Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 22 oktober 2012.

Hoofdartikelmaandag, 22 oktober 2012

Wielersport nog even niet uit de crisis

De vele duizenden liefhebbers van de wielersport hebben het niet gemakkelijk gehad, de afgelopen week. Een van de toonaangevende sponsors van de internationale wielerwereld, de Rabobank, gaf er de brui aan. Er is bij de sponsor onvoldoende vertrouwen dat de wielersport schoon wordt.

Regiomaandag, 22 oktober 2012

Veel kritiek op Friese windmolenplannen

Leeuwarden | Veel Friezen maken bezwaar tegen de windmolenplannen van de provincie. Vlak voor het einde van de bezwaartermijn, afgelopen vrijdag, zijn Statenleden overspoeld met reacties van dorpsbelangen en inwoners van de drie gebieden waar de molens moeten komen.

Regiomaandag, 22 oktober 2012

Koolmezen trekken massaal naar Frysl‚n

Lippenhuizen | Er is een ware invasie gaande van koolmezen in Noord-Nederland. Volgens vogeldeskundige Willem Bil uit Lippenhuizen zijn er honderdduizenden koolmezen in Nederland neergestreken. Dat is veel meer dan in voorgaande jaren het geval was.

Regiomaandag, 22 oktober 2012

Geen daling aantal patiŽnten Friese in ziekenhuizen

Sneek/Leeuwarden | In elk geval bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek en het MCL in Leeuwarden zijn niet minder patiŽnten opgenomen. Dat stellen Wouter van der Kam (directeur Antonius) en Frits Mostert (woordvoerder MCL) in reactie op onderzoek van het FD. Uit dat onderzoek blijkt dat er in Nederland sprake is van teruglopende ziekenhuisopnames.

Geloof & Kerkmaandag, 22 oktober 2012

Abram de Swaan: massaal geweld als ergste kwaad

Leeuwarden | In het recente verleden gold voor de mens de opstandigheid tegen God als het ergste kwaad. Nu zijn mensen eerder geneigd massaal geweld te zien als het ergste kwaad. Dat zei prof. dr. Abram de Swaan, oud-hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, zaterdag tijdens de eerste Menno Simonslezing in Leeuwarden.

Geloof & Kerkmaandag, 22 oktober 2012

Tom Wright: niet de hemel als doel, maar groei naar ware menszijn

Tom Wright is een spraakmakend theoloog, die steeds meer aandacht trekt in Nederland. Hij mikt op een vernieuwing van het christelijk geloof, waarin het koninkrijk van God nu al handen en voeten krijgt.

Sportmaandag, 22 oktober 2012

Bevliegingen bezorgen Heerenveen derbyzege

De noordelijke derby verdiende gisteren het predicaat matig. Toch ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis, want dankzij enkele bevliegingen won sc Heerenveen van FC Groningen.

Sportmaandag, 22 oktober 2012

Rajiv leeft de droom van zijn broer Sergio


Sportmaandag, 22 oktober 2012

In Heerenveen-outfit door de stad fietsen

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening op de voetbalfora over het duel sc Heerenveen - FC Groningen.

Sportmaandag, 22 oktober 2012

Ik heb het gevoel dat peloton tegenwoordig echt schoon is

De bom barstte afgelopen week in de wielerwereld. Antidopingbureau USADA was duidelijk in haar rapport: ĎLance Armstrong is de spil van het meest geavanceerde, professionele en succesvolle dopingprogramma ooit.í Fietsenfabrikant Trek en kledingsponsor Nike keerden de omstreden zevenvoudig Tourwinnaar de rug toe en zelf trad hij af als voorzitter van zijn stichting Livestrong. Terecht?

Sportmaandag, 22 oktober 2012

Injectienaaldtheorie

Zijn moeder zat huilend aan onze keukentafel. Op de dag dat het USADA-rapport de vloer aanveegde met de bekendste kankeroverlever ter wereld, Lance Armstrong, kreeg haar zoon hetzelfde hartverscheurende bericht als de Texaan zestien jaar eerder. Een schemerig plekje gevonden in zijn teelballen. Donkerte die enkel nog diepere duisternis verraadde. Hij was toch die stoere 27-jarige marinier? Sportieve man van graniet?

Sportmaandag, 22 oktober 2012

Adel verplicht Jong Oranje op het WK in Barcelona

Barcelona - Zeg korfbal en wereldkampioenschap en je kunt de naam van Nederland invullen. In Barcelona, waar afgelopen week het wereldkampioen voor spelers tot en met 23 jaar werd gehouden, was het niet anders. Na een prachtige demonstratie in de finale tegen aartsrivaal BelgiŽ (30-15) prolongeerde Jong Oranje zaterdag de titel.

Sportmaandag, 22 oktober 2012

Oerterp kiest voor de aanval en ligt mooi op koers

Ureterp | De korfballers van Oerterp zijn vastberaden om zich dit seizoen in de eerste klasse B van de veldcompetitie op eigen kracht veilig te spelen. Onder leiding van de nieuwe trainer Evert-Jan Geertsema is gekozen voor een aanvallende spelstijl en dat loonde zaterdag in de uitgestelde thuiswedstrijd tegen CSL met een late gelijkmaker (15-15). Daarmee ligt Oerterp na de eerste helft van de veldcompetitie op koers.

Sportmaandag, 22 oktober 2012

VC Sneek vijzelt tegen Alterno het zelfvertrouwen op

Sneek | De volleybalsters van VC Sneek hebben gisteravond het tweede competitieduel in de Sneker sporthal in winst omgezet. Nadat de ouverture voor eigen publiek tegen Peelpush acht dagen eerder nog met 2-3 verloren ging, werd gisteravond koploper Alterno met dezelfde cijfers verslagen: 3-2 (18-25, 25-17, 18-25, 25-17 en 15-8). Een geweldige opsteker voor de formatie van trainercoach Petra Groenland, die zich daarmee handhaafde in de top van de Dela eredivisie.

Sportmaandag, 22 oktober 2012

Zege Dacey Boko in derby der tweejarigen

Wolvega | In hippische kringen wordt vaak met een scheef oog naar de drafsport gekeken als er wordt gesproken over het koersen met tweejarige paarden. In vrijwel alle andere takken van paardensport worden de viervoeters pas op hun vierde jaar of later belast. De dravers geven veel vroeger al vol gas. Zaterdag kende hun seizoen de apotheose. Op de drafbaan Victoria Park in Wolvega werd de Derby der Tweejarigen verreden. Dacey Boko mocht zich laten bejubelen als winnaar van het spektakel.

Sportmaandag, 22 oktober 2012

Flyers stevig aan kop na zeges op Eindhoven en Amsterdam

Heerenveen/Amsterdam | De ijshockeyers van Friesland Flyers hebben dit weekeinde met verve de koppositie in de eredivisie weten te verdedigen. Zowel de thuiswedstrijd tegen Eindhoven als de uitwedstrijd in en tegen Amsterdam leverden overwinningen op voor de ploeg van coach Chris Eimers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties