Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 november 2007.

Cultuurvrijdag, 23 november 2007

‘Dichterbij’ thema maand Christelijke Kinderboek

Harderwijk - Het thema voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2008 is ‘Dichterbij; spelen met woorden’. Dat heeft de Werkgroep Christelijke Kinderboeken gisteren bekendgemaakt. ,,Het thema bergt een schat aan mogelijkheden in zich. Door te dichten en te spelen met woorden, komt een verhaal dichterbij; komt de taal, komt de emotie dichterbij”, aldus de organisatie. Het thema sluit ook aan bij het dichtbij God zijn.

Cultuurvrijdag, 23 november 2007

Irene Schoenmacker (19) wint Write Now!

De negentienjarige Irene Schoenmacker uit Grou heeft de voorronde van de schrijfwedstrijd Write Now! 2007 in de regio Leeuwarden gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Oscar Kocken gisteren bekend tijdens de prijsuitreiking in Poppodium Romein in Leeuwarden.

Economievrijdag, 23 november 2007

Driewielscooter Funny Bike stiekem een auto

Oosterwolde - Het is een auto, vindt de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Maar de Funny Bike heeft meer weg van een scooter op drie wielen. Met veiligheidsoverkapping, dat wel. Jan Pieter Boonstra (52) uit Oosterwolde, leraar in het dagelijks leven, is de enige importeur van dit Chinese voertuig.

Economievrijdag, 23 november 2007

Schaalvergroting voor de dorpsslachter

Dokkum – Uitbreiding van de slachterij, hoe noodzakelijk ook, paste niet in het bestemmingsplan voor de dorpskern van Anjum. ,,Het pand was al jaren te klein en verhuizen wilden we nu ook weer niet”, vertelt slachter Menno Hoekstra (37). ,,Vandaar ook dat we vier jaar geleden zijn gaan inventariseren wat we met ons bedrijf konden doen.”

Economievrijdag, 23 november 2007

Microkrediet in trek als sinterklaaskadootje

Leeuwarden/Utrecht - Voor ondernemers in ontwikkelingslanden biedt de vrijgevigheid van het Westen aan het einde van het jaar extra mogelijkheden om een eigen bedrijf op te starten. In de laatste twee maanden van het jaar moet Oikocredit Nederland alle zeilen bijzetten om de aanvragen af te handelen van mensen en bedrijven die geld willen investeren in microkredieten. ,,Bedrijven willen in deze maanden nog snel even geld wegzetten. Fiscaal is het aantrekkelijk om een deel van de winst nog dit jaar te investeren”, vertelt hoofd marketing Otto Albrecht. ,,Maar ook particulieren willen in deze maanden meer geld investeren”, vertelt hij. ,,Vooral grootouders willen nog wel eens kapitaal wegzetten voor hun kleinkinderen in de vorm van microkrediet. Zij geven dat dan met sinterklaas of met Kerst als kadootje.”

Hoofdartikelvrijdag, 23 november 2007

Publieke omroep...

De publieke omroep gaat aan zelfonderzoek doen. Populair gezegd gaat het om de vraag of de programma’s die met publiek geld worden betaald niet ‘te links’ zijn. In werkelijkheid wil de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep, Harm Bruins Slot, laten nagaan of zijn programma’s voldoende evenwichtig zijn in het bedienen van het publiek in zijn diversiteit. Dat laatste is een breed begrip: stedelingen of plattelandsbewoners, geletterden en ongeletterden, allochtonen, autochtonen, in levensbeschouwelijk en politiek opzicht, om een paar elementen van die diversiteit te noemen.

Regiovrijdag, 23 november 2007

Drie ton voor ‘schonere’ stad

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden trekt 300.000 euro uit om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Het geld gaat naar elektrische voertuigen, schone brandstoffen en LED-verlichting in de stad. De lopende en nieuwe projecten hebben een totale investeringswaarde van 2 miljoen euro.

Regiovrijdag, 23 november 2007

Voor een kwartier lang schizofreen

Leeuwarden - ,,Dus je dacht dat je naar buiten kon. Dacht je dat?” vraagt een dreunende stem. ,,Het is niet veilig”, fluisteren ijle stemmen er tussendoor. De houten kop op de trapleuning vervormt in een demonisch gezicht. Buiten, op straat kijkt iedereen me aan en hoor ik mijn naam. ,,Ze weten ervan”, wordt gefluisterd. ,,Pas op, pas op!”. Een man passeert. Heeft hij het op mij gemunt?

Regiovrijdag, 23 november 2007

‘Minder nieuwe huurhuizen’

Leeuwarden - Sommige Friese woningcorporaties zullen moeten fuseren door de heffing van vennootschapsbelasting. En er zullen minder huurhuizen worden gebouwd. Het heffen van vennootschapsbelasting kost de Friese corporaties naar schatting dertig tot veertig miljoen euro per jaar.

Regiovrijdag, 23 november 2007

Toch geen compost van vieze luiers

Leeuwarden - De vieze luiers uit Fryslân worden toch niet gecomposteerd bij Orgaworld in Lelystad. Volgens afvalinzamelaar Omrin wordt dat te duur. Wel wil Omrin de luiers nog gescheiden ophalen voor het geval er zich een alternatief aandient.

Regiovrijdag, 23 november 2007

Jeugd beweegt raad tot ander brugbesluit

Buitenpost - Meer dan honderd kinderen en ouders uit Achtkarspelen demonstreerden gisteravond bij de gemeenteraad van Buitenpost. Zij eisten van de raadsleden dat ze het geld voor de opknapbeurt van de N358 tussen Lutkepost en Augustinusga nog niet beschikbaar stellen. Ze willen een andere oplossing voor Blauwverlaat. Daar willen ze een aparte fietsbrug, zodat landbouwverkeer en fietsverkeer van elkaar worden gescheiden.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 november 2007

Boekenmarkt in Lollum voor Tadzjikistan

Lollum - De jongeren van de Protestantse Gemeente Lollum-Waaksens houden zaterdag een boeken- en platenmarkt voor de opbouw van een weeshuis in Tadzjikistan. Afgelopen zomer maakten 22 van hen samen met jongeren uit de zustergemeente in Burgwerd een begin met de opbouw van het weeshuis.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 november 2007

Get Connected sluit koorproject af in Drachten

Drachten - Het megakoor Get Connected houdt morgenavond zijn laatste concert van 2007. Na Leeuwarden en Heerenveen doet het 130-koppige koor nu Drachten aan. Daarmee komt het tweede seizoen van het project ten einde en wordt het koor ontbonden. Er zijn echter al weer plannen om volgend jaar een derde editie te houden.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 november 2007

Naastenliefde, maar waarom eigenlijk?

Zuidhorn - Naastenliefde is vooral een verhaal op papier. Ook voor christenen. Dat meent Harm Westra uit Zuidhorn en daarom organiseert hij op 8 december in de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) De Rank in Zuidhorn het congres ‘Noarbers’ over de simpele vraag: wat heb ik in vredesnaam over voor de ander?

Geloof & Kerkvrijdag, 23 november 2007

Salvatorgemeente leert onbaatzuchtigheid met 40 dagenproject

Leeuwarden - De Evangelische gemeente De Salvator in Leeuwarden trakteert. Gevierd wordt de campagne ‘Doelgericht Samen Leven’: veertig dagen van dienstbaarheid aan de samenleving. Daarvoor wordt die samenleving verwend met cadeautjes in alle soorten en maten.

Sportvrijdag, 23 november 2007

Cambuur wil tegen Emmen nul houden

Leeuwarden - ,,De sfeer is ontspannen en de bereidheid om voor elkaar te werken groot”. Dat was de mening van Cambuurtrainer Jurrie Koolhof na de laatste training aan de vooravond van het duel in en tegen FC Emmen. De opstelling duidt op een verdedigende speelwijze en straalt uit dat Cambuur niet wil verliezen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties