Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 november 2006.

Agendawoensdag, 22 november 2006

Culturele agenda


Cultuurwoensdag, 22 november 2006

Nominaties Fries Popprijs bekend

Leeuwarden Stichting Friesland Pop heeft gisteren de nominaties bekendgemaakt voor de Foreign Media Friese Popprijs. Kanshebbers voor de jaarlijkse prijs zijn: zangeres Mir, popjournalist Jacob Haagsma, reggae-ska formatie Luie Hond, poppodium Iduna in Drachten, de band Mink en de mbo-opleiding Pop & Media. De prijs - een bedrag van 2500 euro - wordt toegekend aan een persoon of instelling die in het afgelopen jaar het meeste voor de Friese popmuziek heeft betekend. De winnaar wordt op 21 december bekendgemaakt tijdens het Gala van de Friese Popmuziek in De Lawei in Drachten.

Economiewoensdag, 22 november 2006

Fabriek voor biobrandstof in Groningen

Groningen – Cosun wil in Groningen een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van bio-ethanol uit suiker. Als de plannen doorgaan, levert dat vijfhonderd nieuwe banen op. Daarbij kunnen boeren hun suikerareaal uitbreiden. De fabriek moet gekoppeld worden aan de suikerfabrieken van Suikerunie in Groningen en CSM in Hoogkerk.

Economiewoensdag, 22 november 2006

Wijn: half miljard voor duurzame energie

Groningen - Minister Wijn van Economische Zaken gaat 500 miljoen euro uitgeven om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. De helft van het geld wordt opgehoest door energiebedrijven. Het geld gaat naar het stimuleren van schonere energieopwekking, energiebesparingen en de ontwikkeling van duurzame, hernieuwbare energiebronnen. Wijn sprak van een nieuw plan, maar in feite is het een invulling van de afspraken over het openhouden van de kerncentrale van Borssele. Het kabinet besloot vorig jaar dat de kerncentrale tot 2033 door mag gaan. In het regeerakkoord stond dat de centrale in 2013 zou sluiten.

Economiewoensdag, 22 november 2006

Ondernemersprijs Canvas Company

Assen/Burum – De Canvas Company uit Burum heeft Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden gewonnen. Gisteravond ontving het bedrijf de prijs in De Smelt in Assen. Naast de ondernemersprijs was ook de publieksprijs voor het Burumer bedrijf.

Expowoensdag, 22 november 2006

Ameland - Ballum, Gemeentehuis: jubileumtent. ‘Kunstmaand Ameland’, t/m 26 nov.

Regiowoensdag, 22 november 2006

Nog nooit was de keuze zo moeilijk als dit keer

Leeuwarden - Tot het laatst toe was de 38-jarige Lieuwe de Valk uit Leeuwarden zwevend. Gisteravond zag hij eerst het debat van de lijsttrekkers van de kleine partijen en daarna dat van de grote partijen. De twijfel werd steeds groter. Zou hij net als zijn ouders vertrouwd op het CDA stemmen of toch overstappen op Wouter Bos die enkele vriendelijke dingen over gehandicapten had gezegd.

Regiowoensdag, 22 november 2006

Smallingerland steunt ook in 2007 noodopvang

Drachten - De Stichting Noodhulp Dakloze Vreemdelingen in Smallingerland kan ook volgend jaar rekenen op een subsidie van de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor 40.500 euro aan de stichting te geven. In de noodopvang zitten vreemdelingen die in Nederland een asielprocedure mogen afwachten maar geen recht hebben op opvang door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), en dus niet in een asielzoekerscentrum mogen wonen. De noodopvang ontfermt zich over zo’n 25 mensen. Dit jaar kreeg de stichting 37.570 euro van de gemeente.

Regiowoensdag, 22 november 2006

Nijpels komt met maatregelen voor Gaasterlân-Sleat

Balk - Commissaris van de Koningin Nijpels heeft gistermiddag in Balk gesprekken gevoerd met de fractievoorzitters van de politieke partijen in Gaasterlân-Sleat. Dit naar aanleiding van de bestuurlijke en financiële problemen in de gemeente.

Regiowoensdag, 22 november 2006

Uitstel opening parkeergarage

Leeuwarden - De opening van de gloednieuwe parkeergarage aan het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden wordt een week uitgesteld door glasschade. Een pallet met glasplaten, bestemd voor een van de uitgangsgebouwen, is gebroken. Omdat het een speciaal soort glas is, kan het enkele dagen duren voordat er nieuw is. Winkeliers in de omgeving wachten, met de feestdagen voor de deur, met smart op de opening. Klanten kunnen dankzij de parkeergarage tot hartje stad komen met hun auto.

Regiowoensdag, 22 november 2006

‘Imago Gaasterland loopt een deuk op’

Harich - Het imago van Gaasterland loopt een flinke deuk op als de plannen voor een experimenteel onderwijsinstituut op het terrein van de voormalige grasdrogerij bij Harich doorgaan. Dat stelt het Actiecomité Campus Nee. De actiegroep wil alles in het werk stellen om de plannen tegen te houden.

Regiowoensdag, 22 november 2006

Boerenleven in een ‘úthoeke’

Surhuisterveen - Elke ochtend om stipt kwart over drie stapte Sake Banga op de fiets naar zijn werk. Om vijf uur moesten de koeien gemolken zijn, dus uitslapen was er niet bij. Als het even mee zat, was hij om zes uur weer thuis. Het waren lange dagen, die de boerenzoon uit Ternaard maakte tussen zijn dertiende en zeventiende levensjaar. Banga maalde er niet om. Het was prachtig werk, lekker in de natuur met de wind in de haren. En eens in de twee weken had hij een hele zondagmiddag vrij.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 november 2006

Simonis’ bliksemcarričre in de kerk

Utrecht - Kardinaal Simonis, de aartsbisschop van Utrecht en voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie, wordt zondag 75 jaar. Dat is de functionele leeftijdsgrens voor rooms-katholieke bisschoppen en de kardinaal heeft dan ook al zijn ontslag in Rome ingediend. Hij vindt het wel welletjes geweest. Ben Spekman belicht in een tweeluik Simonis’ plaats en invloed in de kerk en zijn persoon. Vandaag deel 1.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties