunstwerk?

De Israëlische ambassadeur in Zweden heeft voor opschudding gezorgd door een in zijn ogen antisemitisch kunstwerk te vernielen. De boze diplomaat Zvi Mazel ging vrijdag het kunstwerk ‘Sneeuwwitje en de waanzin van de waarheid’ te lijf. Het stuk was tentoongesteld in het Historisch Museum in het kader van een conferentie over volkerenmoord die volgende week in Stockholm plaatsheeft.

Hoofdartikeldonderdag, 22 januari 2004

Begrotingstekort

De Amerikaanse president Bush had het dinsdagnacht in zijn State of the Union vooral over de economische verbeteringen voor zijn eigen bevolking. De Amerikaans economie is sterk gegroeid en het wordt alleen maar beter, zo zei hij. In zijn vorige twee State of the Unions legde Bush vooral de nadruk op de oorlog tegen het internationale terrorisme.

Regiodonderdag, 22 januari 2004

Tytsjerksteradiel heeft meer dan koeienkonten

Burgum – De bestuurders van Tytsjerksteradiel klapperden onlangs met de oren toen ze naar het NOS Journaal zaten te kijken. Hun gemeente werd weer eens te kakken gezet. Het Rotterdamse Wijktheater liet in een reportage weten met zijn succesvolle theaterstuk het land in te willen. ,,Zelfs in Tytsjerksteradiel waar ze tegen koeienkonten aankijken’’, zo zei een theaterspeler in de camera.

Regiodonderdag, 22 januari 2004

‘Invallen van winter gaat gepaard met een pak sneeuw’

Franeker – Weerman Piet Paulusma uit Franeker verwacht dat de winter volgende week invalt. Hij betwijfelt echter of we snel op de schaats komen. Paulusma gaat er vanuit dat er in de eerste dagen een pak sneeuw valt en dat bevordert de ijsaangroei niet.

Regiodonderdag, 22 januari 2004

‘Het leven neemt mij wel mee’

Buitenpost – Ze is nog nooit in haar leven ziek geweest. En ook al laat haar zicht haar een beetje in de steek, Aukje Merkus-de Haan uit Buitenpost breit nog iedere dag voor het lieve vaderland weg. Vandaag viert ze haar honderdste verjaardag.

Regiodonderdag, 22 januari 2004

‘Ik ben verliefd op een jongen. Wat moet ik nu doen?’

Kindertelefoon bestaat landelijk 25 en provinciaal 20 jaar

Regiodonderdag, 22 januari 2004

Paulien hoeft niet naar haar pa dankzij jeugdrechtswinkel

Leeuwarden – De vijftienjarige Paulien hoeft om de week niet meer een weekeindje naar haar vader, die gescheiden van haar moeder woont. Een poosje geleden belde de scholiere naar de jeugdrechtswinkel in Leeuwarden. Ze wilde weten of ze ook onder de verplichting uit kon komen. Een van de twintig vrijwilligers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel voor het Noorden gaf haar het advies om een brief te sturen naar de kinderrechter.

Regiodonderdag, 22 januari 2004

‘Het is hier maar druk, midden op zee’

Terschelling - ,,Naar de containers? Zijn ze daar nou nog bezig dan?” Opstapper Jan Berghuis van de reddingboot Arie Visser is verbaasd als hij hoort waar de oefentocht van deze week heengaat. Twee weken geleden was de Terschellinger reddingboot ook al eens op de plek, 22 mijl boven Texel, waar het Egyptische schip Andinet drie containers met arseenpentoxide verloor. ,,Toen waren ze daar toch aardig druk bezig”, zegt Berghuis. ,,Ja”, reageert zijn collega Klaas Huising, ,,maar toen moesten ze de volgende dag terug naar Den Helder. Te veel golfhoogte.” Huising hoopt dat de bergers nu wel slagen, want volgens hem zit er weer slecht weer aan te komen. ,,Westenwind en regen,” zegt hij tegen Berghuis. Die fronst zijn wenkbrauwen. ,,Ai! Wordt niks.”

Geloof & Kerkdonderdag, 22 januari 2004

‘Mens beschikt over aanleg tot geloof’

Leiden - Het is mogelijk om zonder religieus of anti-religieus vooroordeel studie te verrichten naar religie in relatie tot de natuurwetenschappen. Dit concludeert Willem Drees, voorzitter van de Europese wetenschappelijke vereniging voor de bestudering van interacties tussen religieuze overtuigingen en wetenschappelijke kennis (Esssat). Drees maakte woensdag de winnaars bekend van drie prijzen die de vereniging om de twee jaar uitreikt.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 januari 2004

‘Opheffing Responz zou drama zijn’

Leeuwarden - Katholieke plaatselijke jongerenclubs in de provincie die hulp, advies en training nodig hebben, kunnen nergens meer terecht als de landelijke koepel Responz wordt opgeheven. De provinciale stichting Partoer, waarbij al de begeleiding van het jeugd- en jongerenwerk is ondergebracht, heeft geen aparte functionaris meer die zich specifiek voor katholieke jeugdclubs kan inzetten.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 januari 2004

Op zoek naar een open deur

Leeuwarden – Een schoonmaakploeg die gewapend met prikstokken de wijk gaat opfrissen. Of kinderopvang in een van de bijzalen van de kerk voor dorpsbewoners met kinderen? Het klinkt wat utopisch, maar het is mogelijk bij het project ‘Kerk in de buurt’. ,,Ons uitgangspunt is dat je moet kijken wat mensen in de buurt van de kerk verwachten.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 22 januari 2004

‘Breek muren tussen kerken af’

Leeuwarden – De nieuwe voorzitter van de Raad van Kerken in Friesland, ds Margarithe Veen, heeft dinsdag een vurig pleidooi gehouden om de muren die kerken scheiden af te breken en open te staan voor elkaar ,,opdat eens één mag worden wat gebroken is’’.

Weerdonderdag, 22 januari 2004

Regen

Het is vanavond en vannacht bewolkt en er valt af en toe regen. Het kwik zakt niet verder dan tot ongeveer 2 graden. Het waait daarbij zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten. Morgen kan het ook af en toe regenen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties