Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 oktober 2008.

Cultuurwoensdag, 22 oktober 2008

Muziekfans nooit meer in slaapzak voor postkantoor

Leeuwarden - De tijd dat muziekfans in hun slaapzak voor het postkantoor, het VVV- of GWK-kantoor gaan liggen, is voorgoed voorbij. Vanaf 1 januari 2009 worden alle concertkaarten van concertorganisator Mojo alleen nog maar via internet of via de Ticketlijn verkocht. ,,Op die manier proberen we zwarthandel tegen te gaan”, zegt woordvoerder Rob Trommelen van Mojo Concerts.

Cultuurwoensdag, 22 oktober 2008

Leeuwarden als festivalterrein

Leeuwarden - De popronde doet komende vrijdag Leeuwarden aan. Het is nu de vierde keer dat het reizende popfestival naar Leeuwarden komt, maar een echt goed huwelijk is het nooit geweest. Leeuwarden was één van de elf steden waar de popronde in 2002 zijn debuut beleefde. Die eerste keer was redelijk succesvol, zodat Leeuwarden een jaar later opnieuw mee zou doen. Echter, op het laatste moment trokken een aantal ‘podia’ zich terug waardoor er nog maar zeven podia beschikbaar waren en de organisatie besloot de hele popronde af te lasten en voorgoed een streep door Leeuwarden te halen.

Hoofdartikelwoensdag, 22 oktober 2008

Nieuw Europa...

Een nieuw Europa is opgestaan, klinkt het in Brussel. De kordate aanpak van de kredietcrisis heeft de Europese Unie weer op de kaart gezet. In de wereld is respect voor de voortvarende manier waarop Europa banken heeft gered en spaartegoeden heeft veiliggesteld. Het financiële Europese reddingsplan waarvan de Britse premier Gordon Brown de geestelijke vader is, wordt zelfs overgenomen door de Amerikaanse president Bush. Op voorstel van de Europese Unie wordt er volgende maand een internationale conferentie gehouden waar de fundamenten moeten worden gelegd voor een nieuw financieel systeem.

Regiowoensdag, 22 oktober 2008

Werk aan de Drachtstervaart ligt stil

Drachten - Bouwbedrijf Vastgoed Noord is voorlopig gestopt met het opnieuw uitgraven van de Drachtstervaart bij het Moleneind in Drachten. De verslechterde internationale kapitaalmarkt speelt het bedrijf parten, verdedigt directeur Hendrik Wind van de overkoepelende Wind Groep. Maar de gemeente Smallingerland is boos op de onderneming en beraadt zich op stappen.

Regiowoensdag, 22 oktober 2008

Heldoorn zorgt voor mosselakoord

Harlingen - Sicko Heldoorn, voorzitter van de Friese binnenvissers en burgemeester van Assen, heeft natuurbeschermers en mosselvissers zover weten te krijgen, dat ze na jaren strijd een akkoord hebben gesloten. Beide partijen stappen niet naar de rechter.

Regiowoensdag, 22 oktober 2008

‘Ik praat it leafst altyd mei eltsenien oer it leauwen

Heerenveen - Honderd jaar wordt ze vandaag, Geeske Siebenga-Klaren uit Heerenveen. Hoewel haar gezondheid de laatste jaren wat achteruit is gegaan, is ze haar passie niet verloren: mensen vertellen over haar geloof in God.

Regiowoensdag, 22 oktober 2008

Diefstal spelpunten strafbaar

Leeuwarden - De rechtbank heeft twee Leeuwarder jongens veroordeeld voor het stelen van spelpunten van een online internet game. De twee jongens hebben taakstraffen van 160 en 200 uur gekregen.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 oktober 2008

Kerk bereikt student niet

Utrecht - Studenten die in de vaak meer orthodoxe of evangelische thuisgemeente kerkelijk actief zijn, voelen zich meer thuis in christelijke studentenverenigingen dan bij het studentenpastoraat, blijkt uit een onderzoek van het onderzoeksbureau Kaski naar het studentenpastoraat.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 oktober 2008

PKN wil gesprek over seks op gang brengen

Leeuwarden - Jonge mensen worden te weinig voorgelicht over de betekenis van seksualiteit. ‘Hierin ligt een taak voor de christelijke gemeente en ouders’, vindt de Protestantse Kerk.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 oktober 2008

Fascinerend geloofsverkeer in Rome

Bekaf maar zeer voldaan keerden vorige week donderdag dertig parochianen uit Workum, Makkum en Witmarsum met hun pastor/reisleider terug uit Rome.

Sportwoensdag, 22 oktober 2008

Ronaldhino heeft zijn glimlach terug: bloedlink!

Rome - De nu al legendarische Milan-verdediger Paolo Maldini is de oudste rot in de Italiaanse voetbalcompetitie. Door alle wateren gewassen; emotioneel en tegelijk on-Italiaans nuchter. Ook in zijn voorbeschouwing voor de wedstrijd van AC Milan tegen Heerenveen: ,,Een zeer snelle ploeg. Speelt goed voetbal, vooral thuis. Dus is het zaak om attent te zijn en ons goed op te laden.”

Sportwoensdag, 22 oktober 2008

Nygaard bewaart goede herinneringen aan AC Milan

Randers (Den) - Het is alweer meer dan zesenhalf jaar geleden, maar Marc Nygaard weet het nog als de dag van gisteren. De 32-jarige Deen, oud-speler van sc Heerenveen, bewaart goede herinneringen aan de dubbel in het UEFA Cuptoernooi in februari 2002 met zijn toenmalige club Roda JC tegen AC Milan. ,,Na de 0-1 thuisnederlaag wonnen we in San Siro met 0-1 door een doelpunt van Marc Luypers. Het was jammer dat we via strafschoppen verloren, maar Nederland was in die tijd toch al niet echt gelukkig met penalty’s.”

Sportwoensdag, 22 oktober 2008

Er zal geen doorkomen aan zijn op landgoed Lauswolt

Beetsterzwaag - De paar hotelgasten die al lang geleden een verblijf in Landgoed Lauswolt hadden geboekt, hebben mazzel. Zij kunnen de komende dagen op de gang van het hotel in Beetsterzwaag zomaar Ronaldinho of Clarence Seedorf tegen het lijf lopen. Ongekend: AC Milan in Fryslân.

Sportwoensdag, 22 oktober 2008

Publiek welkom bij training AC Milan

Heerenveen Wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen voor de wedstrijd morgen tussen sc Heerenveen en AC Milan, krijgt toch de gelegenheid om wereldsterren als Ronaldinho, Kaká, Seedorf, Maldini en Inzaghi met eigen ogen in actie te zien. AC Milan bereidt zich vandaag in het Abe Lenstrastadion voor op het duel met sc Heerenveen. De training van de Italianen is vrij toegankelijk voor publiek. De training in het Abe Lenstrastadion begint vanavond om 18.00 uur.

Sportwoensdag, 22 oktober 2008

AC Milan onderschat Heerenveen niet

Heerenveen Op volle sterkte komt AC Milan vandaag naar Fryslân voor de wedstrijd tegen Heerenveen in de eerste speelronde van de groepsfase van de UEFA Cup. Clarence Seedorf, Ronaldinho, Paolo Maldini, Gennaro Gattuso, Kaká, Filippo Inzaghi en Andrei Sjevtsjenko zijn er allemaal bij.

Sportwoensdag, 22 oktober 2008

Ereprijs voor Cambuur-verdediger Brack

Leeuwarden De goal die Koen Brack afgelopen vrijdag maakte in de 1-4 overwinning van SC Cambuur-Leeuwarden op Fortuna Sittard, is door de bezoekers van de website RTL Voetbal verkozen tot ‘doelpunt van de week’. Brack, die van twintig meter afstand de bal met een half-volley hard in de bovenhoek schoot, kreeg de helft van zo’n 1500 stemmen. Naast het doelpunt van de verdediger waren er nog vier andere goals genomineerd.

Sportwoensdag, 22 oktober 2008

Nederlands juniorenrecord voor Knegt

Salt Lake City Sjinkie Knegt uit Bantega heeft op de afsluitende dag van de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City het Nederlands juniorenrecord op de 500 meter op zijn naam gezet. De junior kwam in de herkansingen tot een tijd van 42,589 seconden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties