Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 november 2005.

Bijschriftdinsdag, 22 november 2005

Wie nakomt gaat voorop

Dat zou inderdaad verschrikkelijk zijn: afgewezen te worden door God, terwijl je je leven lang het evangelie hebt verkondigd.

Dossierdinsdag, 22 november 2005

De grootste club van Frankrijk kan wel weer een succesje gebruiken


Dossierdinsdag, 22 november 2005

Vandenbussche in het doel tegen Marseille

Heerenveen - Brian Vandenbussche zal donderdagavond het doel verdedigen van SC Heerenveen in het UEFA-Cupduel tegen Olympique Marseille. Eerste doelman Boy Waterman overstrekte zondagmiddag in het duel tegen Sparta zijn knie en moet enkele dagen rust houden. De wedstrijd in Frankrijk komt te vroeg voor hem.

Dossierdinsdag, 22 november 2005

‘Winterkoninkje’ Yvonne van Gennip had ook wel non willen zijn


Economiedinsdag, 22 november 2005

Onderzoek naar verkoop boerderijmelk

Den Haag – De Voedsel- en Warenautoriteit, onderdeel van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, onderzoekt of de verkoop van rauwe melk op de boerderij aan banden moet worden gelegd. De VWA vreest dat de bacterie campylobacter door de introductie van de tapinstallatie, de melkdrive, zorgt voor meer ziektegevallen.

Economiedinsdag, 22 november 2005

Veehandel onderzoekt nieuwbouw veemarkt

Leeuwarden - De Leeuwarder veemarkt wordt binnen enkele jaren mogelijk verplaatst. De Stichting Veehandelcentrum Noord Nederland (SVNN) die de veemarkt exploiteert, gaat de komende maanden onderzoeken of nieuwbouw op een gunstiger locatie haalbaar is.

Economiedinsdag, 22 november 2005

Nieuw directielid Friesland Foods

Meppel - De raad van commissarissen van zuivelconcern Friesland Foods heeft B. van Ballegooijen benoemd tot lid van de concerndirectie. Van Ballegooijens huidige functie is algemeen directeur van Friesland Foods Cheese te Wolvega.

Economiedinsdag, 22 november 2005

Nominatie brancheprijs Van der Eems

Bolsward - Drukkerij Van der Eems met vestigingen in Bolsward, Easterein en Heerenveen, is genomineerd voor de titel ‘Grafimediaonderneming van het jaar’. De prijs is onderdeel van de vijf Gouden Z Awards, die de grafische sector jaarlijks uitreikt.

Hoofdartikeldinsdag, 22 november 2005

De gruwelen van Hussein…

De gruwelen van de gasmoord van Saddam Hussein op duizenden Irakezen zijn bekend. Tenminste, we bevroeden wat zich heeft afgespeeld in die dorpen en steden waarvan de inwoners zijn vermoord met giftig gas. Een enkele overlevende van de gebeurtenissen leeft in ons land en wie de verhalen hoort, gruwt. Zoals iedereen moet gruwen na ieder verhaal over moord, genocide, marteling en andere misdaden.

Regiodinsdag, 22 november 2005

Hufterwoning geen oplossing woonoverlast

Joure – De bouw van speciale woningen voor overlastgevende huurders is geen oplossing voor woonoverlast. Het aantal mensen dat problemen veroorzaakt, is in Fryslân te klein om ‘asocontainers’ te bouwen. Voor overlastgevers moet echter wel ruimte worden gemaakt, zowel in nieuwbouwwijken als na herstructurering van buurten.Dit zijn enkele van de conclusies die een provinciale stuurgroep heeft getrokken nadat zij zich een jaar heeft beziggehouden met woonproblemen en de daaraan gekoppelde schuldenproblematiek.

Regiodinsdag, 22 november 2005

Tichelaar Makkum is in race voor prestigieus project

Makkum – Tichelaar Aardewerk- en Tegelfabriek in Makkum is in de race voor een prestigieus project in New York. Het bedrijf gaat mogelijk het gevelbekledingsmateriaal glazuren van het Museum of Arts & Design, vlakbij Central Park.

Regiodinsdag, 22 november 2005

Dromen van een deftiger rondwegvariant

SJIRK KUIJPER

Regiodinsdag, 22 november 2005

Te weinig arrangementen in Noordwest-Fryslân

Bolsward – Toeristische ondernemers in Noordwest-Fryslân moeten meer gaan samenwerken om de toerist naar het gebied te trekken. Het gebied heeft precies wat de toerist nu wil (kleinschalige voorzieningen met eigen karakter), maar dat weten niet veel mensen. De streek moet de mogelijkheden van internet uitmelken en veel meer arrangementen opzetten.

Regiodinsdag, 22 november 2005

Elke dag nog ouderwets gelukkig

Sumar - ,,We zijn nog alle dagen gelukkig. Dan vinden ze je ouderwets tegenwoordig, maar het is wel zo’’, zegt Wolter Tiekstra (83) uit Sumar tevreden. Hij en zijn vrouw Ynske Tiekstra-Zandstra (84) vierden gisteren dat hun 65-jarig huwelijk. ’s Middags deden ze dat met een receptie in De Pleats in Burgum, waarna ze met hun uitgedijde familie gingen dineren.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 november 2005

Evangelisatiehandboek voor WK 2006

Leeuwarden – De Evangelische Alliantie moedigt kerken aan om tijdens het WK voetbal in 2006 evangelisatieacties te houden.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 november 2005

Sytze de Vries begint ‘De Vertaalslag’

Amsterdam – Ds. Sytze de Vries neemt 1 januari afscheid als voorganger van de Oude Kerk in Amsterdam. Hij gaat dan verder als ‘zelfstandig kunstenaar’, zoals hij het omschrijft.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 november 2005

Vitaal, maar bezorgd om jeugd

Even was de Syrisch Orthodoxe Kerk onlangs wereldnieuws in Nederland, door het overlijden en de bijzetting van de aartsbisschop Çiçek. Maar hoe gaat het met de christenen en de kerken in Syrië zelf? Onlangs brachten predikanten uit Nederland een bezoek aan het Midden-Oosten.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 november 2005

Adventspreken in ‘Preekschrift’

Leeuwarden – Er is een nieuw nummer verschenen van Preekschrift , een blad met preken, samengesteld door het Confessioneel Gereformeerd Beraad (CGB).

Sportdinsdag, 22 november 2005

Zonderland op WK naar meerkamp-finale

Melbourne - Epke Zonderland uit Lemmer heeft dinsdag bij de wereldkampioenschappen turnen in Melbourne de finale van de meerkamp gehaald. De Fries eindigde met een totaal van 52,986 punten bij de kwalificaties als dertiende. De beste 24 turners haalden de finale. Die wordt donderdag geturnd.

Sportdinsdag, 22 november 2005

Jong Cambuur vaster op laatste plaats

Leeuwarden - Jong Haarlem heeft maandagavond de beloften van Cambuur Leeuwarden vaster op de onderste plaats gedrukt. De Kennemers wonnen met 1-2 in een duel waarin het spelpeil de amusementswaarde niet kon bijbenen.

Weerdinsdag, 22 november 2005

Motregen 

Het blijft vandaag droog met vrij veel bewolking en slechts mondjesmaat wat ruimte voor zon. Morgen krijgen we ook te maken met bewolking en af en toe wat motregen of regen. Het kwik komt te liggen tussen 7 en 10 graden. In het weekend kouder.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties