Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 mei 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 22 mei 2014

Het late inzicht van minister Dijsselbloem

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën was er deze week in een interview helder over: Nederland moet niet meer hervormen en bezuinigen. Er is door dit kabinet al veel gedaan en nieuwe aanpassingen zullen ons land niet veel opleveren. De minister zei het niet met zoveel woorden maar uit zijn uitspraken kwam duidelijk de suggestie naar voren dat er rust in de tent nodig is. Dat levert vertrouwen op bij de burgers dat nodig is om het prille economische herstel te ondersteunen.

Regiodonderdag, 22 mei 2014

Mogelijk uitkomst in probleem Promenade

Schiermonnikoog | Een groep ondernemers van Schiermonnikoog biedt mogelijk een uitkomst voor het probleem rond De Promenade. De groep bekijkt de opties om garant te staan voor een lening voor de komst van het bezoekerscentrum.

Regiodonderdag, 22 mei 2014

Verbeet: laat mensen écht meebeslissen

Leeuwarden | ,,Het gaat niet goed met de democratie. We waren bij de gemeenteraadsverkiezingen al blij dat de opkomst niet nog lager was dan de vorige keer, en ik houd mijn hart vast voor deze Europese verkiezingen.” Die waarschuwende woorden liet oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet gisteren horen in de Statenzaal van het Provinciehuis. Om er meteen een pleidooi aan vast te knopen voor het gebruiken van de Friese ‘mienskip’ als subject van voor een democratisch experiment. Verbeet hield in Leeuwarden de derde Rede fan Fryslân, een jaarlijkse toespraak waarin een prominente spreker vooruitkijkt naar Fryslân in 2040. Verbeet koos de democratie als onderwerp.

Regiodonderdag, 22 mei 2014

Meerderheid achter plannen poppodium

Leeuwarden | Een meerderheid van de gemeenteraad van Leeuwarden wil dat er snel gebouwd gaat worden aan het nieuwe poppodium in het Harmoniekwartier. Coalitiepartijen PvdA en Pal/GroenLinks werden vooraf al bij de voorstanders gerekend. Rondom de opstelling van het CDA waren vooraf twijfels, maar ook die partij lijkt het voorstel van het college te steunen. Ook de NLP sprak zich uit voor het collegevoorstel omtrent een nieuw poppodium, dat moet worden gerund door een nieuwe organisatie, waaraan in ieder geval het Friesland College deelneemt. De afgehaakte partners Podium Asteriks en Poppodium Romein spelen in dat plan voorlopig geen rol.

Regiodonderdag, 22 mei 2014

Grote verslagenheid na drama in Twijzel

Twijzel | ,,Het is een zwarte dag in onze gemeenschap”, zei burgemeester Germ Gerbrandy van Achtkarspelen gisteravond op een persconferentie over het ongeval op sportpark de Moune in Twijzel. Wat een gezellige sportdag had moeten zijn - het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor de regio - eindigde in een drama, toen een stenen dug-out instortte. Een meisje uit groep zes van cbs De Bernebrêge uit Surhuisterveen raakte dusdanig gewond dat ze later aan haar verwondingen is overleden.

Sportdonderdag, 22 mei 2014

Zuidema eindigt met Oranje als elfde op EK

Turnen

Sportdonderdag, 22 mei 2014

Breewel blijft Friese routinier voor in ronde Gerkesklooster

Gerkesklooster | Jeroen Breewel uit Wilnis heeft gisteravond de veertigste editie van de Ronde van Gerkesklooster op zijn naam geschreven. Daarmee verschafte hij zich een prima uitgangspositie voor het winnen van de Pompeblêd Tweedaagse, waarvan vanavond met de Ronde van Harkema het sluitstuk op het programma staat. De 44-jarige Taeke Oppewal uit Heerenveen legde beslag op de tweede plaats, voor Assenaar Adrie Lindeman.

Sportdonderdag, 22 mei 2014

Liefde, fusie en 100 jaar Leeuwarder korfbal

Leeuwarden | Het zal ergens begin jaren negentig zijn geweest. Op een tienerdisco lopen de zoon van Rapiditas-voorzitter Frans van der Leij (Bert) en de dochter van Friso-voorzitter Geert Keuning (Carla) elkaar tegen het lijf. Hun korfballiefde overstijgt de clubrivaliteit, legt de basis voor een mooie relatie en onbedoeld misschien voor het ontstaan van fusieclub Pallas’08. Die ziet in 2008 het levenslicht en viert dit weekeinde het eeuwfeest.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties