Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 december 2004.

Agendawoensdag, 22 december 2004

Kerst

De uitagenda van 23 december 2004 tot 4 januari 2005

Bijschriftwoensdag, 22 december 2004

Verheug u!

Het bekendste verhaal ter wereld, het Kerstverhaal, is gevloeid uit de pen van een medicus.

Cultuurwoensdag, 22 december 2004

Keurig gecomponeerd concert Kamerkoor

Een concert waarbij een motet van Sweelinck nog niet eens het mooiste stuk is, dat moet een prachtig concert zijn. Het kerstprogramma van het Nederlands Kamerkoor in Leeuwarden was bij vlagen adembenemend mooi, en buiten die vlagen om eigenlijk ook.

Economiewoensdag, 22 december 2004

Drukkerij Jaroff heeft goed jaar achter de rug

Heerenveen - Jaroff Drukwerkmakers uit Heerenveen heeft een goed jaar achter de rug. De omzet van de drukker nam met 10 procent toe tot ruim een miljoen euro. In januari verhuist Jaroff naar een nieuw pand in Nijehaske. Het bedrijf krijgt daar 300 vierkante meter ruimte meer dan op de huidige locatie. Dat is nodig, omdat het huidige gebouw te klein is geworden. Bij Jaroff werken elf mensen.

Economiewoensdag, 22 december 2004

Areaal biolandbouw neemt iets af

Utrecht - De hoeveelheid grond waarop biologische producten verbouwd worden, is in het derde kwartaal met 0,4 procent afgenomen tot 40.143 hectare. Het aandeel biologische landbouw in het totaal bleef stabiel op 2,1 procent. Dat staat in de EKO-monitor van Biologica. Het aantal gecertificeerde biologische bedrijven daalde met 0,3 procent tot 1375.

Economiewoensdag, 22 december 2004

‘Reorganisatie transport biedt sector ook kansen’

Leeuwarden – De reorganisatie die Vos Logistics doorvoert staat niet op zichzelf. Bedrijven in het goederenvervoer bieden vaker een totaalpakket zonder zelf het transport te verzorgen.

Expowoensdag, 22 december 2004

Anjum, Molen De Eendragt: fotoexpo ‘Kunst en vliegwerk’, t/m 31 dec.

Hoofdartikelwoensdag, 22 december 2004

Geweld in Irak…

De bloedige aanslagen dit weekeinde in Najaf en Karbala en gisteren in Mosul tonen weer aan dat bij afwezigheid van een sterk bestuur in Irak de meest kwade krachten komen bovendrijven. In naam wordt het land samen met de Amerikanen geregeerd door een voorlopige regering. Maar die is niet bij machte het verzet de kop in te drukken. In dat machtsvacuüm proberen allerlei obscure groepen het land hun wil op te leggen Hun favoriete middel is geweld. Daarmee proberen ze de wederopbouw te frustreren, bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten en de afkeer tegen de Amerikanen te vergroten. Het lot van de gewone Irakees laat hen koud. Er zijn al honderden, zo niet duizenden, burgerslachtoffers gevallen door zelfmoord- en andere aanslagen.

Regiowoensdag, 22 december 2004

Veel minder vuurwerk bij jaarwisseling

Leeuwarden – Er gaat bij de komende jaarwisseling 10 tot 15 procent minder vuurwerk de lucht in. Dat voorspellen vuurwerkhandelaren. Klanten zouden het niet zien zitten om lang in de rij te staan bij de overgebleven verkooppunten.

Regiowoensdag, 22 december 2004

MS-patiënt weet zeker dat hij baat heeft bij bijensteken

Burgum – Het laatste half jaar was zwaar voor Karel Kerkhof uit Burgum. De MS-patiënt deed het afgelopen jaar mee aan een wetenschappelijk onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen naar de werking van bijengif op het verloop van de ziekte aan het centrale zenuwstelsel. In juni interviewde het Friesch Dagblad Kerkhof. Hij had toen net een halfjaar lang bijensteken gehad en voelde zich ronduit onoverwinnelijk.

Regiowoensdag, 22 december 2004

Bestuur Wetterskip keurt bezuinigingen van 4,4 miljoen in 2005 goed

Leeuwarden – Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân heeft de begroting 2005 die het dagelijks bestuur vorige week voorstelde gisteren goedgekeurd. Dit betekent dat het waterschap komend jaar 4,4 miljoen euro bezuinigt. De instemming gebeurde niet zonder slag of stoot, hoewel er uiteindelijk niemand tegen stemde.

Regiowoensdag, 22 december 2004

Het licht gaat buiten langzaam maar zeker weer uit

Leeuwarden – Minder licht in de openbare ruimte en strengere regels voor lichtvervuiling. Dat is wat de Nederlandse bevolking de komende jaren kan verwachten. Uit de studiedag ‘Schijn uw licht op verlichting’ in het Van Hall Instituut in Leeuwarden bleek gisteren, niet toevallig de kortste dag van het jaar, dat de deskundigen het er over eens zijn dat de tijd voorbij is om alleen technisch naar buitenverlichting te kijken. Hoewel licht bestuurlijk nog steeds geen issue is, wordt er langzaamaan wel steeds meer en beter nagedacht over de invulling van het ‘buitenlicht’.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 december 2004

Vernieuwde opzet kerstnachtdienst

Leeuwarden – Het Leger des Heils maakt vrijdag van de nood een deugd met de jaarlijkse kerstnachtdienst in De Harmonie in Leeuwarden. Met een nieuwe eigentijdse gezinsviering vroeg op de avond en een traditionele viering na tienen.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 december 2004

Al 300.000 bijbels in nieuwe vertaling over de toonbank

Haarlem – Sinds de introductie in oktober zijn er al 300.000 bijbels in de nieuwe vertaling verkocht. Dat heeft het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gisteren bekendgemaakt. Het NBG verwacht dat de boekhandels in de laatste weken van dit jaar nog zeker 100.000 bijbels in de verschillende edities van De Nieuwe Bijbelvertaling zullen bestellen.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 december 2004

Verzoening is een zaak van lange adem

Het thema healing neemt in de oecumenische discussie een prominente plaats in. Wereld en zending , het tijdschrift voor interculturele theologie, besteedde er onlangs een themanummer aan. ‘Helen wat gebroken is’ en verzoening komen daarin in de meest uiteenlopende vormen aan bod.

Sportwoensdag, 22 december 2004

Ernst en Brandenburg onderuit in Groningen

Groningen – Sipke Ernst is de jacht naar zijn derde grootmeesterresultaat dinsdag slecht begonnen. De schaker uit Damwoude verloor zijn openingspartij van het Harmonie-schaaktoernooi in Groningen tegen Friso Nijboer. Drachtster Daan Brandenburg moest zijn meerdere erkennen in Erwin l’Ami. Yge Visser wist in de openingsronde een winstpunt te halen tegen de Engelsman Gawain Jones. Geen van de vijf partijen in de invitatieronde eindigde in remise.

Weerwoensdag, 22 december 2004

Zachter

Vandaag is het een stuk zachter met maximaal 6 tot 8 graden. Daarbij valt er nu en dan regen en waait er een krachtige tot harde zuidwestenwind. Vannacht is het rustiger en tijdelijk droog bij 7 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties