Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 april 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 22 april 2014

Poetin heeft Oekraďne stevig in de houdgreep

Het was geen verrassing dat Rusland gisteren Oekraďne ervan beschuldigde het donderdag gesloten akkoord te hebben geschonden. Volgens Moskou doet Kiev niet haar best extremisten te ontwapenen, zoals in het verdrag is afgesproken. Of Moskou gelijk heeft of niet doet er eigenlijk niet zo veel toe. Het gaat erom dat op grond van het Gčneve-akkoord dat Rusland, Oekraďne, de Europese Unie en de Verenigde Staten hebben gesloten, Moskou veel invloed heeft op het reilen en zeilen in het buurland. Zelfs zo veel dat Rusland kan eisen dat Kiev nationalistische rechts-extremisten hun wapens afneemt.

Regiodinsdag, 22 april 2014

Friezen gaan er massaal op uit tijdens Pasen

Leeuwarden | Veel mensen gebruikten de paasdagen om eropuit te gaan. Zondag trokken veel mensen de natuur in, en deden attractieparken goede zaken. Paasmaandag was een ideale dag voor de meubelboulevard.

Regiodinsdag, 22 april 2014

Sluiting dreigt voor dorpswinkel Oudebildtzijl

Minder klanten

Regiodinsdag, 22 april 2014

Hoop voor de laatste school in dorpen

Gaastmeer | Er gloort hoop voor dorpsscholen die met opheffing worden bedreigd. Staatssecretaris Sander Dekker is bereid te laten uitzoeken aan welke juridische voorwaarden de Kleine Scholen Coöperatie moet voldoen om de bedreigde scholen te kunnen overnemen. ,,Dit is in hiel wichtige stap”, aldus Cees van Mourik die namens basisschool Mids de Marren in Gaastmeer strijdt voor de oprichting van zo’n coöperatie.

Sportdinsdag, 22 april 2014

Het eerste punt is binnen voor jubilaris Het Noorden


Sportdinsdag, 22 april 2014

Column | Met PEC en veren

Van de perstafel

Sportdinsdag, 22 april 2014

Oranjejeugd weer kinderlijk eenvoudig naar wereldtitel

Leeuwarden | Nederland heeft zoals verwacht de Korfball World Cup in Leeuwarden weten te winnen. Oranje onder negentien deed dat zondag door eeuwige rivaal België met 13-9 te verslaan in de finale. Daarin kreeg Oranje voor het eerst met enige tegenstand te maken, want de ploeg bereikte de eindstrijd van het officieuze WK voor landenteams op een wel heel eenvoudige wijze.

Sportdinsdag, 22 april 2014

Hoekstra wil LDODK verlaten met veldtitel

Reduzum | Geertje Hoekstra (21) is bezig aan haar laatste wedstrijden bij LDODK uit Gorredijk. De korfbalster stapt na dit seizoen over naar DOS’46. Voordat het zover is, wil Hoekstra de titel binnenhalen met haar huidige club. Gisteren zette Hoekstra met LDODK een nieuwe stap naar het kampioenschap door Mid-Fryslân met 11-20 te verslaan.

Sportdinsdag, 22 april 2014

Ureterp klaar voor het NK wielrennen

Ureterp | Hartje zomer is Ureterp het toneel van het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen, junioren en eliterenners. Het tweedaagse evenement is voor het Friese (amateur)wielrennen de slagroom op de taart en dus staan de data - 21 en 22 juni - in menig Fries rennersboekje rood omcirkeld. Zo ook trouwens bij vele topamateurs uit andere windstreken, zoals bij Umberto Atzori uit Zorgvlied. De renner van het Koga Continental team greep gisteren in de (paas)wielerronde van Ureterp zijn eerste seizoenszege en zal daarom over twee maanden vol vertrouwen in Ureterp terugkeren.

Sportdinsdag, 22 april 2014

Aris wint slotduel en mikt op stunt

Amsterdam | Aris Leeuwarden heeft zaterdag ook haar laatste reguliere eredivisiewedstrijd winnend afgesloten. In de aanloop naar de strijd om de play-offs met Den Bosch gingen de basketballers van coach Tom Simpson in en tegen Amsterdam met een 67-79 zege aan de haal. Simpson ziet kansen tegen de Brabanders, tegen wie donderdag in de Bossche Maaspoort de eerste confrontatie in de best-of-three wacht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties