Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 mei 2004.

Bijschriftzaterdag, 22 mei 2004

Bijschrift

Cultuurzaterdag, 22 mei 2004

Onthutsende eerlijkheid van Loudon Wainwright

Een singer-songwriter, die al bijna veertig jaar actief is. Loudon Wainwright III begon als zanger door Bob Dylan te imiteren en creëerde langzaamaan zijn eigen stijl. De thema’s van zijn liederen draaien veelal rond zijn persoonlijke belevenissen.

Hoofdartikelzaterdag, 22 mei 2004

De democratie van Bos…

Een gouden kans voor het democratisch gehalte van Nederland. Zo noemde de leider van de PvdA, Wouter Bos, de mogelijkheid om de Tweede Kamer te laten beslissen wie kandidaat moet worden voor de post van Europees commissaris, als opvolger van Bolkestein. Bos kreeg zijn zin niet, deze week. Er was een (kleine) meerderheid in de Kamer die vindt dat het kabinet het besluit van de voordracht moet nemen.

Regiozaterdag, 22 mei 2004

Huizen te vaak voor import

Leeuwarden – Gemeenten moeten de wettelijke mogelijkheid krijgen eigen inwoners voorrang te geven bij de koop van woningen. Dat vindt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De kans wordt dan groter dat jongeren een huis in hun eigen dorp kunnen bouwen. Nu worden nieuwe woningen vaak weggekaapt door ‘import’.

Regiozaterdag, 22 mei 2004

Zwartlopers Slachte op 12 juni ‘asociaal’

Leeuwarden – De organisatie van de Slachtemarathon vindt het ,,asociaal’’ om op zaterdag 12 juni zonder geldig deelnemersbewijs de Slachtemarathon te lopen. Het bestuur van de Stichting Slachtemarathon doet een beroep op de sociale controle. ,,De swartrinners moatte harren beskamsum fiele”, meent voorzitter Jelle Bangma van de Stichting Slachtemarathon.

Regiozaterdag, 22 mei 2004

Eerste projecten in mkz-gebied van start

Dokkum – Boeren in het voormalig mkz-gebied in Noordoost-Fryslân kunnen binnenkort meedoen aan projecten die de agrarische sector in de streek moeten versterken. De projecten zijn opgezet door de NLTO, in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid en de provincie Fryslân.

Regiozaterdag, 22 mei 2004

Hy-Night sponsort al vijftien jaar Hilaard

Hilaard – De oranjevereniging, het dorpshuis, de kaatsclub. Vrijwel elke vereniging in het 310 inwoners tellende Hilaard heeft in de afgelopen vijftien jaar al eens een financiële bijdrage gehad van de organisatie van Hy-Night. Dit weekeinde beleeft het tentfeest zijn vijftiende editie.

Regiozaterdag, 22 mei 2004


Regiozaterdag, 22 mei 2004

Moerasvogels dupe van werk rietsnijders

Earnewâld – Zeldzame rietvogels zouden het veel beter doen in Fryslân wanneer het riet voortaan niet meer massaal wordt gekapt. Een minder intensieve manier van maaibeheer zou de populatie goed doen.

Regiozaterdag, 22 mei 2004

De Sweach krijgt eindelijk gras

Beetsterzwaag – De gemeente Opsterland gaat de grasgroei op het hoofdveld van voetbalvereniging De Sweach uit Beetsterzwaag stimuleren. Daarmee moet eindelijk een einde komen aan de slechte staat van het hoofdveld.

Sportzaterdag, 22 mei 2004

Harkemase Boys met WKE om tafel

Harkema – Harkemase Boys gaat met WKE om de tafel, naar aanleiding van de vechtpartij die donderdag in de namiddag plaatsvond in Zuidlaren tijdens de finale van Amstel Amateur Cup. ,,We kunnen goed met die mensen en dat willen we niet door zo’n incident laten bederven. We hebben afgesproken een bakje koffie te gaan drinken’’, zei interim-voorzitter Pieter Spinder vrijdagavond.

Sportzaterdag, 22 mei 2004

Easterein werkt inspirerend voor partuur Bouma

Easterein – Ze wonnen dit prille seizoen nog geen omloop. Dat was natuurlijk beneden de stand van een partuur van het kaliber Jochum Bouma, Kor Zittema en Teake Triemstra. Vrijdag maakten de drie kaatsers een inhaalslag door in Easterein de eerste hoofdklassepartij sinds tachtig jaar op hun naam te schrijven.

Weerzaterdag, 22 mei 2004

Aanhoudend koel

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt en valt er zo nu en dan enige lichte regen. Met een temperatuur van 14 graden is het koel voorjaarsweer. Er waait een matige tot krachtige wind uit het Noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties