Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 22 juni 2007.

Cultuurvrijdag, 22 juni 2007

‘Weinig muzikaal talent in Fryslân’

Leeuwarden - Er is weinig tot geen muzikaal talent op muziekscholen in Fryslân. En het talent dat er wel is, wordt door docenten niet snel naar het conservatorium gestuurd. Dat is een van de conclusies uit het onderzoeksrapport Muziekles Anno 2007 dat morgen wordt gepresenteerd tijdens het symposium Muzyk yn Fryslân in De Harmonie in Leeuwarden.

Economievrijdag, 22 juni 2007

Fiets kopen na bezoek aan bouwmarkt

Dokkum – De verhuizing van de fietsenzaak heeft Tom Meindertsma (41) in Dokkum zoals het zich nu laat aanzien veel voordeel opgeleverd. Nu al, enkele dagen na de heropening van het bedrijf op bedrijventerrein De Zuiderschans, zijn er veel klanten geweest die nog snel even kijken naar accessoires of een nieuwe fiets. ,,En dat hadden we op onze vorige locatie niet. De mensen kwamen toen op bedrijventerrein de Hogedijken bewust naar ons toe. Nu zijn er veel meer van die ‘toevallige’ klanten die ook nog iets bij ons kopen.”

Hoofdartikelvrijdag, 22 juni 2007

Onderwijs, rekenen...

De rekenvaardigheid van pabo-studenten komt met een zekere regelmaat terug in de publiciteit. Nu weer naar aanleiding van uitkomsten van toetsen onder eerstejaars pabo-studenten. De studenten konden in totaal drie keer een toets doen. Degenen die na de derde toets nog geen voldoende haalden, hebben het dwingende advies gekregen een andere opleiding te zoeken. De HBO-raad heeft bekendgemaakt dat ongeveer een kwart van de studenten dat advies heeft gekregen.

Regiovrijdag, 22 juni 2007

Groen past straks bij geschiedenis dorpen

Kollum - Het groen in Kollumerland moet in de toekomst beter aansluiten bij de geschiedenis van de dorpen. De gemeente heeft een beleidsplan opgesteld voor de toekomst van de groenvoorziening. Als alles volgens plan verloopt, past die in de toekomst precies bij het landschappelijke karakter van de dorpen.

Regiovrijdag, 22 juni 2007

Grote scholen boos over bezuiniging

Drachten - Friese scholengemeenschappen zijn boos over de geplande bezuiniging van 84 miljoen euro op de brede scholen. In een open brief aan de Tweede Kamer uiten de schoolbesturen hun ongenoegen over de maatregelen van het kabinet om kleinschaligheid in het voortgezet onderwijs te bevorderen. Ook de VO-raad, de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs, heeft protest aangetekend tegen de plannen.

Regiovrijdag, 22 juni 2007

Winsum: twee dorpsfeesten

Winsum - Het traditionele dorpsfeest in Winsum verloopt dit jaar anders dan in voorgaande jaren. Was er altijd sprake van een gezamenlijk feest op één locatie, dit keer wordt er gefeest op twee verschillende plaatsen. In het nieuwe multifunctionele centrum De Helling werkt de merkekommisje haar programma af en in café De Driesprong hebben eigenaren Doeke en Janneke Steensma een eigen alternatief feestprogramma.

Regiovrijdag, 22 juni 2007

‘Kans klein dat ik blijf’

Wommels - ,,Ik ga nu geblesseerd weg en dat vind ik niet rechtvaardig. Er zijn hier zaken in de gemeente gebeurd die nog uitleg verdienen.” Dat zegt burgemeester Liemburg van Littenseradiel in een interview met een webredacteur van ‘Binnenlands Bestuur’, vakblad voor ambtenaren en bestuurders bij de overheid. Ze gaat in op de bestuurscrisis in haar gemeente.

Regiovrijdag, 22 juni 2007

‘Hinderlijke gestoorden aanpakken’

Leeuwarden - Politiek Den Haag moet wetten verruimen zodat het eerder mogelijk wordt voor politie, psychiaters, woningcorporaties of gemeenten om mensen met een stoornis die hun omgeving tot last zijn, gedwongen op te nemen of aan te pakken. Dat vindt vertrekkend burgemeester Dales. ,,Het ontploft een keer. Dan valt er een dode.”

Regiovrijdag, 22 juni 2007

‘We beginnen nú met een duurzaam Nederland’

Amsterdam - ,,Wij zijn een broeierige onderstroom die sneller wil dan de politiek aankan. Moeten wij wachten tot het kabinet alsnog met een visie komt? Nee! Wij willen Nederland duurzamer, dus wij maken Nederland duurzamer. Nu! Het tijdstip is nog nooit zo goed geweest.”

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juni 2007

Joy for People bestaat 35 jaar

Dokkum - Zingend het evangelie verkondigen is al 35 jaar het motto van gospelchoir Joy for People uit Dokkum. Kwaliteit is een belangrijke vereiste voor het bekendste koor uit Fryslân. En aan kwaliteit schort het nog al eens in de Friese gospelwereld, meent dirigent Wilco Kloosterman (32). ,,De gospelmuziek loopt ver achter bij bijvoorbeeld de hafabra-muziek in Fryslân.”

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juni 2007

Pamflet tegen eenzijdige koers PKN

Doorn/Veenendaal - De beweging Op Goed Gerucht (OGG) presenteert vrijdag in Doorn het Protestants Pamflet. Het geschrift is volgens voorzitter Jan Offringa ,,een positiebepaling van Op Goed Gerucht ten aanzien van ontwikkelingen binnen de Protestantse Kerk.”

Sportvrijdag, 22 juni 2007

ERNST-WILLEM SLAGTER

Weervrijdag, 22 juni 2007

Buiig en bewolkt

Vandaag en ook morgen is het buiig en overwegend bewolkt. De temperaturen komen vanmiddag te liggen rond 21 graden en morgen wordt het ongeveer 20 graden. De buien kunnen gepaard gaan met onweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties