Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 maart 2008.

Cultuurzaterdag, 22 maart 2008

Idols-finalisten Nikki en Nathalie op Koninginnenacht

Leeuwarden - Idols-winnares Nikki Kerkhof en medefinalist Nathalie Makoma treden op 29 april op in Leeuwarden tijdens de eerste Koninginnenacht in De Harmonie. Dat is gisteren bekendgemaakt. De twee zangeressen treden zowel solo op als in een duo.

Cultuurzaterdag, 22 maart 2008

Caja Cazemier genomineerd voor Jonge Jury

Leeuwarden - Schrijfster Caja Cazemier uit Leeuwarden is met haar boek Vamp genomineerd voor de Jonge Jury 2008. Zij is hiermee een van de vijf genomineerden voor de prijs voor het beste jeugdboek van het afgelopen jaar, toegekend door jongeren. De andere vier genomineerden zijn Elle van den Bogaart, Wilma Geldof, Ally Kennen en Francine Oomen.

Cultuurzaterdag, 22 maart 2008

Bijbelse tegels naar museum Workum

Workum - Het museum kerkelijke kunst in Workum heeft een collectie Friese bijbeltegels aangekocht. Het gaat om 52 tegels uit de zeventiende en achttiende eeuw met afbeeldingen uit het Oude en Nieuwe Testament. Dat heeft het Workumer museum gisteren bekendgemaakt. De tegels zijn in Harlingen gemaakt, onder andere door tegelschilder Pals Karsten.

Cultuurzaterdag, 22 maart 2008

Friese anjer dit jaar voor Keramiekmuseum Princessehof

Leeuwarden - Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden krijgt dit jaar de Friese Anjer. Dat heeft het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân gisteren bekendgemaakt.

Cultuurzaterdag, 22 maart 2008

Schrijver van uitzonderlijk gevoelige gedichten

Hij schreef de tekst van het Friese volkslied en zijn bundel Rimen en Teltsjes is een begrip. Eeltsje Halbertsma is een van de grote Friese schrijvers van voor de Tweede Wereldoorlog. Vandaag is het 150 jaar geleden dat hij overleed; een dag die uitgebreid wordt herdacht in Grou.

Regiozaterdag, 22 maart 2008

‘Het is een wonder dat we er alle vier nog zijn’

Eastermar - Op tafel in de woning in Eastermar ligt een stapeltje foto’s. Vier vriendinnen van een jaar of zestien, zeventien, geheel in het wit gekleed. Een andere foto toont ze samen voor het oude KRO gebouw in Hilversum, eind jaren veertig. En een paar kleurenfoto’s van pak ’m beet drie, vier jaar geleden. ,,Daar moet je niet naar kijken hoor, ik zie er daar uit alsof ik al negentig ben,’’ zegt Beits Brouwer-Leenstra (78) tegen haar bezoek. Joke van der Wal-de Haas (79), Wieke de Haan-van der Wal (78) en Griet Veerman (78) zijn terug in Eastermar bij hun vriendin. Al sinds de lagere school zijn de vier vriendinnen, intussen meer dan zeventig jaar.

Regiozaterdag, 22 maart 2008

‘Hier woont de beste jeugd van Nederland’

Dokkum - Op de middelbare school wist Roel Cazemier (48) al dat hij burgemeester wilde worden. Na dat vak zeventien jaar beoefend te hebben, kiest hij een andere weg en wordt directeur van Omrop Fryslân. ,,Het almaar vooraan staan heb je op een gegeven moment gehad. Tegelijk zal ik dat het meeste missen.”

Regiozaterdag, 22 maart 2008

‘Vroeg Pasen wordt een fiasco’

Leeuwarden - Pasen is traditioneel de opening van het recreatieseizoen, maar voor veel ondernemers komt het paasweekeinde te vroeg. En dan worden er ook nog winterse buien voorspeld. Op pretparken, campings, horecabedrijven en bungalowparken zijn ze niet blij met een ‘wit Pasen’. De supermarkten en meubelboulevards lijken er wel bij te varen.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 maart 2008

Welkom Thuis-tour: al 12.000 bezoekers

Leeuwarden - De Welkom Thuis-tour van het Evangelisch Werkverband heeft al 12.000 bezoekers getrokken.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 maart 2008

Morgen zal het Pasen zijn

Stiens - De veertigdagentijd loopt teneinde. In de christelijke traditie is deze periode de voorbereidingstijd op Pasen. Vanouds horen gebed, verzoening, bezinning én vasten in die veertig dagen. Ds. Gerrit Wessels, predikant van de Hervormde Gemeente in Stiens, neemt ons deze veertig dagen mee in zijn vastend toeleven naar Pasen. Vandaag deel 6.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 maart 2008

‘Geloof in Christus leeft nu voor mij’

Sint Nicolaasga - Een reis naar de Dominicaanse Republiek met World Servants vijf jaar geleden werd voor Pietje van der Werf-Potijk een ontdekking van het geloof. De maníer waarop haar reisgenoten met hun geloof omgingen, raakte de rooms-katholieke Pietje, en ze wist: ,,dit wil ik niet meer kwijt.’’ Morgen, op Paaszondag, doet ze belijdenis in de Gasthuiskerk in Bolsward.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties