Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 november 2011.

Cultuurdinsdag, 22 november 2011

Doet Boersma komt met eigen tijdschrift

Leeuwarden | De Leeuwarder kunstenares Doet Boersma heeft een eigen tijdschrift. Doet, the magazine is een eenmalige uitgave waarin ze vertelt over haar verblijf in Amerika dit voorjaar. Drie maanden werkte ze als artist-in-residence bij het opleidingscentrum Center for New Media in Michigan. Ze hield hiervan een webblog bij. De blog vormt de basis voor de inhoud van het blad. Doet, the magazine verschijnt in een oplage van 1500 exemplaren en kost 7,50 euro.

Economiedinsdag, 22 november 2011

Boeren hebben meer moeite met mestafzet

Wageningen | Nederlandse veehouders kunnen hun mest steeds moeilijker kwijt. Vorig jaar was er voor zes tot elf miljoen kilogram fosfaat, op een totale productie van 180 miljoen, geen afzet mogelijk. Voor dit jaar wordt een overschot van 12 à 22 miljoen kilogram verwacht. Dat meldt het LEI. Export is een kortetermijnoplossing van het overschot. Verwerking van de meststof tot andere producten zou, samen met minder fosfaat in het voer op lange termijn de mest moeten reduceren.

Hoofdartikeldinsdag, 22 november 2011

Beroepsonderwijs: Nederland ontspoort

Bedrijven in de technische sector krijgen het moeilijk. Steeds minder leerlingen kiezen voor een technische opleiding. Het aantal leerlingen voor het vmbo en het mbo-techniek neemt af. Werkgevers- en brancheorganisaties hebben alarm geslagen: als het zo doorgaat, moeten scholen sluiten en neemt het tekort aan technische vaklieden toe. Het gaat om vooral lassers, elektriciens en houtbewerkers. Nu al hebben bedrijven in de metaalsector, met name in de Rijnmond, dringend behoefte aan meer personeel.

Regiodinsdag, 22 november 2011

Fries waterproject Mozambique krijgt lof

Leeuwarden | Het project Schoon water voor Mozambique, een sanitatie- en afvalproject van Friese overheden in de Zambezi-regio, is twee jaar na de start een succes.

Regiodinsdag, 22 november 2011

Scholierenactie voor beter busvervoer

Sneek | Bussen die te laat vertrekken, vies zijn, te vol of die niet komen opdagen. Berber Aardema (17) uit Lemmer is het zat en wil aandacht vragen voor beter busvervoer in de provincie. De leerlinge van het Magister Alvinus in Sneek gaat daarom bij de Friese Statenleden aandacht vragen voor de problemen met het busvervoer. En dat doet ze morgenochtend als zij in de bus zitten, onderweg naar Brussel.

Regiodinsdag, 22 november 2011

Fryslân draait proef in strijd tegen alcohol

Leeuwarden | Fryslân wordt een van de vijf provincies waar vanaf februari tot en met juni een speciale Bobcampagne voor sportkantines gaat draaien. Samen met de gemeenten en de sportclubs worden de bezoekers en de vrijwilligers achter de bar gewezen op de gevaren van rijden onder invloed. De politie houdt in die periode extra alcoholcontroles in de omgeving van sportcomplexen.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 november 2011

Religies spenderen 400 miljoen aan lobby Capitol Hill

Chicago | Het aantal religieuze lobbygroepen in Washington is in de afgelopen veertig jaar vervijfvoudigd. Dat blijkt uit een onderzoek van The Pew Research Center’s Forum on Religion & Public Life waarvan de resultaten gisteren zijn gepubliceerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 november 2011

Cees Dekker wint Reijer Hooykaasprijs

Amersfoort | De eerste Reijer Hooykaasprijs is uitgereikt aan natuurkundige prof. dr. Cees Dekker. De prijs is door ForumC ingesteld en wordt oegekend aan een persoon of organisatie die in de afgelopen twee jaar een bijzondere en positieve bijdrage heeft geleverd aan het debat over geloof en wetenschap. ForumC is een forum voor geloof, wetenschap en samenleving. Volgens het juryrapport hebben ‘de inzet, de passie, de optredens en de publicaties van Dekker in de afgelopen twee jaar het debat over geloof en wetenschap in Nederland gevoed en mede vormgegeven’.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 november 2011

PKN: pionier voor Rotterdam-Zuid

Rotterdam | De Protestantse Kerk in Nederland heeft Hendrik Klaver benoemd in de functie van predikant-pionier voor Rotterdam-Zuid. Klaver werkt op dit moment als jeugd- en gezinswerker bij een multiculturele Anglicaanse kerk in Sheffield. Op de Kop van Zuid wonen veel young professionals met verschillende culturele achtergronden. Eerder begon de Protestantse Kerk pioniersplekken in Amsterdam-IJburg en Nieuw-Vennep.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 november 2011

Geen ruimte meer voor ‘achterlijke’ religies

‘Harem’ of ‘fitna’, exotisch of levensgevaarlijk. Nederlanders hebben vele beelden van wie of wat een moslim is, maar onkunde is troef. Twee theologen schreven er een boek over.

Sportdinsdag, 22 november 2011

Jong Heerenveen reist voor niks naar Alkmaar

Alkmaar | De competitiewedstrijd tussen Jong Heerenveen en Jong AZ is gisteravond een uur voor het beginsignaal van de wedstrijd afgelast vanwege de dichte mist. De dienstdoende scheidsrechter besliste dat het duel in de eredivisie van de beloftecompetitie geen doorgang kon vinden. Zo konden de Friezen, die al in Alkmaar waren gearriveerd, onverrichter zake huiswaarts keren. In de eerste divisie werd het duel in Rotterdam tussen Sparta en FC Emmen vanwege de mist gestaakt.

Sportdinsdag, 22 november 2011

Huurling De Vries en Emmen gaan uit elkaar

Heerenveen | Johnny de Vries keert per direct terug bij het belofteteam van sc Heerenveen. De 21-jarige middenvelder was sinds medio 2010 door de club uitgeleend aan FC Emmen, maar na een meningsverschil hebben beide partijen besloten uit elkaar te gaan.

Sportdinsdag, 22 november 2011

Sportquiz: de Feenstra Flyers

Zeg Feenstra Flyers en een beetje sportliefhebber weet waar je het over hebt. Het is het roemruchte ijshockeyteam uit Heerenveen dat van 1977 tot en met 1983 zeven jaar op rij kampioen van Nederland werd. Thialf was in die dagen te klein en ook het Nederlandse team telde door de inbreng van de spelers van Flyers ineens mee. Hoogtepunt was deelname van Oranje aan de Winterspelen van Lake Placid in 1980.

Sportdinsdag, 22 november 2011

Heerenveen in markt voor Elmar Bjarnason

Heerenveen | Sc Heerenveen is in de markt voor de IJslandse middenvelder Elmar Bjarnason. Naast Heerenveen hebben ook Feyenoord en de Engelse clubs Leicester City en Ipswich Town belangstelling voor de IJslander. ,,Ik sta in de belangstelling van Heerenveen, maar heb nog een contract voor een jaar en wacht rustig af”, aldus Bjarnason.

Sportdinsdag, 22 november 2011

José Mourinho traint voor de onsterfelijkheid

Wie alleen verstand heeft van voetbal, heeft geen verstand van voetbal. Geen filosofische woorden van Johan Cruijff, maar van José Mourinho. Extravagante wereldburger, manipulator en kampioenenmaker. Naast Cruijff zullen er weinig mensen in de voetballerij zijn die zo mythisch en onbegrepen zijn als de Portugees Mourinho. Die na een armoedig bestaan als prof als dertiger hoofdcoach werd bij Benfica en binnen tien jaar bij onder meer Porto, Chelsea en Internazionale een erelijst opbouwde waar Nederlands bekendste nummer 14 alleen maar van kan dromen.

Sportdinsdag, 22 november 2011

Vincent Weijl, van AZ via Liverpool naar Harkema

Leeuwarden | Zo sta je in Liverpool bij een van de grootste club van de wereld op het trainingsveld, zo sta je in Nederland op het veld van Harkemase Boys. Het kan verkeren. Vraag dat maar aan Vincent Weijl, die vanavond als proefspeler namens SC Cambuur in actie zal komen in de oefenwedstrijd met de zaterdagtopklasser.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties