Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 maart 2013.

Cultuurzaterdag, 23 maart 2013

Platform voor iepenloftspullen

Leeuwarden | In mei gaat een nieuwe website online over iepenloftspullen die in Fryslân opgevoerd worden. Op www.iepenloftspullen.nl kunnen de organisaties van alle actieve openluchtspelen laten weten wat voor stuk ze spelen en wanneer het wordt opgevoerd. De site is een initiatief van Frats, onderdeel van Keunstwurk. Ze wordt gemaakt met behulp van provinciale subsidie. Het doel van de site is om mensen ook bekend te maken met stukken in andere plaatsen dan waar ze doorgaans naartoe gaan.

Cultuurzaterdag, 23 maart 2013

Grote korendag in Dokkum

Dokkum | In Dokkum wordt, mits de financiering rond komt, volgend jaar maart een groot korenfestival gehouden: Dokkum Sjongt. Aan het evenement dat plaatsvindt op 22 maart 2014, doen elf Dokkumer koren mee. In alle kerken in de binnenstad zullen concerten worden gegeven en voorafgaand hieraan zijn er er diverse workshops. De koren zullen ook gezamenlijk een lied zingen. Aan de compositie wordt momenteel gewerkt.

Economiezaterdag, 23 maart 2013

School moet techniek meer waarderen

Drachten/Groningen | Om het aanstaande tekort aan hoogopgeleide technici ook in het Noorden te ondervangen, moeten scholen de techniekopleidingen zelf meer waarderen. Nu worden de theoretische opleidingen geroemd en de beroepsopleidingen geminacht. Dat zegt Paul Elhorst, regionaal econoom aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hoofdartikelzaterdag, 23 maart 2013

Stille week: toegroeien naar het weten

Gelovig Nederland maakt zich op voor de stille week - tot aan Pasen. Het is bijzonder om te zien hoe in steeds meer kerkelijke gemeenten en in het leven van individuele christenen de stille week krachtiger wordt beleefd. Op allerlei plaatsen gaan de kerkdeuren iedere dag van de week open voor bijeenkomsten. Groepjes mensen komen bij iemand thuis om met elkaar te bidden, om te lezen of om andere meditatieve dingen te doen. En in talloze kerken, zalen en huiskamers klinkt passiemuziek.

Regiozaterdag, 23 maart 2013

Veenhuizen houdt toch een gevangenis

Leeuwarden | Noord-Nederland wordt vooralsnog minder hard getroffen door de bezuinigingen op de gevangenissen dan gevreesd. In het Noorden gaat alleen de gevangenis in Hoogeveen dicht, naast de locaties Bankenbosch en Fleddervoort in Veenhuizen. De gevangenissen Esserheem en Norgerhaven in Veenhuizen blijven wel open, maar moeten in 2018 plaats maken voor een nieuw te bouwen gevangenis in het Drentse dorp. Ook PI Ter Apel en PI Leeuwarden blijven open.

Regiozaterdag, 23 maart 2013

Veel depressie in Vogelaarwijk Leeuwarden

Leeuwarden | GGZ Friesland is niet geschrokken van nieuw onderzoek waaruit blijkt dat in de Leeuwarder wijk Heechterp/Schieringen veel meer antidepressiva worden gebruikt dan het landelijk gemiddelde. ,,Het is al langer bekend dat er een relatie is tussen gezondheidsklachten en sociaal-economische omstandigheden, zoals werkloosheid, een lage opleiding en een ongezonde leefomgeving. Dat betekent niet dat wij ons daar bij neerleggen. Er valt nog genoeg te winnen”, reageert Sybolt Okke de Vries, psychiater en programmadirecteur angst- en stemmingsstoornissen bij GGZ Friesland.

Regiozaterdag, 23 maart 2013

Sluiting biebs nog lang niet zeker

Stiens | De gemeenten Menameradiel en Leeuwarderadeel willen in gesprek met de Stichting Openbare Bibliotheken Noordwest-Fryslân (BNWF) over de voorgenomen sluiting van de bibliotheken in Stiens en Dronryp. Beide gemeenten willen graag dat er een alternatief plan komt, zodat deze bibliotheken kunnen blijven bestaan.

Regiozaterdag, 23 maart 2013

Daar hebben we Sjoerd Andringa met zijn trappetje

Was de foto gemaakt, dan pakte persfotograaf Sjoerd Andringa (91) de filmcamera. Het resultaat is een plank vol filmjournaals, lopend van 1956 tot 1992. De hoogtepunten zijn morgen tijdens het openingsfestival van het nieuwe Filmhuis in Leeuwarden te zien.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 maart 2013

Nieuwe liedboek is oefening in oecumene, en breed genoeg

Het is nog gissen wat er precies in het nieuwe Liedboek komt te staan. Journalisten kregen gisteren al wel een paar hints te horen. Bovendien werd ingegaan op recente kritiek op het liedboek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties