Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 oktober 2014.

Economiewoensdag, 22 oktober 2014

Ecostyle genomineerd voor prijs

Leeuwarden - Ecostyle uit Appelscha, gespecialiseerd in onder andere ecologische bestrijdingsmiddelen, is een van de negen genomineerde bedrijven voor de MVO Nederland Award. In het kader van haar tienjarig bestaan heeft de kennis- en netwerkorganisatie MVO Nederland (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) negen bedrijven genomineerd. Ecostyle is als enige Friese onderneming in de run voor de onderscheiding voor het bedrijf dat de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een publieksstemming bepaalt de drie finalisten waar uit een jury op 1 december de winnaar kiest. Stemmen kan tot 10 november op de website www.mvonederland.nl

Economiewoensdag, 22 oktober 2014

Meubelstoffeerderij sluit na jaren zij-aan-zij werken

Leeuwarden - Als veertienjarige jongen werd Gerard Veldhuis door zijn vader achter op de fiets meegenomen en afgezet bij meubelstoffeerderij Bijl aan de Emmakade in Leeuwarden. Of ze hem daar niet een echt vak konden leren. Op de werkplaats van Bijl leerde hij de fijne kneepjes van het vak, en na enkele jaren werkzaam te zijn geweest aan de Emmakade is Veldhuis 45 jaar geleden uiteindelijk voor zichzelf begonnen.

Economiewoensdag, 22 oktober 2014

Drukkerij Flach na 140 jaar failliet verklaard

Heerenveen - Drukkerij Flach in Heerenveen is gisteren door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf van 140 jaar oud ging ten onder aan de gevolgen van de economische crisis. 32 personeelsleden staan op straat, al volgt er mogelijk nog een (gedeeltelijke) overname.

Hoofdartikelwoensdag, 22 oktober 2014

Deconcentratie en geen decentralisatie

Een kleinere overheid is een onderwerp dat steeds terugkeert in de politiek. Traditioneel is het onderwerp een belangrijk verschil tussen liberalen en sociaal-democraten. De VVD wil dat de samenleving, burgers en organisaties zo veel mogelijk dingen regelen; de PvdA ziet heil in een sterke overheid die belangrijke dingen goed regelt en die burgers beschermt.

Regiowoensdag, 22 oktober 2014

CDA: fonds voor noodgevallen jeugdzorg

Leeuwarden - Er moet een financieel noodfonds komen waar gemeenten een beroep op kunnen doen als ze in de problemen komen met het budget voor Jeugdhulp. De Statenfractie van het CDA heeft een voorstel ingediend voor zo'n solidariteitsfonds. Het idee wordt vandaag besproken in Provinciale Staten. Het CDA wil dat er 2,5 miljoen euro wordt vrijgemaakt. ,,Er mogen geen jongeren tussen wal en schip vallen doordat de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg van de provincie naar de gemeenten overgaat", aldus Statenlid Fenny Reitsma-Hazelhoff.

Regiowoensdag, 22 oktober 2014

Fryslân zet in op preventie van huiselijk geweld

Leeuwarden Kindermishandeling en huiselijk geweld moeten zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd. Friese gemeenten moeten daarvoor actief beleid ontwikkelen. Dat staat in de Regiovisie Huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig thuis in Fryslân, die onder coördinatie van de gemeente Leeuwarden is opgesteld. In de visie zijn algemene beleidsbepalingen en afspraken vastgelegd die gelden voor Friese gemeenten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties