Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 augustus 2007.

Agendawoensdag, 22 augustus 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 22 augustus 2007

Jorwert speelt in 2008 ‘As it is in heaven’

Jorwert - De stichting iepenloftspul Jorwert brengt volgend jaar As it is in heaven op de planken. Dat heeft regisseur Tjerk Kooistra gezegd. Het iepenloftspul is een bewerking van de Zweedse film van regisseur Kay Pollak die al maanden volle zalen trekt in het filmhuis.

Cultuurwoensdag, 22 augustus 2007

Tien deelnemers eerste Frysk Shanty Concours

Garyp - Tien shantykoren betreden op 1 september het podium op het Unicumplein in Garyp voor de eerste editie van het Frysk Shanty Concours. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Het concours vindt plaats in het kader van het Open Noordelijk Kampioenschap Palingroken. Negen van de tien koren zullen kun zangkunsten laten beoordelen door een jury.

Cultuurwoensdag, 22 augustus 2007

Weegenaar in hoogste versnelling

Het verhaal gaat dat Jan Zwart - zelf componist van een Fantasie over het ‘Lutherlied’ -, toen hij de Fantasie over het koraal ‘Een vaste burcht is onze God‘ (opus 24) van Cor Kint had beluisterd, in een geestig puntdicht zijn waardering heeft uitgesproken: ,,Cor Kint, had je vader dit geweten, had je geen Cor Kint, maar Cor Kerel geheten”.

Expowoensdag, 22 augustus 2007

Aldeboarn, Atelier Anutosh: expo werken Anutosh Gudrun, t/m 26 aug.

Regiowoensdag, 22 augustus 2007

Honderden banen weg in thuiszorg

Leeuwarden - Er gaan in Fryslân vele honderden banen verloren in de thuiszorgsector als gevolg van de invoering van de Wmo. Dat concludeert de Vereniging van Friese Gemeenten na een inventarisatie onder de thuiszorgaanbieders. Uit de quick scan blijkt dat er weliswaar meer vraag is naar alfahulpen, maar veel minder behoefte aan de traditionele hulp.

Regiowoensdag, 22 augustus 2007

Weer PvdA-bemiddelaar

Wommels - Eerste Kamerlid Marijke Linthorst van de PvdA zal deze week als bemiddelaar optreden in het conflict tussen de PvdA-fractie in Littenseradiel en burgemeester Liemburg. Voor morgenavond staat een gesprek tussen de fractie en de burgemeester op het programma.

Regiowoensdag, 22 augustus 2007

Participatie tegen armoe

Leeuwarden - De zelfredzaamheid van kwetsbare groepen als laaggeschoolden, jongeren en allochtonen bevorderen en zorgen dat deze groepen meer deelnemen aan de samenleving. Op die manier wil een taakgroep namens de provincie de verborgen armoede tegengaan in Fryslân.

Regiowoensdag, 22 augustus 2007

Veel groter aantal mensen gaat failliet

Leeuwarden - Er zijn in de eerste helft van dit jaar veel meer mensen in Fryslân failliet verklaard dan in dezelfde periode vorig jaar.

Regiowoensdag, 22 augustus 2007

‘Niet verhuizen, maar huis aanpassen’

Drachten - Gehandicapten moeten minder vaak gedwongen worden om te verhuizen als hun huis niet langer voldoet. Dat stelt de cliëntenraad Uitkeringsgerechtigden en Gehandicapten van Smallingerland.

Regiowoensdag, 22 augustus 2007

Leeuwarden wil aanpak drankjeugd

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden gaat het alcoholgebruik onder jongeren aanpakken. Het college gaat een eigen plan van aanpak maken dat het stijgend drankgebruik van de jeugd terugdringt. Dat heeft het college van B en W gisteren besloten. Het plan van aanpak komt er op verzoek van de CDA-fractie in de gemeenteraad.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 augustus 2007

Kerk met ‘symfonie van eikenhout’

Langweer - In Tsjerkepaad staat deze week de hervormde kerk van Langweer centraal. Wanneer je naar Langweer rijdt, prijkt in de verte het baken van Langweer hoog boven de bomen uit: de oude kerktoren. De kerk, gewijd aan de heilige Catharina, stamt uit 1777 en is omkleed met vele verhalen, sommige al eeuwen oud.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 augustus 2007

Sloop dreigt voor kerken Amsterdam

Amsterdam - Voor verschillende kerkgebouwen in Amsterdam dreigt sloop. Dat meldde de Task Force Toekomst Kerkgebouwen, een landelijk burgerinitiatief dat zich inzet om de afbraak van kerkgebouwen te stoppen, gisteren in een persbericht. De werkgroep heeft in een brief aan de gemeente Amsterdam gevraagd de aangekondigde sloop van kerkgebouwen te verhinderen.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 augustus 2007

Op zoek naar de dialoog voor Ethiopië

Istanboel - Dertig Ethiopiërs maken een pelgrimstocht vanaf het Vredespaleis in Den Haag naar Addis Abeba in Ethiopië. Doel: de onderlinge solidariteit en de verbondenheid te versterken door op iedereen een beroep te doen. Het project moet een begin van nieuwe hoop zijn. Marian van der Burgt doet verslag voor het Friesch Dagblad.

Sportwoensdag, 22 augustus 2007

Een basisplaats, scoren en prijzen winnen

Heerenveen - ‘Ken je de mop van de Braziliaanse voetballer die naar Heerenveen ging? Hij ging niet!’ Die onvermijdelijk grap dook op in de perskamer van de club, toen de contractondertekening van Paulo Henrique gistermorgen om negen uur moest worden afgeblazen. ,,Er moeten nog wat zaken geregeld worden tussen de speler en de club. Het is daar nu nacht, dus we moeten even geduld hebben’’, zegt directielid Yme Kuiper.

Sportwoensdag, 22 augustus 2007

ONS Sneek moet winnen in Harkema

Sneek ONS Sneek moet volgende week dinsdag in Harkema winnen om de volgende bekerronde te halen. De Snekers wonnen gisteravond de thuiswedstrijd tegen FVC met 1-0. De enige treffer werd gescoord door Tony Alberda, twintig minuten voor tijd.

Sportwoensdag, 22 augustus 2007

’Pool Radoslaw Matusiak naar Heerenveen’

Heerenveen Volgens diverse Poolse media speelt Radoslaw Matusiak de komende jaren bij Heerenveen. De 25-jarige Pool komt over van het Italiaanse Palermo en kost de Friese club naar verluidt zo’n drie miljoen euro.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties