Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 juli 2003.

Bijschriftdinsdag, 22 juli 2003

De wereld is van God

Zeggen dat de aarde van God is, staat haaks op de moderne tijd.

Cultuurdinsdag, 22 juli 2003

Kameleondorp organiseert Drijf-In

Terherne - Het Kameleondorp Terherne organiseert samen met de producenten van de film De schippers van de Kameleon een Drijf-In. Het openlucht film-, muziek- en theaterspektakel vindt plaats op 23 augustus op het Kameleon-eiland nabij Terherne.

Cultuurdinsdag, 22 juli 2003

De Gier toont vakmanschap

Gerrit Christiaan de Gier, reeds achttien jaar organist van de St. Nicolaaskerk te IJsselstein en in zijn studententijd al winnaar van diverse concoursen, bespeelde maandagavond het Schnitger/Van Damorgel van de Martinikerk te Sneek. Hij speelde een klassiek/romantisch programma op een orgel dat hem op het lijf geschreven was.

Economiedinsdag, 22 juli 2003

Kijken naar de bèta sectoren

Kijkend naar de bèta Ultimo juni jongstleden konden de aandelenmarkten een vierde opeenvolgende maand positief afsluiten. De dollar zette even zijn langgerekte daling stop, en kon wat terugkeren uit het diepe dal.

Hoofdartikeldinsdag, 22 juli 2003

Meer welvaart, meer medicijnen

Het medicijngebruik in Nederland neemt toe. Tot op heden staat Nederland laag op de ranglijst van medicijngebruik in Europa, maar als de trend van de afgelopen jaren zich doorzet, komt Nederland terecht in de middenmoot van gebruikers. Ter vergelijking: zes van de tien Nederlanders die de huisarts bezoeken, gaan met een verwijzing voor medicijngebruik naar huis; in Frankrijk is dat negen op de tien. De hogere kosten van de medicijnen komen onder meer door medicijnen tegen kanker en antidepressiva. De meest voorkomende voorgeschreven medicijnen zijn kalmeringsmiddelen. Deze worden meer voorgeschreven dan de simpele pijnstiller paracetamol.

Regiodinsdag, 22 juli 2003

Beginnelingen maken brokken bij kitesurfing

Hindeloopen – Kitesurfen is dit jaar uitgegroeid tot een ware rage. Op veel plaatsen langs de Friese kust wordt de sport beoefend. Samen met de populariteit neemt het aantal ongelukken met de vliegerende surfers toe.

Regiodinsdag, 22 juli 2003

Scheuring in Friese LPF: statenlid stapt op, voorzitter weg

Leeuwarden – Statenlid P. Oosterhuis van de Lijst Pim For-|tuyn (LPF) zegt zijn lidmaatschap van de partij op. Oosterhuis blijft wel lid van de Provinciale Staten. Hij zet zijn werk door onder de naam Onafhankelijke Friese Statenfractie (OSF). Dit heeft Oosterhuis in een brief aan Commissaris van de Koningin Nijpels laten weten.

Regiodinsdag, 22 juli 2003

Verzekeraars huiverig voor schoolgebouw

Leeuwarden – Het is steeds moeilijker om een schoolgebouw te verzekeren. Enkele verzekeraars zijn al afgehaakt omdat ze niet meer garant willen staan voor de miljoenenschades door vandalisme en brandstichting. ,,Sommige verzekeraars zeggen: we doen het niet meer’’, zegt woordvoerder Jan Sterk van het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP) in Houten.

Regiodinsdag, 22 juli 2003

De zomer duurt wel erg lang op het azc

Leeuwarden – Op het grasveld bij de Grote Kerk in Leeuwarden staat een springkussen. Het grasveld krioelt van kinderen in allerlei kleuren. Ze rennen door elkaar heen, lachen en stoeien. Het zijn de jeugdige bewoners van de asielzoekerscentra (azc’s) in Leeuwarden en Franeker. Deze twee centra zijn dit jaar uitgekozen om mee te doen aan de jaarlijkse spelweek voor azc-kinderen die het Leeuwarder Studentenpastoraat heeft georganiseerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 juli 2003

Zaïrese nonnen: ‘mama’s voor ons allemaal

Wat is het mooiste boek dat u gelezen hebt? In het Friesch Dagblad schrijven deze zomer verschillende recensenten hierover. Vandaag: Martha Frederiks, werkzaam bij het Interuniversitair Instituut voor Missiologie en Oecumenica in Utrecht.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 juli 2003

’t Is warm, maar het Vaticaan blijft streng

Puffend en zwetend staan ze dezer dagen in de rij voor de Sint Pieter in Rome, sommigen alleen maar om tot de ontdekking te komen dat ze er niet in mogen: toeristen met een korte broek of een shirt zonder mouwen.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 juli 2003

Het salaris komt in de hemel wel

Ds Ype Schaaf uit Dokkum had de afgelopen tijd drie Afrikanen op bezoek. Het drietal – twee predikanten en de presidente van de vrouwenbond – vertegenwoordigde de Lutherse Broederkerk van Noord-Kameroen. Ze waren in Fryslân om een grote (evangelisatie)tent en een vrachtauto in ontvangst te nemen. Een van de drie, ds Hinmari, bleef enkele weken voor een stage bij tentenverhuurder Van Kammen. In een tweeluik beschrijft ds Schaaf de ervaringen van de Kameroenezen in Fryslân en hun thuissituatie. Deel 2.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 juli 2003

R.-k kerkleiders niet vervolgd voor misbruik in Amerika

Leeuwarden – Kerkleiders van het aartsbisdom Boston worden zeer waarschijnlijk niet gerechtelijk vervolgd voor het seksueel misbruik dat in hun bisdom heeft plaatsgevonden.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 juli 2003

Zendingsschip van Operatie Mobilisatie naar Nederland

Leeuwarden – Het zendingsschip Doulos komt in april volgend jaar naar Nederland.

Sportdinsdag, 22 juli 2003

Frank Broers betaalt Cambuur afkoopsom

Leeuwarden – Frank Broers heeft maandag met Cambuur Leeuwarden overeenstemming bereikt over de beëindiging van zijn contract. Daartoe zal de verdediger, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Emmen, de Friese club een afkoopsom betalen. Over de hoogte van de afkoopsom zijn door beide partijen geen mededelingen gedaan.

Weerdinsdag, 22 juli 2003

Perioden met zon

Vandaag en morgen hebben we perioden met zon en af en toe stapelwolken. Wel kan er een enkel buitje ontstaan in de loop van de middag. De temperaturen komen te liggen rond 23 à 24 graden. Het waait daarbij meest matig uit het zuidwesten


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties