Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 23 februari 2006.

Bijschriftdonderdag, 23 februari 2006

Verwachtingen

Wij, mensen, hebben verwachtingen.

Cultuurdonderdag, 23 februari 2006

Rink van der Velde-priis foar Harmen Wind

Drachten - De twajierlikse Rink van der Velde-Priis, ynsteld troch de gemeente Smellingerlân en de Friese Pers Boekerij bv, is woansdei takend oan skriuwer Harmen Wind foar syn roman It ferset (2004). De priis is ornearre foar de auteur dy’t - yn neifolging fan Rink van der Velde - Frysk proaza skriuwt foar in breed publyk.

Economiedonderdag, 23 februari 2006

‘Besluit over kipvaccinatie is doorbraak’

Den Haag/Leeuwarden – Vaccinatie van buitenlopend pluimvee is onder voorwaarden toegestaan. Politiek, pluimveehouders en hobbykippenhouders zijn positief over het besluit van experts van de Europese Unie, om het vaccinatieplan van minister Veerman van Landbouw toe te staan. Over enkele weken kan de vaccinatie starten.

Hoofdartikeldonderdag, 23 februari 2006

Aanpak probleemhuurders…

Friese woningbouwcorporaties steken hun nek uit. Samen met gemeenten en welzijnsinstellingen gaan ze ervoor proberen te zorgen dat het aantal probleemhuurders daalt. Alle gemeenten krijgen een ‘sociaal team’ dat in een zo vroeg mogelijk stadium van overlast actie onderneemt.

Regiodonderdag, 23 februari 2006

CDA wil beheer Fries Museum bij provincie

Leeuwarden – Het beheer van het Fries Museum moet tijdelijk in handen komen van de provincie Fryslân, wanneer het museum een nieuw onderkomen krijgt. Dat voorstel lanceerde het CDA gisteravond tijdens een commissievergadering over nieuwbouw voor het museum op het Zaailand in Leeuwarden. De christen-democraten vinden het niet nodig om het beheer over te nemen als het museum op de oude locatie aan de Tweebaksmarkt blijft.

Regiodonderdag, 23 februari 2006

Niet op de fiets, wel een stevige wandeltest

Buitenpost - ,,Ik hoef toch niet op zo’n fiets en dan doortrappen tot ik er zowat bij neerval?” Veel oudere inwoners van Achtkarspelen en Kollumerland reageerden maar wat argwanend, toen ze door hun gemeente werden uitgenodigd voor een fit-test. Is dat niet zo’n sessie waarbij een fanatieke sportleraar je zodanig afpeigert dat je een week moet bijkomen?

Regiodonderdag, 23 februari 2006

Vaarspektakel in Drachten

Drachten – Smallingerland pakt groots uit tijdens het nautisch evenement Friesland Vaart, dat deze zomer in heel Fryslân wordt gehouden. Op de dag dat de vloot aanmeert in Drachten is er volop (straat)theater en ander vermaak. Klapstuk is een voorstelling van de Duitse theatergroep Titanick. Smallingerland wil voortaan elk jaar een watersportevenement houden.Het vierjaarlijkse Friesland Vaart wordt voor de derde keer gehouden. Het is voor het eerst dat de vloot Drachten aandoet. De route gaat langs bekende en nieuwe vaargebieden. Deelnemende bootjevaarders kunnen kiezen voor een oostelijke route (start in Dokkum) of westelijke (start in Harlingen). Tijdens de komende editie – van 26 juni tot en met 1 juli - varen vijfhonderd tot zeshonderd boten mee.

Regiodonderdag, 23 februari 2006

Geen zitje op de achterbank: boete

Leeuwarden - Een autogordel alleen beschermt je kind niet voldoende tegen ongelukken. De nieuwe wet voor het vervoeren van kinderen in auto’s, die ingaat op 1 maart, moet de veiligheid van kinderen in het verkeer vergroten.

Regiodonderdag, 23 februari 2006

Klachten over CDA-lijst

Leeuwarden – Onnodige tijdsdruk en onduidelijke communicatie hebben in veel gemeenten tot klachten geleid over de invulling van de kieslijst. Voorzitter P. Miedema van CDA Fryslân zegt diverse malen aangesproken te zijn door zeer teleurgestelde CDA’ers die erg laag of zelfs op een onverkiesbare plaats zijn beland.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 februari 2006

Brandbrief financiële zorgen bij predikanten

Leeuwarden – Een groep van ruim 135 predikanten in de Protestantse Kerk in Nederland heeft een brandbrief gestuurd naar het moderamen van de PKN naar aanleiding van financiële zorgen onder predikanten.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 februari 2006

Nieuwe hoop in Fryslân

Scharnegoutum - September vorig jaar brachten Ype Walstra en Tjitze Walinga van stichting Sviatoslav een bezoek aan Tadzjikistan, ‘het vergeten paradijs op aarde’. Na hun terug-komst in Nederland besloot de stichting om van Tadzjikistan een speciaal project te maken. Nu worden vier kinderen hier medisch geholpen.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 februari 2006

Leeuwarden krijgt Bonifatius-groep

Leeuwarden – Na de Bonifatiusgroepen in Groningen en Assen, zal er volgende maand ook een Bonifatiusgroep in Leeuwarden worden gestart. Op 29 maart is de eerste bijeenkomst van de rooms-katholieke jongerengroep.

Weerdonderdag, 23 februari 2006

Koud

Het wordt vandaag en morgen koud. Er kan vandaag af en toe wat sneeuw vallen bij maxima rond 2 graden. Vanavond en vannacht zijn er eerst nog wolken met wat sneeuw en minima rond -2 şC. Morgen wordt 2 graden, met een krachtige tot harde oostnoordoostenwind. Het blijft droog en vrij zonnig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties