Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 23 januari 2006.

Bijschriftmaandag, 23 januari 2006

Opgewekt

Als je het nieuws voor de radio, de televisie en in de kranten volgt, kun je meer dan eens het gevoel hebben dat we nog steeds een dode Heer hebben.

Cultuurmaandag, 23 januari 2006

‘Opera yn Fryslân’ smaakt naar meer

Het eerste concert van Opera yn Fryslân verliep zaterdagavond in een zeer prettige sfeer. Die sfeer werd niet alleen opgeroepen door de enthousiaste wijze waarop een ad hoc koor enkele operakoren zong, ook de prettige en onderhoudende wijze, gekruid met de nodige humor, waarop de beroemde operaster Miranda van Kralingen de operafragmenten en aria’s bij het publiek inleidde droeg daar in belangrijke mate aan bij.

Cultuurmaandag, 23 januari 2006

NNO begeleidt prachtig twee historische films

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) heeft in samenwerking met de Stichting Film in Concert een aantal concerten georganiseerd waarbij dit symfonieorkest als live orkest fungeert bij twee geluidloze films. In De Harmonie in Leeuwarden begeleidde het NNO zondagmiddag de film Shoulder Arms , een film van Charlie Chaplin, en de animatie film De avonturen van Prins Achmed , een film van Lotte Reiniger.

Cultuurmaandag, 23 januari 2006

Tiden feroarje en KFFB giet mei

Ljouwert - De Kristlik Fryske Folksbibleteek (KFFB) moat mei syn tiid meigean. Dat sei foarsitter Minne Vis sneon by de jiergearkomste fan de KFFB yn Ljouwert. De KFFB waard yn 1934 oprjochte om it Frysk lęzen te befoarderjen űnder Friezen dy’t net yn in boekhannel kamen. Dęrom jout se foar leden no noch altyd alle jierren trije Fryske boeken út.

Economiemaandag, 23 januari 2006

Grasdrogerij Harich vreest voor bestaan, meer aanvoer nodig

Harich – Grasdrogerij Harich roept haar leden op om dit jaar meer gras te leveren. Volgens de coöperatie is een stijging van 35 procent noodzakelijk om dit jaar uit de kosten te komen. De drogerij vreest voor zijn bestaan doordat een deel van de prijsondersteuning vanuit Brussel wegvalt. Met ingang van dit jaar gaat een deel van de steun rechtstreeks naar de boer.

Hoofdartikelmaandag, 23 januari 2006

Expeditie Leeuwarden

Expeditie Leeuwarden – de pr-slogan voor de Friese hoofdstad – zit niet op dood spoor, maar wel op een boemelspoor. De Nederlandse Spoorwegen menen dat Leeuwarden geen intercity-station meer hoeft te zijn, maar dat kan worden volstaan met een stoptrein vanaf Zwolle, twee keer per uur. Groningen behoudt wel drie vlotte verbindingen per uur met Zwolle en verder.

Regiomaandag, 23 januari 2006

Aansluitingen treinen worden ‘pittige klus’

Leeuwarden – De aangekond igde nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen betekent elf minuten extra reistijd op het traject Zwolle-Leeuwarden. Arriva wacht een pittige klus om de aansluitingen op haar lokale lijnen naar Stavoren, Harlingen en Groningen te waarborgen. Verkeersonderzoekers zetten vraagtekens bij de voordelen die de NS verwachten van het verdwijnen van de intercity.

Regiomaandag, 23 januari 2006

Vmbo-scholieren overtuigen met zoete witlof

Ameland – ,,Kijk”, fluistert Leroy de Jong. Hij schuift zijn lichaam voor een laatje, zodat niemand kan zien wat daar in ligt. Met een glinstering in zijn ogen haalt de zestienjarige leerling van de SBO in Heerenveen een malletje tevoorschijn. ,,Het heeft de vorm van Ameland. Daar komt onze pudding in.” De lade gaat snel weer dicht. Een pannetje met gekookte eieren heeft zijn aandacht even hard nodig.

Regiomaandag, 23 januari 2006

Muizen verpesten akkers

Lemmer – Boeren hebben het afgelopen jaar veel meer schade aan hun gewassen gehad dan in 2004. In Fryslân was het vooral een muizenplaag tussen Lemmer en Sneek die voor een recordaantal schadeclaims bij het Faunafonds zorgde. Dit rijksorgaan keerde 7,2 miljoen euro uit aan boeren, tegen 4,2 miljoen euro in 2004.

Geloof & Kerkmaandag, 23 januari 2006

De wind van de hoop steekt op in de kerk

Kleine ecclesiologie van de hoop , is de ondertitel van een nieuw boek van Henk de Roest. En inderdaad: het is een hoopvol en bemoedigend boek.

Geloof & Kerkmaandag, 23 januari 2006

Wjukken jaan oan wurden op eigen wize

Dizze moanne ferskynt it tsiende sjongstik fan de Balkster tekstdichter Eppie Dam en komponist Hindrik van der Meer fan Goaiďngea. De keunst fan it libben , basearre op it bibelboek Preker, is har tredde Frysktalige wurk. De oare sân waarden skreaun yn it Nederlânsk.

Weermaandag, 23 januari 2006

Fraai winterweer


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties