Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 23 februari 2015.

Achtergrondmaandag, 23 februari 2015

We moeten het wadleven leren begrijpen

De zeegrasvelden en mosselbanken van weleer in de Waddenzee herstellen niet vanzelf. Vrijwilligers van het project Waddensleutels helpen de natuur een handje. Zo leren we het wadleven steeds beter begrijpen.

Hoofdartikelmaandag, 23 februari 2015

Opstelten kan voor integriteitscommissie

De VVD ligt onder vuur als een partij waarin niet alle leden het zo nauw nemen met financiŽle en/of maatschappelijke integriteit. De partij van Rutte kent een aantal zaken waaruit dat blijkt. Een daarvan is die rond de 'koning van Roermond' Jos van Rey, de andere rond het Tweede Kamerlid Mark Verheijen. De eerste heeft heel wat uit te leggen aan Justitie; de tweede kan zijn zaak voorlopig binnenskamers houden, namelijk bij de integriteitscommissie van de VVD.

Regiomaandag, 23 februari 2015

Emoties over Boomhiemke lopen hoog op

Ameland - Boze en teleurgestelde eigenaren van stacaravans op camping Boomhiemke op Ameland hebben zich zaterdag fel uitgesproken tegen de plannen van eigenaar Roompot om ten minste 120 stacaravans op het park per 1 januari 2016 te verhuizen. Dat gebeurde op een bijeenkomst in Zuidhorn, waar tientallen caravaneigenaren bij elkaar kwamen.

Regiomaandag, 23 februari 2015

Blijvend actie nodig tegen mensenhandel

Leeuwarden - Het is druk rond het beeld van het Friesche Paard op de Nieuwstad in Leeuwarden. Zo'n honderdvijftig mensen zijn afgekomen op de oproep van Arjen en Tineke van der Vaart om mee te lopen in een mars tegen prostitutie en mensenhandel. ,,In een lange rij, net zoals de slachtoffers van mensenhandel die worden gekeurd door de mensenhandelaren", legt Arjen uit.

Sportmaandag, 23 februari 2015

De broer van Bauke wil met Frisia naar de hoogste top

Sneek - Langs de velden waar LAC Frisia speelt, zie je de toeschouwers elkaar soms aanstoten. ,,Nummer 11 al gespot? Da's Mollema. Willem. De broer van Bauke." Vroeger ging dat anders. Op de velden van Zuidhorn was Willem de uitblinker die als tiener debuteerde in het eerste elftal. De jongere Bauke viel als spits in de jeugd minder op. Niet dat zijn Groningse dorpsgenoten hem niet kenden. Hij was Mollema. Het broertje van Willem.

Sportmaandag, 23 februari 2015

Sporttribunaal: De beste Friese coach kiezen is als appels met peren vergelijken

Op het Fries Sportgala werden diverse sportprijzen uitgereikt. Er is op het jaarlijkse sportgala echter geen Pim Mulier-award voor de Friese coach van het jaar. Het Friesch Dagblad vroeg twee trainers en een jurylid van het Fries Sportgala wie hun Friese coach van 2014 is.

Sportmaandag, 23 februari 2015

VC Sneek laat de bekerwinst glippen

Zwolle - De teleurstelling na het 2-3 (25-22, 25-20, 27-29, 20-25 en 14-16) verlies was groot in het Sneker kamp. Het was na afloop nog moeilijk te bevatten voor de Sneker vrouwen, die zich in het Landstede Sportcentrum van hun beste kant lieten zien. Nadat een dag eerder in de halve finale nog moeizaam met 3-1 was afgerekend met Topdivisionist Taurus, leek Sneek hard op weg om de volleybalbeker voor de tweede keer op rij bemachtigen. ,,Het is zuur, want we waren er zo dicht bij", vond aanvoerster Fenna Zeinstra. ,,We konden met de vinger de beker aanraken, maar zijn vergeten om hem vast te grijpen."

Sportmaandag, 23 februari 2015

Cambuur: geen haast met opvolger Keizer

Leeuwarden - Wie moet de nieuwe technische baas bij SC Cambuur worden? Die vraag zal de komende tijd boven de markt blijven hangen bij de eredivisieclub uit Leeuwarden. Zaterdag werd bekend dat huidig technisch manager Marcel Keizer toch liever op het veld staat als trainer en in die hoedanigheid vanaf volgend seizoen werkzaam zal zijn bij FC Emmen. Het grote speculeren kan beginnen: waar moet de nieuwe technisch directeur aan voldoen en wie zou een geschikte kandidaat zijn?

Sportmaandag, 23 februari 2015

Portret van Heerenveen is veelzijdig

Heerenveen Vitesse, Feyenoord, PEC Zwolle en gistermiddag FC Groningen. Het is zowaar geen kinderachtig rijtje waarmee Heerenveen in 2015 in eigen huis afrekende. Waar de eerste drie clubs bij vlagen werden weggespeeld, kreeg Groningen gistermiddag een lesje in vastberadenheid en effectiviteit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties