Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 maart 2011.

Cultuurdinsdag, 22 maart 2011

Ynbannich ôfskie fan Riemersma

Frjentsjer - Yn oanwêzichheid fan famylje, tal fan skriuwers en oare pommeranten út it Fryske literêre en kulturele fermidden waard juster yn de Martinitsjerke fan Frentsjer Trinus Riemersma betocht. De skriuwer ferstoar ferline wike tiisdei.

Cultuurdinsdag, 22 maart 2011

Buitenpost zoekt zangers voor feest rond gemeenthuis

Buitenpost - De gemeente Achtkarspelen is op zoek naar 25 koorzangers die willen zingen bij de heropening van het gemeentehuis in Buitenpost. Dat heeft de gemeente gisteren gemeld. Tijdens de festiviteiten rond de heropening, die plaatsvinden op 8, 9 en 10 juni, zal zes keer een voorstelling worden bespeeld waarin het muziekstuk It hûs foar demokrasy van Gerrit Breteler wordt gezongen.

Cultuurdinsdag, 22 maart 2011

Kunstmanifestatie over de natuur in Drents-Friese Wold

Leeuwarden - Stichting KunstCultuur4Daagse in Drenthe houdt deze zomer en volgend jaar een grensoverschrijdende kunstmanifestatie in natuurgebied Drents-Friese Wold. Tijdens het evenement Mythe van de Natuur brengen zo’n twintig theatermakers, musici, filmmakers, schrijvers en geluidkunstenaars op locatie hun verhaal over de mythe van de natuur.

Economiedinsdag, 22 maart 2011

Megavraagstukken voor Friese veeteelt

Earnewâld – De Friese melkveehouderij staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Problemen als een mestoverschot moeten worden voorkomen en de publieke opinie kan aanmerkelijk worden verbeterd. Dat waren gisteren de onderwerpen waar enkele honderden Friese boeren van LTO Noord over spraken bij de algemene ledenavond in Earnewâld.

Hoofdartikeldinsdag, 22 maart 2011

De Haagse voetballer...

Een voetballer van het Haagse voetbalteam ADO Den Haag wordt wellicht vervolgd wegens voor Joden beledigende uitspraken. De voetballer zei dat zijn club op ‘Jodenjacht’ gaat, na een overwinning op Ajax. Deze Amsterdamse club wordt in voetbal- en supporterskringen als ‘Joodse club’ gezien.

Regiodinsdag, 22 maart 2011

‘Doorleren, waarom? Ze gaat toch trouwen’

Surhuisterveen - Hij wilde veearts worden, zij laborante. Door omstandigheden kwam het daar voor beiden niet van. Voor een fotoboek van de stichting GetOud lieten Pieter Atsma (82) uit Surhuisterveen en Baukje Henstra (82) uit Buitenpost zich portretteren in de kleding die hoort bij het beroep dat ze zo graag hadden willen beoefenen.

Regiodinsdag, 22 maart 2011

Waddenfonds gaat naar de provincies toe

Leeuwarden - De Provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland worden de baas over het Waddenfonds. Minister Schultz van Haegen draagt volgend jaar de verantwoordelijkheden en uitvoering over van het Rijk naar de Waddenprovincies. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Regiodinsdag, 22 maart 2011

Friesch Dagblad zoekt verhalen van ‘oorlogsvrienden’

Leeuwarden - Voor een artikelenreeks in de aanloop naar 4 en 5 mei zoekt het Friesch Dagblad Friezen die nog altijd contact hebben met mensen die ze als gevolg van de Tweede Wereldoorlog hebben leren kennen.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 maart 2011

‘Netwerkkerk’ wordt de toekomst

Drachten - De overeen-komsten wonnen het met glans van de verschillen tussen rooms-katholieken en protestanten, gisteren op een oecumenische bijeenkomst in Drachten. Bisschop Gerard de Korte van het noordelijk bisdom en prof. Willem Ouweneel gingen met elkaar en het publiek in de Arke in gesprek over Rome en Reformatie.

Sportdinsdag, 22 maart 2011

Beloftes Heerenveen remiseren bij Ajax

Amsterdam Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond op sportpark De Toekomst in Amsterdam met 1-1 geremiseerd tegen Ajax 2.

Sportdinsdag, 22 maart 2011

Veendam vrijwel zeker van deelname play-offs

Veendam - BV Veendam blijft het uitstekend doen in de eerste divisie. De voetbalclub, die vorig seizoen wegens financiële problemen uit het betaalde voetbal leek te verdwijnen, versloeg gisteren in eigen stadion Sparta Rotterdam met 3-1. De ploeg staat daardoor steviger op de vierde plaats, een plek hoger dan SC Cambuur. De Leeuwarders stuiten in de volgende speelronde (vrijdag 1 april) op Veendam in de eerstvolgende competitiewedstrijd.

Sportdinsdag, 22 maart 2011

Fierljeppers dit seizoen in revolutionaire outfit

Leeuwarden - Enkele toppers uit de fierljepsport gaan komend seizoen met een revolutionair nieuw pak springen. Het plan dat daartoe vorig jaar al bedacht werd, vindt voor het seizoen 2011 nu definitief doorgang. Diverse betrokkenen bevestigen dat desgevraagd.

Sportdinsdag, 22 maart 2011

Zijlstra valt buiten de boot bij achtervolgingsploeg

Apeldoorn - Het was wel even slikken voor Sipke Zijlstra toen hij drie dagen voor de start van de wereldkampioenschappen wielrennen op de baan in Apeldoorn te horen kreeg dat hij bij de achtervolgingsploeg buiten de boot was gevallen. De reserverol die hij toebedeeld kreeg van bondscoach Robert Slippens kwam niet helemaal als een verrassing voor de 25-jarige Burgumer. ,,Maar het is wel balen. Vooral omdat het een WK in eigen land betreft. Op deze manier is er niet zo veel aan.”

Sportdinsdag, 22 maart 2011

Een tussenstation op weg naar nieuwe vensters

De canon van de vaderlandse sportgeschiedenis was nog niet van de persen gerold of de discussies braken al in alle hevigheid los. Waarom wel Ard & Keessie en géén Sven Kramer? En waarom wel een venster over Feyenoord en de Europa Cup en niet over Ajax en PSV? Cruijff. Natuurlijk, Johan Cruijff. Hij wél. Maar waarom Abe Lenstra niet?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties