Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 23 februari 2004.

Achtergrondmaandag, 23 februari 2004

Geen centen voor ontwikkelingsdoelen

Aan ideeën geen gebrek om de armoede in de wereld te bestrijden. Alleen is zoals altijd de financiering van de projecten een probleem.

Bijschriftmaandag, 23 februari 2004

Volhouden is een wonder

Jezus komt buiten de grenzen van zijn land. Hij heeft behoefte om zich eens terug te trekken.

Economiemaandag, 23 februari 2004

Bond niet geschokt door verhuizing DHL

Leeuwarden – Vakcentrale CNV is niet geschokt door de aangekondigde verhuizing van DHL van Leeuwarden naar Drachten. ,,De verhuizing stond al langer op stapel. De uiteindelijke bekendmaking was voor het personeel geen verrassing omdat het gerucht al langer rondzoemde”, aldus een woordvoerder. ,,De mensen zijn nu blij dat er eindelijk duidelijkheid komt. We verwachten niet dat de verhuizing leidt tot gedwongen ontslagen.”

Hoofdartikelmaandag, 23 februari 2004

VVD, allochtonen…

Hij schaamt zich er niet voor kopieerwerk te hebben gedaan: VVD-leider Van Aartsen. Zijn partij heeft een notitie gemaakt waarin allerlei aspecten staan betreffende een strenger beleid ten aanzien van allochtonen. Een flink deel van de ideeën zijn al eerder ontvouwd, met name door de LPF. Maar ook opvattingen van het CDA, bijvoorbeeld over het eisen stellen aan huwelijkspartners uit het buitenland, krijgen bij de VVD aandacht, zij het in andere vorm.

Regiomaandag, 23 februari 2004

Tweede opvanghuis voor ex-prostituees

Leeuwarden – Asja, het opvanghuis van prostituees in Leeuwarden, opent een tweede locatie. In het nieuwe huis zullen de vrouwen worden klaargestoomd voor hun terugkeer in de gewone maatschappij. Asja vangt jonge vrouwen op die gedwongen in de prostitutie zijn beland. In de al bestaande opvang, die op een geheime locatie zit, worden de vrouwen beschermd tegen hun pooiers en krijgen ze psychologische hulp aangeboden.

Regiomaandag, 23 februari 2004

Dorp bepaalt eigen grens

Aldeboarn – Dorpen zijn prima in staat zelf te bepalen hoeveel bedrijvigheid er bij een dorp moet komen. Dat hoeft niet van bovenaf door de provincie worden opgelegd en vastgelegd in een Streekplan. Ook voor grote bedrijven is plaats bij kleine kernen, want die kunnen een cruciale rol spelen in de leefbaarheid van een dorp.

Regiomaandag, 23 februari 2004

Homeopathie blijft in pakket De Friesland

Leeuwarden - Zorgverzekeraar De Friesland blijft homeopatische geneesmiddelen vergoeden, mits die door een echte arts worden voorgeschreven. Altenatieve genezers als paragnosten komen er echter bij De Friesland niet in.

Geloof & Kerkmaandag, 23 februari 2004

De priester die een dictator werd

Alles lijkt zo gewoon deze week in Port-au-Prince. Op weg naar mijn werk zie ik duizenden Haïtianen die naar hun werk gaan. Vrouwen lopen met manden groente en fruit op hun hoofd naar de markt, kinderen gaan naar school.

Geloof & Kerkmaandag, 23 februari 2004

Het visioen van een kerk die de wereld dient

In de Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland valt te lezen dat het tot de roeping van de kerk behoort om op te roepen tot vernieuwing van leven in cultuur, maatschappij en staat.

Geloof & Kerkmaandag, 23 februari 2004

Uitkomen van film ‘Passion’ leidt tot brede samenwerking

Leeuwarden – Diverse christelijke organisaties in Nederland grijpen het uitkomen van de film The Passion of The Christ aan om aandacht te vragen voor het paasverhaal. Ze geven daarmee gehoor aan de oproep van de maker van de film, Mel Gibson.

Sportmaandag, 23 februari 2004

Sven Kramer pakt op WK junioren zilveren medaille

Roseville - Sven Kramer uit Oudeschoot heeft dit weekeinde de zilveren medaille gewonnen op de wereldkampioenschappen schaatsen allround voor junioren in het Amerikaanse Roseville.

Sportmaandag, 23 februari 2004

Veerkrachtig Heerenveen verslaat PSV

Heerenveen – Als de nood het hoogst is, is de redding vaak nabij. Dat gold zaterdagavond ook voor SC Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen regerend kampioen PSV.

Sportmaandag, 23 februari 2004

Petter Hansson, de ‘witte tornado’, blaast PSV omver

Heerenveen – De rentree van Petter Hansson na ruim drie jaar in het Zweedse nationale team was geen onverdeeld genoegen. Samen met zijn ploeggenoten bij Heerenveen, Erik Edman en Stefan Selakovic, maakten Hansson c.s. een lelijke uitglijder in Albanië (2-1). Drie dagen later nam het Zweedse trio revanche met Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen PSV, met letterlijk en figuurlijk een hoofdrol voor de ‘witte tornado’ Hansson die met zijn winnende treffer PSV omver blies.

Sportmaandag, 23 februari 2004

Het moeilijke gevecht van Willem Weening

Rottevalle - Hij zocht steun tegen de muur van de Harkemase Boys-tribune, want zijn voeten wilden niet meer. Willem Weening voelde zich op die plek op 12 augustus van het vorige jaar heel erg klein en hulpeloos. Vooral verbaasd, want waarom lukte het juist hem niet meer?

Sportmaandag, 23 februari 2004

Hester Klompmaker stijgt boven alles uit

Harich - Hester Klompmaker is zaterdag regionaal indoor kampioen geworden in de klasse ZZ. Zij zorgde in manege Gaasterland bij Harich met de achtjarige Oramibro voor een spannende finale en versloeg in de barrage Sandra van den Outenaar en Folkert Kelderman.

Sportmaandag, 23 februari 2004

Succes VC Sneek smaakt naar meer

Sneek - Het succes van de volleybaldames van VC Sneek smaakt naar meer. Sinds de trainerswissel begin januari is de ploeg opgeleefd en met nog één duel te gaan, is de ploeg na zaterdag zeker van lijfsbehoud en doet mee aan de play offs om de landstitel.

Weermaandag, 23 februari 2004

Regen en sneeuw

Vannacht enkele opklaringen en droog met minimumtemperaturen rond -2 of -3 graden. Morgen bewolkt weer met regen en sneeuw in de loop van de middag. Het kwik ligt rond 4 graden, bij een matige tot krachtige wind uit het westen tot zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties