Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 januari 2009.

Cultuurvrijdag, 23 januari 2009

Driedaagse boekenverkoop in Jacobijnerkerk

Leeuwarden - Boekhandel selexyz-de tille in Leeuwarden houdt volgende maand een grote boekenverkoop in de Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Drie dagen lang worden hier boeken tegen flinke korting aangeboden. Het evenement maakt deel uit van een landelijke boekenverkoop van de boekwinkelketen, op veertien locaties in Nederland.

Cultuurvrijdag, 23 januari 2009

Princessehof krijgt bijzondere pot in bruikleen

Leeuwarden - Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft een met lotusbladeren gedecoreerde pot uit de Yuan-dynastie (1279-1368) in langdurige bruikleen gekregen van de Vereniging van Vrienden van Aziatische kunst. De bruikleen is gedaan ter gelegenheid van de tentoonstelling A Divine Gift. Wanneer die expositie afgelopen is, krijgt de pot een plaats in de vaste opstelling van het museum.

Economievrijdag, 23 januari 2009

UPC zoekt tientallen werknemers

Leeuwarden Kabelbedrijf UPC zoekt op korte termijn tientallen nieuwe werknemers voor de afdelingen algemene klantenservice en voor de technische helpdesk. Om voldoende nieuwe mensen binnen te halen organiseerde het bedrijf gisteravond een open dag. Daarvoor was er volgens een woordvoerder veel belangstelling. Op de vestiging van het bedrijf in Leeuwarden werken ongeveer driehonderd mensen. De woordvoerder van het bedrijf verwacht dat de komende maanden 45 vacature’s ingevuld moeten worden.

Economievrijdag, 23 januari 2009

Suikerfabriek Cosun werkt samen met biotechbedrijf

Groningen - Coöperatie Cosun, onder andere bekend van de suikerfabriek in Groningen, gaat samenwerken met biotechnologiebedrijf Avantium. Met de samenwerking willen de beide bedrijven bioplastics en biobrandstoffen ontwikkelen uit organische reststromen van de fabriek. Avantium uit Amsterdam ontwikkelt bioplastics en biobrandstoffen onder de naam Furanics. De reststromen voor het project met Cosun komen uit de landbouw. In eerste instantie gaat het om een proefperiode van twee jaar voor de ontwikkeling van producten. Wanneer dat positief uitvalt zal de technologie op industriële schaal worden toegepast.

Hoofdartikelvrijdag, 23 januari 2009

De koopzondag...

Het wetsvoorstel om het aantal koopzondagen te beperken wordt niet teruggetrokken. In de Tweede Kamer drongen D66, VVD, PVV en GroenLinks daarop aan, maar minister Van der Hoeven (Economische Zaken) voelt er niets voor.

Regiovrijdag, 23 januari 2009

Al die caravans: ‘Misschien laten we ons verleiden’

Leeuwarden - Koop nu, betaal in de zomer van 2010. Caravan nu met gratis voortent en trekhaak. Camper met tot 5.560 euro aan beursvoordeel. De beursaanbiedingen op de 49e Caravana in het WTC Expo in Leeuwarden vliegen de beursbezoeker om de oren.

Regiovrijdag, 23 januari 2009

Student en veteraan bewaren verhalen voor later

Leeuwarden - ,,In Libanon”, vertelt Harry Vellema, ,,zaten we precies tussen de Israëli en de Palestijnen. Als er werd geschoten, zag je aan de ene kant een rookwolkje en aan de andere kant de inslag.” Vellema was destijds 21 jaar oud en sergeant bij de Unfil-vredesmacht. Gisteren, dik 27 jaar later, interviewden studenten Silke Kleinen en Koen Berenpas hem voor een nieuw boek over Friese oud-strijders, dat op Veteranendag verschijnt. Daarna zal het onder basisscholen in de provincie worden verspreid.

Regiovrijdag, 23 januari 2009

Het ‘ziekenhuiselijke’ Antonius doet niet onder voor een echt hospitaal

Emmeloord - Het Sneker Antonius Ziekenhuis heeft sinds gisteren officieel een nieuwe locatie in Emmeloord. Daarmee is de zorg voor de inwoners van de Noordoostpolder en Urk weer gegarandeerd en zal het ziekenhuis in Sneek ontlast worden. Inwoners van de polder hoeven nu niet meer naar Fryslân.

Regiovrijdag, 23 januari 2009

Jeugdgevang komt toch in woonwijk

Heerenveen - Jeugdgevangenis ’t Poortje komt bij het Klaverblad, vlakbij de woonwijk Heerenveen Noord. De gemeenteraad koos hier gisteravond voor. ,,Onbegrijpelijk”, reageerden bewoners. ,,We gaan de gemeente lastig vallen tot ze er alsnog van afzien.’’

Regiovrijdag, 23 januari 2009

Ook Dokkum ziet niets in Dokkumerlân

Dokkum - Een fusie van twee of meer gemeenten in Noordoost-Fryslân is voorlopig uitgesloten. Na de gemeenteraad van Dantumadiel en Kollumerland wijst nu ook die van Dongeradeel een herindeling af. De gemeente is krachtig genoeg om zelfstandig te blijven, mits op punten wordt samengewerkt met de buren.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 januari 2009

Fusie voor PKN-kerken van Achlum en Hitzum

Achlum/Hitzum - De Gereformeerde Kerk van Achlum en de Hervormde Gemeente van Achlum en Hitzum fuseren zondag tot de Protestantse Gemeente Achlum-Hitzum.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 januari 2009

Nationale Calvijn-expositie in Dordrecht

Dordrecht - Voor het eerst wordt in Nederland een grote publiekstentoonstelling over Calvijn en het calvinisme gehouden.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 januari 2009

Jongeren verleiden tot God

Utrecht - Jongeren kunnen verleid worden tot het geloof en christenen mogen vrijelijk getuigen van hun geloofsbeleving. Maar jongeren mogen niet het gevoel krijgen dat het geloof hen aangepraat wordt. Dr. Wiel Smeets houdt vrijdag de jaarlijkse Oecumenelezing van de Raad van Kerken in Nederland.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 januari 2009

‘Kerken kunnen 30 procent besparen op energiekosten’

Leeuwarden/Den Dolder - In de Sint-Joriskerk in Amersfoort moeten de kerkgangers op zondagochtend even doorbijten. De temperatuur is er tegenwoordig 15 graden in plaats van 18. De Sint-Joriskerk is niet de enige die de verwarming wat lager zet wegens de gestegen energiekosten. Ook elders in monumentale kerken zitten kerkgangers met de jas aan. Voor een uurtje is de kerk niet warm te krijgen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties