Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 juni 2006.

Dossierdonderdag, 22 juni 2006

Gelukkige tweede


Economiedonderdag, 22 juni 2006

Feenstra neemt Walda Beheer over

Leeuwarden – Feenstra Verwarming uit Drachten neemt het onderdeel Beheer en Onderhoud van het failliete Walda in Drachten over. Twaalf van de zeventien medewerkers gaan door naar de nieuwe eigenaar. Volgens curator P. Zandbergen betekent dit dat driekwart van de personeelsleden van het failliete bedrijf, met de onderdelen Installatiebedrijf en Beheer en Onderhoud, aan het werk kan blijven. Eergisteren werd bekend dat het Installatiebedrijf is overgenomen door Burgers Ergon uit Eindhoven. Daar kunnen 36 van de oorspronkelijke 42 medewerkers mee.

Economiedonderdag, 22 juni 2006

Imago boer volgens jongeren niet goed

Leek – Het imago van de boer is volgens jongeren niet positief. Dat blijkt uit onderzoeken van scholen uit de drie noordelijke provincies. Het onderzoek is een project van de agrarische jongeren uit de drie provincies en enkele scholengemeenschappen.

Economiedonderdag, 22 juni 2006

De Wolk Glas in Bolsward richt zich op kleine projecten

Bolsward – Groot is het bedrijf niet qua productieomvang en aantal werknemers. Maar voor De Wolk Glas in Bolsward is het Zuidwesten van Fryslân een goede markt om in te opereren. ,,Nu na tien jaar kunnen we rustig zeggen dat we voldoen aan een behoefte”, vertelt bedrijfsleider Göksel Palali (29). Hij is vanaf het begin van het bedrijf als bedrijfsleider werkzaam bij De Wolk Glas.

Hoofdartikeldonderdag, 22 juni 2006

De inrichting van het land...

Het kabinet heeft een paar jaar geleden een mooi visitekaartje afgegeven met de Nota Ruimte: hoge ambities op het gebied van de inrichting van Nederland, gekoppeld aan de moed om veel verantwoordelijkheid voor de realisering ervan over te laten provincies en gemeenten. Maar gisteren verscheen een eerste studie naar hoe het land er eigenlijk bij ligt. En dan blijkt dat die ambities van het kabinet wel erg hoog zijn. Op veel fronten gaan de trends precies die kant op die de overheid niet wil: in plaats van meer groene ruimte zien we meer steen. De steden worden steeds eenvormiger, terwijl hun diversiteit groter moet worden. En in plaats van een land dat goed leert inspelen op meer droogte én meer water zijn we een land dat steeds kwetsbaarder wordt voor overstromingen en wateroverlast. Wat de veiligheid tegen waterrampen betreft zijn er, in de woorden van de onderzoekers van het Ruimtelijk Planbureau, ,,urgente maatregelen’’ nodig. Maar zelfs in nieuwbouwgebieden wordt soms weinig waterbeleid gevoerd, terwijl juist daar volop mogelijkheden zijn om tussen de huizen extra vaarten of plassen uit te graven, zodat neerslagpieken kunnen worden opgevangen.

Regiodonderdag, 22 juni 2006

‘Treinreis naar Noorden niet verlengen’

Leeuwarden - Treinreizigers moeten vanaf volgend jaar niet langer in de trein zitten dan nu wanneer ze van Rotterdam of Den Haag naar Groningen of Enschede gaan. Een langere reistijd van tien minuten, zoals nu voorzien in de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS), vindt een grote meerderheid in de Tweede Kamer onacceptabel.

Regiodonderdag, 22 juni 2006

In vertrouwen voeten wassen

Ferwert - Zorginstelling Interzorg viert deze week dat het al vijftig jaar christelijke zorg verleent. Op het symposium Identiteit bewijs je met zorg vroegen gastsprekers, personeel en bewoners zich gisteren af of christelijke zorg het nóg vijftig jaar redt.

Regiodonderdag, 22 juni 2006

Wachtlijst zorg zal oplopen

Leeuwarden/Den Haag - De wachtlijsten in de gezondheidszorg zullen dit jaar enorm gaan oplopen als de overheid niet met extra geld over de brug komt voor de AWBZ. Dit voorspelt Zorgkantoor De Friesland. Met name de vraag naar thuiszorg is enorm gestegen.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 juni 2006

Doopkerk Stuyvesant aangeboden aan dr. Schuller

Peperga - Het kerkje van Peperga waarin ooit Pieter Stuyvesant gedoopt werd, is te koop aangeboden aan de Amerikaanse televisiedominee dr. Robert Schuller van de Chrystal Cathedral. Samen met het tegenover gelegen hotel Spoorzicht zou er een prachtige bedevaartsplaats van gemaakt kunnen worden voor Amerikaanse Nederlanders. Schuller is bekend van de wekelijkse tv-kerkdienst Hour of Power. Het idee is afkomstig van Henk Erkelens, die zelf jarenlang in de VS woonde, en daar beëdigd makelaar was. ,,Het kerkje staat al acht maanden te koop. Het lijkt mij een echt idee voor de Schullers, voor wie een miljoen dollar maar peanuts is. Het kerkje zelf kost 220.000 euro en het hotel 680.000 euro. Pieter Stuyvesant was de eerste gouverneur van Nieuw Amsterdam, het huidige New York. Erkelens heeft kerk uit 1537 en hotel via via aan de Schullers aangeboden, maar heeft na zes maanden nog niets gehoord.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 juni 2006

‘Niet zo snel voor geld kiezen’


Sportdonderdag, 22 juni 2006

Chaos troef in noordelijke wielerkoers


Weerdonderdag, 22 juni 2006

Af en toe zon

Het is vandaag wisselend bewolkt met af en toe zon, bij temperaturen rond 19 graden. De wind uit het westen tot zuidwesten is vrij krachtig tot af en toe hard aan zee. Morgen wordt het vrij zonnig met maxima rond 20 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten. Zie verder pagina 18


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties