Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 februari 2006.

Cultuurwoensdag, 22 februari 2006

‘Gasten’ fan Tryater makket hiel wat los

Ljouwert - De tragikomedy Gasten fan Tryater, dy’t ōfrūne tongersdei yn premiźre gie, makket hiel wat los by it publyk. By de try-out rūnen der minsken fuort by de foarstelling. Yn Drachten binne der ūndertusken hast hūndert kaarten werombrocht, yn Sint Anne en Makkum rint de kaarteferkeap krekt as oars.

Economiewoensdag, 22 februari 2006

Meer omzet en winst voor de Accell Group

Heerenveen – Fietsenfabrikant Accell Group heeft een goed jaar achter de rug. De omzet steeg van 341 miljoen euro naar 369 miljoen euro en de winst steeg met 18 procent tot 15,5 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Ook de vooruitzichten voor dit jaar zijn positief. Accell verwacht dit jaar verder te kunnen groeien, deels door hogere verkopen en deels door overnames.

Economiewoensdag, 22 februari 2006

‘Afschaffen aftrek hypotheekrente schaadt economie’

Den Haag – De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland noemen afschaffing van de hypotheekrente slecht voor de economie. De werkgevers vrezen een daling van de uitgaven en van de bouwactiviteiten als de aftrek wordt afgeschaft. In een notitie die zij vandaag naar buiten brengen, spreken zij de argumenten tegen van voorstanders van afschaffing.

Hoofdartikelwoensdag, 22 februari 2006

Wapenstilstand

Europa en de Verenigde Staten doen hun best de radicale Palestijnse Hamas tot matiging te bewegen. Door diplomatieke druk en door te dreigen de geldkraan dicht te draaien, wordt gehoopt dat de Hamas-regering de dialoog met Israėl zoekt. De militante Hamas staat in het Westen te boek als terroristische organisatie omdat het de vernietiging van Israėl met gewelddadige middelen nastreeft.

Regiowoensdag, 22 februari 2006

Corporaties te veel gegund

Drachten – De woningbouwcorporaties kapen te vaak de interessante bouwlocaties in een gemeente weg voor de neus van commerciėle bouwbedrijven. Vooral de kleinere bedrijven vissen door de nauwe banden tussen gemeente en corporatie achter het net. Minister Dekker roept alle gemeenten om op die praktijk te doorbreken, ook uit eigenbelang.

Regiowoensdag, 22 februari 2006

Studenten boeken succes als ondernemer

Leeuwarden – Het starters centrum voor ondernemende

Weerwoensdag, 22 februari 2006

Opklaringen

Vandaag maken wolken geleidelijk plaats voor enkele opklaringen. Het wordt 3 graden en de oost tot noordoostenwind is matig, bij zee soms krachtig. Het blijft droog. Vannacht zijn er eerst enkele opklaringen en daalt het kwik naar -2 graden. Later volgt bewolking en kans op lichte sneeuwval.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties