Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 september 2005.

Bijschriftdonderdag, 22 september 2005

Laatsten worden eersten

Geloof en ongeloof, hoe lopen die twee vaak door elkaar heen!

Economiedonderdag, 22 september 2005

Warmte uit de koude grond

Driesum - Installatiebedrijf Damstra heeft als bedrijf in de gemeente Dantumadeel een belangrijke regionale functie voor de werkgelegenheid. Toch is het bedrijf niet zoals de meeste installatiebedrijven voor het grootste gedeelte afhankelijk van de lokale markt. ,,Vooral op het gebied van warmtepompen zijn we door heel Europa werkzaam’’, vertelt eigenaar/directeur T. Damstra sr.

Economiedonderdag, 22 september 2005

‘Wild’ ontslag heeft meer kans bij rechter

Sneek - Wil je echt van een werknemer af, zonder deugdelijke onderbouwing, dan kun je beter naar de kantonrechter, erkent jurist Jeroen Schiphorst van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Schiphorst presenteerde gisteren een ‘business klas’ om bezoekers van de Netwerkdagen in Sneek in vogelvlucht uit te leggen hoe het arbeidsrecht en ontslagrecht in elkaar steekt.

Economiedonderdag, 22 september 2005

Netwerken met stille hoop op opdrachten

Sneek - ,,Contacten leggen, relatiebeheer, netwerken. De naam is niet voor niks’’, vatte Suzanne van Amersfoort van Faber Architecten gisteren de redenen voor deelname aan de Netwerkdagen voor Zuidwest Friesland samen. Faber is een van de 74 standhouders die deelnemen aan deze tweede editie van de Netwerkdagen voor bedrijven in Sneek. Dat is een groei van twaalf ten opzichte van twee jaar geleden, zo meldt Maurits Kalsbeek van organisator Mimicry tevreden

Economiedonderdag, 22 september 2005

Friesland Bank zoekt toch nieuwe filialen

Leeuwarden - Friesland Bank kijkt toch weer naar mogelijkheden voor de vestiging van nieuwe filialen.

Economiedonderdag, 22 september 2005

Grote bedrijven profiteren van landbouwsteun

Den Haag – Europese landbouwsubsidies gaan vooral naar grote bedrijven. Dat blijkt uit een overzicht van de Europese subsidies aan Nederlandse bedrijven. Wakker Dier heeft afgelopen nacht de gegevens openbaar gemaakt. Afgelopen weken wilden verschillende groepen boeren openbaarmaking tegenhouden. De rechter wees dat echter af.

Hoofdartikeldonderdag, 22 september 2005

Nog geen keuzevrijheid…

Dure supermarkten hebben meer kassa’s en meer personeel dan goedkope. Als er voor een van die kassa’s een rij van meer dan vijf wachtenden ontstaat, wordt via de intercom een personeelslid uit het magazijn of bij de vakken vandaan geroepen: ,,Kassa erbij alsjeblieft!’’. Snelle service is dat, en de klanten betalen daarvoor. Voor de laagste prijzen kunnen ze naar een ander soort supermarkt met weinig personeel en dus lange rijen op de drukste momenten. Daar accepteren ze de wachttijd, of ze zoeken een moment van de dag op dat er niet veel mensen boodschappen doen. Consumenten reageren op prikkels: de een vooral op de prijsprikkel, de ander wat meer op de service-, comfort- of prijsprikkel.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 september 2005

De geschiedenis rondom Jezus belicht

Beetsterzwaag - Maandag begint het seizoen voor het oudste leerhuis van Fryslân: de Olterterperking in Beetsterzwaag. Op een nieuwe locatie: het leerhuis verhuisde van het vertrouwde Trefpunt van Talant naar De Buorskip in dezelfde plaats. Er staan onder meer negen avonden over Jezus van Nazaret op het programma. Coördinator Jan Roest blikt vooruit.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 september 2005

Nieuw dossier over armoede in Nederland

Leeuwarden – Veel inkomens in Nederland zijn niet toereikend voor een leven in waardigheid. Sinds 2001 is het aantal mensen met een inkomen onder de armoedegrens gestegen van 9 naar 11 procent. Dat staat opgetekend in het nieuwe dossier Armoede in Nederland , een uitgave van de Arme Kant van Nederland/EVA.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 september 2005

‘Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog’

De Vredesweek is een van de vaste onderdelen op de kerkelijke kalender. Een oud en vertrouwd rustpunt in de derde week van september. De betekenis van de Vredesweek is veranderd. Niet alleen zijn de oude IKV-ICTO stellingen verdwenen en is de verdeeldheid weggeëbd, ook de thema’s zijn verschoven. ,,Sinds enkele jaren is er weer groeiende belangstelling voor het vredeswerk’’, merkt Jan Bosman.

Sportdonderdag, 22 september 2005

Vierde zege voor Boonstra in Tunnelloop

Sneek - Jan Boonstra was de laatste drie edities de ongekroonde koning van de 9,2 kilometer lange Tunnelloop. De Sneker was ook dit keer door niemand bij te benen. Na een solo van start tot finish werd voor hem een tijd van 33,37 geklokt. Klaas Kroese was de beste van de rest. De loper uit Scharnegoutum deed er anderhalve minuut langer over. Hij lag 31 seconden voor op good-old Beke Cnossen (Boazum). Ineke Altenburg legde ook iedereen haar wil op. De loopster van de organiserende vereniging Horror kwam binnen na 43,05. Gaby de Vos uit Leeuwarden werd 2,42 minuut later tweede en twaalf seconden na haar finishte Marga Zwanenburg (Sneek).

Sportdonderdag, 22 september 2005

Walker op try-out basis naar Flyers

Heerenveen - Vadeko Flyers heeft Francis Walker op proefbasis aangetrokken. De Canadese aanvaller krijgt de kans om de opengevallen plek van Oleg Timchenko in te nemen. Walker speelde de afgelopen maanden in Australië, waar hij kampioen werd met de Newcastle North Stars. Hij was daar een teamgenoot van Don Nichols en Robert Starke, die het afgelopen seizoen nog voor de Flyers uitkwam. Bij de North Stars was Walker goed voor 28 doelpunten en 26 assists in 25 wedstrijden. Daarmee stond hij aan de top in de topscorerlijst van Australië.

Sportdonderdag, 22 september 2005

Engels arbitraal kwartet in Heerenveen

Leeuwarden - Het UEFA Cup-duel tegen Banik Ostrava staat donderdag onder leiding van de Engelse scheidsrechter Andy D’Urso. Hij wordt geassisteerd door zijn landgenoten Kevin Pike en Darren Cann. Vierde official is Philip Dowd. Oud-scheidsrechter Herman van Dijk zal het arbitrale kwartet tijdens hun verblijf in Nederland begeleiden. D’Urso werd in Engeland al eens geschorst als scheidsrechter wegens het maken van arbitrale fouten.

Weerdonderdag, 22 september 2005

Zonnig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties