Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 april 2003.

Achtergronddinsdag, 22 april 2003

Hongarije laveert tussen EU en VS

EU-nieuwkomer Hongarije probeert een brug te slaan tussen de andere pro-Amerikaanse Oost-Europese landen en Frankrijk en Duitsland.

Bijschriftdinsdag, 22 april 2003

Bewijs

Een vraag die veel jongeren (en misschien ook wel ouderen) bezighoudt is: kun je dat verhaal van Pasen bewijzen?

Cultuurdinsdag, 22 april 2003

Fijnzinnige Van Ruller bij stevige Stage Band

Bij het zonnige weer van de tweede paasdag heb je de keuze om naar een meubelboulevard te gaan of naar een avontuur.

Cultuurdinsdag, 22 april 2003

Voortreffelijke uitvoering Friese ‘Stabat Mater’

Het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi is een indrukwekkende compositie waarin de componist alle emotie en verdriet heeft gelegd van een moeder die haar zoon aan het kruis ziet sterven.

Cultuurdinsdag, 22 april 2003

Simone Lamsma uit Burgum wint Vioolconcours

Amsterdam – De zeventienjarige Simone Lamsma uit Burgum is zaterdagavond de winnares geworden van het negentiende Nationale Oscar Back Vioolconcours.

Economiedinsdag, 22 april 2003

Forse daling van prijs melkquotum

Leeuwarden – De mogelijkheden om melkquota te verleasen zijn per 1 april flink ingeperkt. Mede daardoor is de prijs van melkproductierechten gezakt van 49 naar 35 eurocent per gram vet per liter.

Hoofdartikeldinsdag, 22 april 2003

Vogelpest, SARS…

Vogelpest en SARS beheersen zo’n beetje het nieuws. Er komen angstaanjagende berichten over beide ziekten. Ze hebben weliswaar niets met elkaar te maken, maar de gelijktijdigheid van voorkomen maakt de berichten over de afzonderlijke ziekten dreigender.

Regiodinsdag, 22 april 2003

De slak: toeristentrekker in Drogeham

Drogeham – Opeengepakt staan veertien mensen in een schuur van een veehouderbedrijf in Drogeham. In de ruimte is sinds een paar jaar een escargotskwekerij gevestigd. De bezoekers hangen aan de lippen van Tineke Postmus, die vertelt over haar uit de hand gelopen hobby: het kweken van escargots.

Regiodinsdag, 22 april 2003

Terherne klaar voor topseizoen

Terherne – Terherne is klaar voor een topseizoen. Het dorp is al druk tijdens de zomer, maar de komende zomervakantie verwacht het een mega-inval van toeristen. Aanleiding: de Kameleonfilm die in juni, heel tactvol op vaderdag, in première gaat.

Regiodinsdag, 22 april 2003

Meer omzet met minder bezoekers

Leeuwarden – Minder bezoekers, meer omzet. Dat is zo’n beetje het resultaat van de zonovergoten, warme paasmaandag voor de meubelzaken in Fryslân.

Regiodinsdag, 22 april 2003

Topdrukte bij attracties

Appelscha - De diverse attracties in Fryslân en omgeving beleefden het afgelopen weekeinde topdrukte. Vooral tweede paasdag zorgde voor volle pretparken. Nog niet eerder dit seizoen was het er zo druk.

Regiodinsdag, 22 april 2003

Nieuwe leiding moet IJshal redden

Leeuwarden – Het bestuur van de IJshal in Leeuwarden zoekt een nieuwe directeur en een nieuwe voorzitter. De nieuwe bedrijfsleiding moet ervoor zorgen dat het collectief van schaatsverenigingen dat drie jaar geleden de wijk nam naar Thialf in Heerenveen, weer terugkeert naar de Leeuwarder kunstijsbaan.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 april 2003

God als ‘achterkant’ van de natuur

Nijmegen - De joodse denker Baruch Spinoza (1632-1677) is de schepper van een klein maar diepgaand filosofisch oeuvre, dat nog steeds tot de verbeelding spreekt. In zijn eigen tijd kreeg hij vooral bekendheid als bedenker van ketterse opvattingen, maar in de loop der eeuwen bleek zijn gedachtegoed velen te inspireren. Dinsdag promoveert Paul Juffermans in Nijmegen op een analyse van Spinoza’s kijk op religie.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 april 2003

Encycliek is geen decreet, maar evenmin vrijblijvend

Een encycliek is een rondzendbrief, geen decreet. Maar, zegt pastoor L. van Ulden uit Sneek, het herderlijke schrijven dat de paus op Witte Donderdag deed uitkomen, is natuurlijk geen vrijblijvende mening. Ze geldt als hoogst behartenswaardig.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 april 2003

Kruis jongerendagen komt naar Nederland

Utrecht - Het kruis van de katholieke Wereldjongerendagen komt in de Adventstijd 2003 een week lang naar Nederland.

Sportdinsdag, 22 april 2003

Nataraja: van lust tot last

Hurdegaryp – Ritmische gymnastiekvereniging Nataraja uit Hurdegaryp wordt vandaag opgeheven. Het bestuur ziet zich door een samenloop van omstandigheden genoodzaakt te stoppen. Het niet kunnen vinden van juryleden is de hoofdoorzaak. Van de tachtig leden stappen er twintig over naar HSV. Ouderengym en moderne dans gaan zelfstandig verder.

Sportdinsdag, 22 april 2003

Heerenveen helpt Excelsior in zadel

Rotterdam – Na de winterstop pakte Excelsior uit tien wedstrijden slechts één schamel puntje. Zaterdag was het groot feest in Kralingen. De Rotterdamse ploeg verdriedubbelde tegen SC Heerenveen die score. De Friese ploeg zit muurvast en moest dat bij het op de voorlaatste plaats staande Excelsior zelfs bekopen met een nederlaag. En dat deed heel erg pijn.

Sportdinsdag, 22 april 2003

O wee als Yge Venema, alias het breekijzer, zijn klompen uittrekt

Jistrum - ,,Heb je wel je voetbalschoenen meegenomen?’’, vraagt een Jistrum-supporter bezorgt en werpt een terloopse blik op de klompen van Yge Venema. De clubman kan een glimlach niet onderdrukken. Zijn faam als pinchhitter is een begrip bij de zesdeklasser. Hij wil er niet mee te koop lopen, maar het jonge team van trainer Rikus van den Bosch kan nog niet zonder hem.

Sportdinsdag, 22 april 2003

Mulier wint in hol van de leeuw

Easterein - In nagenoeg perfecte balans stonden de koplopers SDS en Mulier zaterdagmiddag tegenover elkaar voor de klapper in de derde klasse A. Inzet was de tweede periodetitel en natuurlijk het loskomen van de naaste concurrent, als belangrijke stap richting kampioenschap.

Sportdinsdag, 22 april 2003

‘Het was kat in het bakkie’

Leeuwarden - Grijze haren krijgt hij ervan. En zaterdag wilde Uilke Damstra ze er het liefst allemaal uittrekken, zo kwaad was de trainer van Broekster Boys. Een zege en daarmee definitief lijfsbehoud leek binnen. Maar in blessuretijd maakte Leeuwarder Zwaluwen alsnog gelijk.

Sportdinsdag, 22 april 2003

‘Iedereen had het al zo’n beetje verwerkt’

De dames van RWF bungelden het hele seizoen onderin. Nadat zaterdag met 0-3 was verloren van Heerenveense Boys, was gisteren een punt bij ASC’62 niet genoeg om de dreigende degradatie nog even uit te stellen.

Sportdinsdag, 22 april 2003

Heerenveen wil buitenspelers en middenvelder met loopvermogen

Rotterdam – Het wil in de uitwedstrijden tot dusverre niet erg vlotten met SC Heerenveen. Zaterdag leed de formatie van trainer Foppe de Haan in Rotterdam bij Excelsior de zevende nederlaag (1-0) op vreemde bodem.

Sportdinsdag, 22 april 2003

Harkemase Boys verzuimt ’t volle pond te pakken

Harkema/Urk - Harkemase Boys is dichtbij een historische titel in de hoofdklasse, maar liet maandag na de 2-1 thuiszege zaterdag tegen SDC Putten een reële kans op het volle pond tegen Urk liggen. Erger was met het oog op de twee resterende wedstrijden richting mogelijk kampioenschap het uitvallen van een belangrijke motor en aanvoerder Alwin Kooistra.

Weerdinsdag, 22 april 2003

Zonnig en warm

Vanavond en vannacht blijft het droog met opklaringen en het kwik zakt daarbij tot ongeveer 7 graden. Morgen wordt het zonnig en warm met maximumtemperaturen die komen te liggen tussen 19 en 21 graden. De wind is zwak tot matig uit het noorden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties