Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 september 2004.

Agendawoensdag, 22 september 2004

Klassiek

De uitagenda van 23-30 september 2004

Agendawoensdag, 22 september 2004

Klassiek

NNO Het NNO Trio, bestaande uit Eeva Koskinen, Frank Brouns en Henri Kelder, opent zondag de serie Kamermuziekconcerten van Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag. Het concert begint om 15.00 uur.

Bijschriftwoensdag, 22 september 2004

Moeilijke mensen

‘Een zachte tong verbreekt beenderen’

Economiewoensdag, 22 september 2004

Melkveehouders maken vuist tegen supermarkten

Arnhem – Nederlandse melkveehouders gaan een vuist maken tegen de inkoopmacht van enkele grote supermarktketens door gezamenlijk melk aan te bieden. De oprichting van een vereniging daarvoor moet dat mogelijk maken. Dit plan presenteerde de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) gisteren.

Economiewoensdag, 22 september 2004

‘Fryslân is goed in acties, laat dat zien’

Leeuwarden - ,,Minister de Geus zegt: die overgangsregeling voor 57-jarigen, dat doe ik omdat ik luister naar signalen in de samenleving. Dat is een uitdaging. Laten je horen op 2 oktober in Amsterdam, dan moet hij wel luisteren’’, roept CNV-bestuurder Johannes Osinga tegen een gewillig publiek van vakbondsleden.

Expowoensdag, 22 september 2004

Allingawier, Museumdorp: expo Dini Boogaart (schilderijen), t/m 30 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 22 september 2004

De protesten…

Iedereen doet zijn zegje over de plannen van de regering. En vrijwel iedereen doet dat vanuit de belangen die hij of zij heeft. De kunstenaars wijzen op de desastreuze gevolgen van de bezuinigingen, de jongeren van de vakbeweging verwijten het kabinet visieloosheid op het punt van werkgelegenheid, middenstanders willen het grijs kenteken niet kwijt, scholen vinden het onterecht dat er zo’n 123 miljoen wordt bezuinigd op het bestrijden van achterstanden en zo kan het lijstje worden uitgebreid.

Regiowoensdag, 22 september 2004

Toch geld voor Tryater en film

Leeuwarden - Tryater en het Noordelijk Filmfestival krijgen toch extra subsidie de komende vier jaar. De drie noordelijke provincies, de gemeenten Leeuwarden en Groningen investeren samen 380.000 euro in het culturele aanbod van Noord-Nederland. Dat heeft Fries gedeputeerde Mulder |(cultuur) dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Regiowoensdag, 22 september 2004

Scholen willen agent terug

Leeuwarden – De scholen voor voortgezet onderwijs in Leeuwarden willen dat de vroegere ‘schoolagent’ weer aangesteld wordt. Dit bleek dinsdagavond tijdens de vergadering van de commissie Welzijn van de Leeuwarder gemeenteraad. Vijf directeuren van scholen voor voortgezet onderwijs in de Friese hoofdstad pleiten voor de terugkeer van de agent.

Regiowoensdag, 22 september 2004

80+ en nog even naar de schoonheidssalon

Stiens – Een dagje winkelen in de ‘grote stad’, even via een internetcamera contact leggen met verre familie of een paar baantjes trekken in het zwembad. Voor veel ouderen geen alledaagse bezigheid. Diverse instanties in de gemeente Leeuwarderadeel hebben daarom de handen ineengeslagen en besloten de ouderen in hun gemeente de kans te geven hun grote wens in vervulling te laten gaan op 1 oktober, de Dag van de Ouderen.

Regiowoensdag, 22 september 2004

‘Iedereen een nieuw schuurtje’

Vlieland - ,,Prachtig man! Strand vol hout, heel Vlieland uitgerukt en straks weer iedereen een nieuw schuurtje!” Vlielander Maarten Nijman is in een opperbest humeur na de storm van gisteren. Het Harlinger vrachtschip Lumare verloor boven het zeegat van Terschelling en Vlieland een deel van de lading hout, en de stroming zorgde ervoor dat de planken op het westelijke deel van de twee eilanden terechtkwam. ,,Het is altijd even afwachten bij wie het juttersgoed aanspoelt, maar dit keer hadden wij geluk”, lacht Nijman.

Regiowoensdag, 22 september 2004

Forse kritiek uit Friese samenleving op Rijksbegroting

Leeuwarden – Uit alle geledingen van de samenlevingen stijgen protestgeluiden op tegen de gisteren gepresenteerde plannen van het kabinet Balkenende II. Vakbonden houden acties en lagere overheden uiten forse kritiek.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 september 2004

‘De verlegenheid voorbij’

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wil meer werk maken van de zending in Nederland. Onder het motto ‘de verlegenheid voorbij’ worden kerkleden aangemoedigd om ‘op een ontspannen manier in eigen omgeving te laten zien wat hen beweegt en welke keuzes zij op grond daarvan maken’. Het Landelijk Dienstencentrum (LDC) ontwikkelt daartoe het benodigde materiaal, en gaat voorbeeldprojecten begeleiden.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 september 2004

Kerken luiden alarmbel over Friese radiodienst

Leeuwarden – De Raad van Kerken in Friesland wil ,,zo spoedig mogelijk’’ een gesprek met Omrop Fryslân naar aanleiding van het halveren van het aantal Friestalige radiokerkdiensten. Dat zei ds M. Veen, voorzitter van de Raad dinsdag. In de vergadering van mei was al bekend geworden dat de Omrop het aantal diensten op de radio in 2005 gaat terugbrengen van 12 naar hooguit vijf of zes.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 september 2004

Volgende Friese kerkendag in 2008

Leeuwarden – De oecumenische Friese kerkendag, die in augustus werd gehouden, staat opnieuw op de planning voor 2008. Dat maakte ds Teije Osinga van het organiserend comité, dinsdag bekend bij de Friese Raad van Kerken.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 september 2004

Gerechtigheid is de wortel van rechtvaardigheid

Geloof, hoop, liefde, gerechtigheid. Zomaar wat kernwoorden uit het christelijk geloof. Maar wat houden ze nu ook alweer in? Pater dr Hans van Munster ofm behandelt zeven van deze kernwoorden. Deel 3.

Sportwoensdag, 22 september 2004

Vlucht LY 338 naar Tel Aviv: geannuleerd

Heerenveen – ,,Je kinne wol wat wolle’’, verzucht elftalleider Joop Heida in een restaurant op de tweede etage van de vertrekhal van Schiphol. ,,Mar ik kin net fleane.’’

Sportwoensdag, 22 september 2004

Druk neemt toe bij Cambuur na bekerverlies

Leeuwarden – Het scoren wil tot nu toe niet en de resultaten blijven achter bij de verwachtingen. Het verlies in de Amstel Cup dinsdag tegen Stormvogels Telstar maakte bovendien pijnlijk duidelijk dat een te smalle selectie Cambuur nog lelijk op kan breken. Mede door de top-zes doelstelling neemt de druk om te presteren toe, net als het gemor van de supporters.

Sportwoensdag, 22 september 2004

Iepie Poepjes gedeeld derde op EK dammen

Mlawa - De Nederlandse damster Tanja Chub heeft na de derde ronde van EK dammen in het Poolse Mlawa nog steeds de leiding. De titelverdedigster verspeelde nog geen enkel punt. De 57-jarige Iepie Poepjes speelt tot nu toe een sterk toernooi. Na drie rondes staat ze op een gedeelde derde plaats.

Sportwoensdag, 22 september 2004

Zitvolleybalsters beginnen met zege

Athene – Het Nederlandse dames zitvolleybalteam is dinsdag de Paralympics begonnen met een 3-0 zege (25-11, 25-12 en 25-17) op de Oekraďne. In het Hellinikon sportcomplex kende Oranje, met in de basis de Friezinnen Maria Poiesz en Aletta Adema-Slagter, een nerveuze start. Dankzij een sterke serve zette de ploeg van Joze Banfi zich over de Paralympische kriebels heen en won toch nog vrij overtuigend.

Weerwoensdag, 22 september 2004

Onstuimig

Vandaag en morgen is het onstuimig herfstweer. Er waait een boven land een (vrij) krachtige west tot noordwestenwind, in het kustgebied is deze hard tot stormachtig. Morgen is er mogelijk sprake van een zuidwesterstorm.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties