Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 22 juni 2012.

Cultuurvrijdag, 22 juni 2012

Nieuw literair festival in Zuidwesthoek

Leeuwarden | In de Zuidwesthoek van Fryslân wordt op 22 september een nieuw literair festival gehouden: Expeditie Laaksum. Het festival, onderdeel van de Moanne fan it Fryske Boek, wordt geopend met een voordracht van schrijver Atte Jongstra in Tresoar in Leeuwarden.

Economievrijdag, 22 juni 2012

Toekomst telers pootgoed ’t Bildt lijkt gunstig

Sint Jacobiparochie | De groeiende wereldbevolking vraagt meer voedsel en daarbij is de aardappel van belang. Als Nederland marktleider in pootaardappelen wil blijven, moeten ketensamenwerking en rasontwikkeling worden voortgezet. Dat was gisteren de boodschap op het symposium Aardappelen Wereldwijd in Sint Jacobiparochie.

Economievrijdag, 22 juni 2012

FNV wil doorstart Bosgraaf met alle personeel

Joure | Vakbond FNV Bondgenoten heeft de curator van de failliete bedrijven Bosgraaf Metaal en Bosgraaf Apparaten in Joure verzocht om bij een doorstart te kiezen voor een overnamekandidaat die nagenoeg alle mensen overneemt. ,,Er is een partij die dat van plan is, natuurlijk moet de curator ook zoveel mogelijk geld halen uit de boedel, maar dit is ook een belangrijk criterium”, zegt bestuurder Johan Weijenberg. Naar verwachting ligt er op zeer korte termijn een bod van de betreffende partij bij de curator.

Economievrijdag, 22 juni 2012

Minder werkzoekenden in Fryslân in mei

Groningen/Zoetermeer | Het aantal mensen dat op zoek is naar werk en geen baan heeft, is in mei afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van UWV WERKbedrijf van gisteren. Eind mei stonden er 20.874 niet-werkende werkzoekenden (nww) ingeschreven in Fryslân. Een jaar eerder waren dat in mei 21.016 personen. Het aantal niet-werkende werkzoekenden is in twaalf maanden gedaald met 0,7 procent. Vergeleken met april het aantal nww’ers 2,7 procent gedaald.

Hoofdartikelvrijdag, 22 juni 2012

Overheid verliest regie over de samenleving

Opnieuw heeft een belangrijk adviescollege van de Nederlandse staat de overheid gewaarschuwd dat de bestuurders in Den Haag de greep verliezen over talloze instellingen en organisaties die vitaal zijn voor het functioneren van de samenleving. Het betreft instellingen als het Kadaster, de Dienst Wegverkeer, het UWV en talloze andere organisaties die vroeger overheidsinstellingen waren maar die de afgelopen jaren in het kader van het neoliberale denken ‘op afstand’ zijn gezet.

Regiovrijdag, 22 juni 2012

Justitie gaat grootschalig dna-onderzoek aanvragen

Veenklooster | Het Openbaar Ministerie gaat binnenkort aan de rechterlijke macht toestemming vragen voor een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek in Veenklooster en wijde omgeving. Het OM vermoedt dat de dader van de moord op Marianne Vaatstra uit De Westereen in 1999 uit de omgeving komt.

Regiovrijdag, 22 juni 2012

Vier scholen in Zuidwest-Fryslân dicht na fusies

IJlst | De christelijke basisscholen Bernegea in Abbega, East-Kime in Oosthem en De Gearrin in Folsgare worden ondergebracht in een nieuw kindcentrum in Oosthem. Lukt dat niet, dan fuseren per 1 augustus 2013 de eerste twee met cbs De Twine in IJlst en de laatste uiterlijk medio 2015 met De Earste Trimen in Nijland. Dit betekent dat in Folsgare, Oosthem en Abbega geen basisscholen meer zullen zijn.

Regiovrijdag, 22 juni 2012

Wethouder Kollumerland stapt op na meningsverschil

Kollum | Wethouder Rik Schaafstal (PvdA) van de gemeente Kollumerland is per direct gestopt. Tijdens de raadsvergadering gisteravond diende hij zijn ontslag in, omdat hij zich niet gesteund voelt in zijn beleid.

Regiovrijdag, 22 juni 2012

Genieten van een wandelingetje, ook al is het op een loopmat

De lokomat is bedoeld om mensen met een loopstoornis hopelijk weer te leren lopen. Gisteren werd zo’n lokomat in Beetsterzwaag in gebruik genomen.

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juni 2012

Vernieuwing en verandering: het moet geen heilig evangelie worden in de kerk

Enige tijd geleden vond er een conferentie plaats met het spannende motto: ‘Vernieuwen zonder te vernielen’. De keuze van dit thema veronderstelt de ervaring dat vernieuwing in de kerk niet altijd vlekkeloos verloopt. Daarom is het wijs om goed na te denken over de vraag: waarom wil je vernieuwen en op welke manier?

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juni 2012

Lenny Kuhr vertolkt psalm 23 voor De Bijbel Tapes


Geloof & Kerkvrijdag, 22 juni 2012

Theoloog Wright: zending is weggestopt

Apeldoorn | Voor dr. Christopher J.H. Wright is het duidelijk: een kerk doet aan zending, anders is het geen kerk.

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juni 2012

Erik Borgman wint Theologieprijs

Amsterdam | De rooms-katholieke theoloog Erik Borgman is uitgeroepen tot de meest spraakmakende theoloog van vorig jaar. Dat gebeurde tijdens de Nacht van de Theologie die gisteravond voor de tweede keer in de Hermitage in Amsterdam werd gehouden. Ruim tweehonderd mensen woonden het galafeest bij.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties