Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 december 2016.

Economiedonderdag, 22 december 2016

FrieslandCampina kort boer die te veel melkt al snel

Leeuwarden - Zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat boeren die meer melk leveren dan in een referentieperiode van vorig jaar, al met ingang van 9 januari korten. Het concern sorteert daarmee voor op de inwerkingtreding van het fosfaatreductieplan van de sector. Dat plan wacht nog op instemming van verschillende partijen. FrieslandCampina en landbouworganisatie LTO hebben hun goedkeuring al gegeven.

Hoofdartikeldonderdag, 22 december 2016

Aanpak uitstoot auto’s stinkt nog steeds

De vervuiling van de lucht door auto’s - vooral door kooldioxide (CO2) - is de afgelopen jaren nauwelijks gedaald. Die vervuiling is een belangrijke factor voor de gezondheid, met name van de luchtwegen. Jaarlijks sterven in de Europese Unie zo’n 75.000 (!) mensen ontijdig als gevolg van de invloed van luchtvervuiling. De uitstoot komt vooral van diesel-auto’s. Een en ander is bekend gemaakt door de milieuorganisatie transport en omgeving. In het rapport wordt voorts vastgesteld dat het verschil in opgave van vervuiling door de fabrikant en de praktijk steeds groter wordt. In 2001 werd een afwijking in percentage van

Regiodonderdag, 22 december 2016

Arno Brok keert als CvdK terug in Fryslân

Leeuwarden - VVD’er Arno Brok (48) moet de nieuwe commissaris van de Koning worden. De huidige burgemeester van Dordrecht is voorgedragen door Provinciale Staten. Het is nu aan het kabinet om goedkeuring aan de voordracht te geven - een formaliteit. Arno Brok zelf wil pas reageren op de voordracht als die officieel is. In een persbericht van de provincie stelt Brok wel blij verrast te zijn met de positieve reacties.

Regiodonderdag, 22 december 2016

Tekort aan leraren in Fries basisonderwijs

Leeuwarden - Friese basisscholen kampen met een lerarentekort. Dat blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad langs verschillende scholenkoepels voor openbaar onderwijs. Er is minder uitstroom van de pabo en er zijn meer leraren met pensioen gegaan. Het tekort doet zich vooreerst voor bij leerkrachten die flexibel inzetbaar zijn.

Regiodonderdag, 22 december 2016

Koloniën van Weldadigheid genomineerd als werelderfgoed

Veenhuizen - Rechte lanen en gebouwen met inspirerende teksten als 'werken is leven’ en 'kennis is macht. De geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid is in Veenhuizen nog op allerlei manieren zichtbaar. ,,Ik ben blij dat de sporen van dit verleden met de nominatie officieel erkenning krijgen als cultureel erfgoed", zegt Hans van der Laan.

Regiodonderdag, 22 december 2016

Een mix van 'Stille nacht´ en 'Jingle bells´

Leeuwarden - De afgelopen tijd zijn er in Fryslân diverse samenwerkingsscholen opgericht, waarbij christelijke en openbare scholen samengingen. Hoe vieren zij kerstfeest?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties