Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 juli 2006.

Hoofdartikelzaterdag, 22 juli 2006

Dienst der genezing…

Er is veel belangstelling voor de ‘dienst der genezing’. Deze oer-christelijke praktijk is in het Westen, mede door de opkomst van het rationele denken, in de protestantse traditie wat in de vergetelheid geraakt: de dokter met diens medische kennis en middelen geneest mensen. De hernieuwde aandacht voor onder meer gebedsgenezing is op allerlei manieren zichtbaar. Er worden veel artikelen en boeken over geschreven. In sommige kerkelijke gemeenten worden (voorzichtig) praktijken ontwikkeld waarin de dienst der genezing een vaste plaats heeft. En her en der worden tournees georganiseerd met voorgangers die de gave van de genezing hebben en die duizenden mensen trekken. De belangstelling is zo groot en intensief dat hier en daar ‘genezingstoerisme’ is ontstaan. Zo trekken groepen Nederlanders naar India of naar andere landen in de wereld waar ‘genezingskerken’ zijn ontstaan. De EO-televisie zendt momenteel een serie uit waarin een groepje Nederlanders met ziekten wordt gevolgd. Ze leggen vele duizenden vliegtuigkilometers af, in de hoop genezing te vinden.

Regiozaterdag, 22 juli 2006

De zomer gaat een topkwalificatie krijgen

Leeuwarden - De huidige zomer breekt het ene na het andere record. Nog nooit was het in juli in ons land zo warm. Het ziet er naar uit dat juli 1994, tot nu toe de warmste juli van de twintigste eeuw, wordt verslagen. Ook de zomer als seizoen is op weg naar een topnotering in de galerij der heetste zomers. Dat is tot nu toe die van 1947.

Regiozaterdag, 22 juli 2006

Connexxion in knel met aanschaf bussen

Leeuwarden - Connexxion kan mogelijk niet op tijd nieuwe, milieuvriendelijke bussen inzetten voor het busvervoer in Zuidwest- en Noord-Fryslân. Het bedrijf mag van de provincie vanaf 1 januari het busvervoer in die regio verzorgen, maar dat wordt nog juridisch aangevochten door concurrent Arriva. Volgens de afspraken gaat Connexxion 141 bussen inzetten in het gebied, waarvan 109 nieuwe exemplaren. Een deel daarvan moet op biodiesel rijden. Connexxion heeft de provincie laten weten als gevolg van de juridische strijd in tijdnood te komen.

Regiozaterdag, 22 juli 2006

Nu ook blauwalg aangetroffen in Nijehaske

Nijehaske - In de buurt van de Van Kleffensschool in Nijehaske is de blauwalg gevonden. Dat meldt de gemeente Heerenveen. Door de aanhoudende warmte kan de bacterie zich snel vermenigvuldigen in ondiep en stilstaand water. Daarbij scheidt de alg giftige stoffen af, die gevaar opleveren voor de gezondheid. Daarom is een zwemverbod ingesteld.

Regiozaterdag, 22 juli 2006

Vaargeul Ameland, Schiermonnikoog en wal verlegd

Ameland - Recreatieschippers die de komende weken vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog of Ameland willen zeilen, moeten goed opletten in de zogenaamde Waddenroute.

Regiozaterdag, 22 juli 2006

Hoge schooltafels: lekker rustig

Sint Nicolaasga - ,,Ze zitten heerlijk rustig op deze stoelen.” Directeur Roel Kok van christelijke basisschool De Paedwizer in Sint Nicolaasga vindt het pas aangeschafte schoolmeubilair nu al fantastisch. Vanaf volgend schooljaar zitten alle kinderen van groep drie tot en met acht aan tafels met een hoogte van precies negentig centimeter. Daarmee heeft de school een primeur in Fryslân, vermoedt Kok. ,,Het concept is helemaal nieuw.”

Regiozaterdag, 22 juli 2006

Afscheid van een lege school - én een leefgemeenschap

Nes (D) - Christelijke basisschool De Tarissing in Nes, gemeente Dongeradeel, sloot gisteren voorgoed de deuren. De school had nog maar vijf leerlingen en dat is te weinig om volgend jaar weer open te gaan. Voor het Friesch Dagblad hield directeur Willy de Groot de laatste dagen een dagboek bij.

Sportzaterdag, 22 juli 2006

WTC nieuwe sponsor op shirts van Cambuur

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden beleefde gisteren een mooie dag: ’s ochtends poseerde de selectie in eigen stadion voor de teamfoto waarbij duidelijk te zien was dat World Trade Center (WTC) als nieuwe hoofdsponsor op de shirts staat. Luttele uren later stelde het gerechtshof van Leeuwarden de betaald voetbalclub in het gelijk in het hoger beroep dat door vijf crediteuren tegen Cambuur was aangespannen.

Sportzaterdag, 22 juli 2006

Advocaat crediteuren ziet reden voor cassatie

Leeuwarden - Mr. Siemen Roodhof, advocaat van de vijf crediteuren die van Cambuur meer dan 20 procent van hun vordering willen hebben, ziet in het 29 pagina’s tellende arrest van het gerechtshof wel reden om bij de Hoge Raad in cassatie te gaan. Hij zei dat gistermiddag een eerste blik te hebben geworpen op het arrest.

Weerzaterdag, 22 juli 2006

Tropisch

Vanmiddag is het landinwaarts tropisch warm met maxima rond de 30 graden. In de kustgebieden is het met 27 graden ook zeer warm. De wind komt oost tot noordoostelijke richtingen en is zwak tot matig, op de Wadden geleidelijk toenemend tot 4 of 5 bft. De gemiddelde etmaal temperatuur in de Bilt over de maand Juli ligt nu op 22.1 graden. Het record uit de maand Juli stamt uit 1994 met 21.4 graden. Dat was al een onwaarschijnlijk hoge temperatuur. We liggen daar dus ruim boven en gezien de verwachtingen voor de komende tijd is de kans groot dat we afstevenen op een nieuw imposant warmte record. Kijkend naar de ontwikkelingen op de weerkaarten kunnen we er vanuit gaan dat de warmte nog de hele volgende week aanhoudt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties