Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 23 januari 2003.

Achtergronddonderdag, 23 januari 2003

Washington weet niet waarheen met Venezolaanse crisis

Washington - De ministers van Buitenlandse Zaken van de zes ‘Vrienden van Venezuela’ komen morgen bijeen in Washington om een uitweg te zoeken uit de Venezolaanse crisis, maar de Amerikaanse regering lijkt nog altijd niet te weten welke kant ze op wil. Irak, het Midden-Oosten en Noord-Korea nemen in het Witte Huis bijna alle aandacht in beslag.

Analysedonderdag, 23 januari 2003

VN-mensenrechtenclub in slechte reuk

Libië is maandag in Genčve gekozen tot voorzitter bij toerbeurt van de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties, ondanks verzet van de Verenigde Staten.

Bijschriftdonderdag, 23 januari 2003

Regering

Gisteren hebben de meeste van ons een politieke keuze gemaakt. Met het rode potlood of via een stemmachine hebben we de kandidaat van onze keuze onze stem gegeven.

Cultuurdonderdag, 23 januari 2003

Website voor Museum ’t Coopmanshűs

Franeker – Museum ’t Coopmanshűs in Franeker heeft sinds woensdag een eigen website. Op www.coopmanshus.nl kunnen geďnteresseerden informatie vinden over tentoonstellingen, activiteiten, educatie, de Vrienden van ’t Coopmanshűs en de geschiedenis en toekomst van de gebouwen van het museum.

Economiedonderdag, 23 januari 2003

LTO niet blij met prijzenslag in supers

Den Haag – De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) is niet blij met de prijzenslag tussen supermarkten, die met stuntprijzen klanten naar hun winkels halen.

Economiedonderdag, 23 januari 2003

CNV is boos op taxicentrale Franeker

Franeker – De CNV is boos op Taxicentrale Franeker (TCF). Volgens de vakbond komt het bedrijf de afspraak niet na om salarissen te betalen.

Economiedonderdag, 23 januari 2003

Werknemer niet altijd eigenaar eigen ideeën

In veel gevallen werkt een werknemer in een creërende omgeving: hij werkt in een fabriek waar producten worden gemaakt, hij is een onderdeel van een dienstverlenende instantie, of van hem wordt verwacht dat hij zaken ontwikkeld of anderszins.

Economiedonderdag, 23 januari 2003

Postorderbedrijf gaat op digitale snelweg

Leeuwarden - Het distilleren van sterke drank is sinds 1996 door Europese wetgeving verboden. Toch wordt het zelf bereiden van wijn en bier steeds populairder. Het bereiden voor eigen consumptie is namelijk wel toegestaan.

Hoofdartikeldonderdag, 23 januari 2003

Het strategisch stemmen…

Het CDA blijft de grootste partij, de PvdA haalde de grootste stemmenwinst. Dat de PvdA zoveel stemmen heeft gewonnen, is niet verrassend gelet op de peilingen; dat het CDA de grootste partij blijft, is voor velen onverwacht. Hoewel, tijdens het slotdebat was de uitstraling van Bos al aan het verbleken en stegen de kansen voor het CDA.

Regiodonderdag, 23 januari 2003

SP vierde partij in Fryslân

Leeuwarden – De SP is woensdag ook in Fryslân de vierde partij geworden. De Socialistische Partij, die nog niet in de Provinciale Staten is vertegenwoordigd, passeerde hier ruimschoots GroenLinks dat momenteel vijf statenzetels bezet. De LPF, die in maart ook aan de provinciale verkiezingen deelneemt, heeft in Fryslân veel minder aanhang dan landelijk.

Regiodonderdag, 23 januari 2003

‘Dit is diep- en diepteleurstellend’

Het CDA won, net als de PvdA en de VVD. De ChristenUnie verloor, de LPF werd weggevaagd. Hieronder een reactie van Friese Kamerleden, en prominenten van de verschillende partij-afdelingen in de provincie.

Regiodonderdag, 23 januari 2003

SGP’ers in Wouterswoude zijn honkvast

Wouterswoude – Het is een mooi gezicht, de twee gele klompen bij de deur van het stembureau in dorpshuis De Nije Warf in Wouterswoude. De eigenaar van de klompen stemt op sokken. Die eigenaar is Harm van der Meulen, oud-raadslid namens de SGP in de gemeente Dantumadeel.

Regiodonderdag, 23 januari 2003

Werkgroep bereikt doel binnen vijf jaar

Hallum – Vijf jaar gaven ze zichzelf, de leden van de Werkgroep Multifunctioneel Centrum in Hallum. Binnen die tijd moest duidelijk worden of er een nieuw multifunctioneel centrum (mfc) in het dorp te realiseren is.

Regiodonderdag, 23 januari 2003

Lot asielzoekers bij rechter

Ameland - Het lot van de asielzoekers op Ameland ligt bij de rechter. Rechter D. Keur bepaalt of het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wel of niet het recht heeft om 58 asielzoekers hun voorzieningen te ontnemen. De asielzoekers moeten weg uit de aanvullende opvang (avo) en worden overgeplaatst naar asielzoekerscentra (azc) op het vasteland.

Regiodonderdag, 23 januari 2003

Asielzoekers Vlieland toch direct naar St Anne

Vlieland – De asielzoekers die de aanvullende opvang (avo) op Vlieland moeten verlaten, hoeven niet twee keer binnen korte tijd te verhuizen.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 januari 2003

‘Een lied geeft weer kracht’

Leeuwarden - Een mooi lied op de radio van Johannes de Heer of uit de Opwekkingsbundel. Voor velen in de Leeuwarder zieken-, verpleeg- en verzorgingstehuizen is dat iets waar ze kracht en troost uit putten. Zo is de ervaring van de mensen die de geestelijke programma’s verzorgen bij Omroep Noorderbreedte.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 januari 2003

‘Enorm veel reacties op Zijlstra-verhaal’

Veenwouden – Hervormd predikant ds A. Veldhuizen uit Veenwouden heeft ,,enorm veel reacties’’ gekregen op zijn betoog, vorige week donderdag op een themaochtend in Dokkum, waar hij inging op de genezingsdiensten van evangelist Jan Zijlstra uit Leiderdorp.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 januari 2003

Een sms-berichtje van de paus

Vaticaanstad - Het maakt natuurlijk indruk als je in welk gezelschap dan ook je mobieltje tevoorschijn haalt, een nummer kiest en achteloos zegt dat je even de paus gaat bellen.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 januari 2003

Friese slotwake voor vluchteling in moskee

Leeuwarden – In de moskee van de Turks islamitische gemeenschap in Leeuwarden vindt vrijdagavond (20.00 tot 22.00 uur) een wake plaats. De bijeenkomst is de afsluiting van de acties die sinds begin december in vele Friese kerken zijn gehouden.

Sportdonderdag, 23 januari 2003

Ook ‘concurrentie’ juicht Sportstad toe

De financiering van Sportstad Heerenveen is in hoofdlijnen rond. In maart wordt gestart met de uitbreiding van het AbeLenstra Stadion en de gezondheidsboulevard.

Sportdonderdag, 23 januari 2003

Formido Flyers schiet doel voorbij

Heerenveen – De strijd om de tweede plaats in de ijshockeycompetitie, die in de eerste ronde van de playoffs recht geeft op thuisvoordeel, belooft heel spannend te gaan worden.

Weerdonderdag, 23 januari 2003

Zonnig en droog

Vanavond is er nog een bui mogelijk, maar vannacht wordt het helder met minimumtemperaturen rond 1 graad boven nul. Het is morgen zonnig en droog met temperaturen rond 5 graden. De zwakke tot matige noordwestenwind draait overdag naar het zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties