Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 april 2005.

Bijschriftzaterdag, 23 april 2005

Kieviten

Nauwelijks is Jezus overleden (over het lijden heen) en opgestaan of Hij is al weer druk in de weer.

Economiezaterdag, 23 april 2005

Tijd voor bezinning na Friesland Bank

Leeuwarden - Bestuursvoorzitter Age Offringa (54) heeft gisteren afscheid genomen van de relaties van ‘zijn’ Friesland Bank. De aandeelhoudersvergadering van 27 april is zijn laatste kunstje bij de bank, waarvoor hij 27 jaar werkte. Voor zijn verdiensten voor de samenleving werd hij gisteren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Economiezaterdag, 23 april 2005

Transportbedrijf Portena uit Sneek failliet

Leeuwarden - Transportbedrijf Trans Portena Cargo uit Sneek is gisteren door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Bij het bedrijf waren nog vier mensen in dienst. Het bedrijf moest de laatste jaren het personeelsbestand al inkrimpen van elf naar vier. Belangrijke reden van het faillissement is volgens de curator de hoge brandstofprijs. Volgens curator Bijholt zijn er mogelijkheden voor een doorstart van het bedrijf door de huidige eigenaar en zijn zoon. Bijlholt benadrukt dat het bedrijf geen relatie heeft met transportbedrijf Portena uit Heerenveen.

Economiezaterdag, 23 april 2005

Stakingsdreiging bij Imperial Tobacco Joure

Joure - Bonden en directie van Imperial Tobacco in Joure zijn het niet eens geworden over een sociaal plan voor de dertig mensen die hun baan verliezen bij de shagfabriek. Dat maakten de vakbonden FNV en CNV gisteren bekend. De bonden gaan maandag hun leden raadplegen. Mogelijk volgen dan acties, zoals werkstakingen.

Hoofdartikelzaterdag, 23 april 2005

Solidariteit…

Er is weer eens een enquête gehouden in ons land, waaruit blijkt dat de mensen die meededen aan het onderzoek het individualisme vrezen en denken dat solidariteit uit de samenleving verdwijnt. Die geluiden zijn niet verrassend. Als het slechter gaat in de economie blijkt hoe gevoelig mensen zijn voor het verlies in de eigen portemonnee en voor het dikker worden van die van een ander. De discussie over de topbeloningen voor energiebazen gaat feitelijk over niets anders.

Regiozaterdag, 23 april 2005

Noordelijke coalitie schrijft minister een brief

Harlingen - Investeren in het waddengebied is noodzakelijk, ook als gaswinning onder de Waddenzee niet doorgaat. Dat schrijven de Noordelijke overheden, de Waddenvereniging, het Noordelijk bedrijfsleven en natuurorganisaties in een brief die zij gisteren aan minister Dekker (VROM) hebben gestuurd.

Regiozaterdag, 23 april 2005

Publiciteit is funest voor aso-project

Kampen/Leeuwarden – Rust en anonimiteit zijn de belangrijkste ingrediënten om een project met aso-woningen te laten slagen. Dat zegt wethouder Wieten van de gemeente Kampen. Hij is verantwoordelijk voor het project met wooncontainers voor onaangepaste burgers in zijn stad.

Regiozaterdag, 23 april 2005

Slechts honderden bezwaren

Leeuwarden – De Friese burgers maken zich niet erg druk over de (vaak enorm) gestegen taxatiewaarde van hun huizen. Ondanks oproepen van belangengroeperingen als de Woonbond om massaal bezwaar te maken, hebben de Friese gemeenten slechts enkele honderden protesten ontvangen.

Regiozaterdag, 23 april 2005

Toelichting bij dit overzicht: achter de gemeentenaam staan getallen in deze volgorde: (a/b/c). a staat voor het aantal bezwaren dat is binnengekomen, b is het aantal aanvragen voor toezending van het taxatieverslag, d is het totaal aantal verstuurde beschikkingen/aanslagen. De percentages achter de getallen staan voor respectievelijk het aantal bezwaren en het aantal verzoeken voor toezending van het taxatieverslag. ‘Geen opgave’ betekent dat de betreffende gemeente niet op het informatieverzoek van het Friesch Dagblad heeft gereageerd.

Regiozaterdag, 23 april 2005

Vlielander agenten weg na conflict

Vlieland – De complete politiepost op Vlieland, bestaande uit zes mensen, wordt vervangen. Die maatregel heeft de politieleiding genomen naar aanleiding van onderlinge spanningen op het bureau.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 april 2005

Foute acceptgiro: 5850 euro afgeschreven

Leeuwarden – Enkele gemeenteleden van de Vrije Evangelische Gemeente in Leeuwarden knipperden onlangs even met de ogen. Een bedrag van liefst 2925 euro of 5850 euro was afgeschreven van hun rekening door de kerk.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 april 2005

Hernieuwde studie gnostiek gewenst

Utrecht - De Utrechtse emeritus-hoogleraar Gilles Quispel is blij met de nieuwe paus, Benedictus XVI. ,,Als er iemand ooit in staat is het Vaticaan te bewegen om Gnosis in de Romana te integreren, dan is hij dat. Want eens was Ratzinger zeer positief over Nag Hammadi en de mogelijkheid dat Gnosis het gevestigde christendom kan verrijken. En allicht vindt hij dat nog.”

Geloof & Kerkzaterdag, 23 april 2005

29 mei laatste dienst in geref. kerk Workum

Workum - Zondag 29 mei zal er voor het laatst een eredienst zijn in de voormalige gereformeerde kerk van Workum. Dat meldt Ons kerkblad , het weekblad van de protestantse gemeenten in de zuidwesthoek.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 april 2005

Inspiratiepad nieuwe aanwinst Fredeshiem

Steenwijk/De Bult – Het doopsgezinde broederschapshuis Fredeshiem in Steenwijk neemt zondag een nieuwe aanwinst in gebruik. Op het veertien hectare grote buitengoed is een inspiratiepad aangelegd, langs zeven plekken met teksten ter overweging.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 april 2005

‘In preek klinkt het woord van God door’

Leeuwarden - In de meeste kerken is de preek de laatste decennia steeds korter geworden. Dat is een signaal. Toch wordt de preek over het algemeen nog wel ervaren als een onmisbaar onderdeel van de eredienst. Ciska Stark promoveerde deze week op een studie over de preek. Zij concludeert dat het veel beter kan met de zondagse Woordverkonding. ,,De preek is te vaak een incident in het drukke leven van mensen. Dat is te mager.”

Weerzaterdag, 23 april 2005

Fraai weekend

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden, blijft het droog en wordt het ongeveer 16 graden. De oostenwind is zwak tot matig, in het kustgebied soms vrij krachtig. Morgen is het zonnig, later neemt de kans op een regen of onweersbui toe bij 17, plaatselijk 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties