Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 23 april 2012.

Cultuurmaandag, 23 april 2012

Greidebrass wint 17e Gouden Spiker Bokaal

Ureterp | Brassband Greidebrass uit Wûnseradiel heeft in de derde divisie onder leiding van Dirk Vincken de Gouden Spiker Bokaal gewonnen. Dat bleek afgelopen weekend tijdens het 17e Gouden Spiker Festival in MFC De Wier in Ureterp.

Cultuurmaandag, 23 april 2012

Karst van den Bosch dagwinnaar solistenconcours

Drachten | Karst van den Bosch is zaterdag dagwinnaar geworden van het solistenconcours De klank van Fryslân in de categorie 16 jaar en ouder. Daarmee won hij de masterclass prijs. 41 solisten deden mee aan dit concours dat plaatsvond in De Lawei in Drachten. In de categorie 13-15 jaar streek dwarsfluitiste Marjon Planting met de eer, in jeugd tot en met 12 jaar werd kornettist Rutger Mollema winnaar. Solistenprijzen waren er voor Pieter Mark Kamminga, Marrich Noordmans, Marjon Planting en Karst van den Bosch.

Economiemaandag, 23 april 2012

Open dag Oudega begint met schipbreuk Titanic

De opening van de Open Bedrijvendag in Oudega (S) viel afgelopen zaterdag in het water. Het was de bedoeling dat met het binnenvaren van een replica van de Titanic de dag zou worden geopend. Door de hevige regenval kapseisde het schip echter. De 34 bedrijven die zich presenteerden waren ondanks de matige weersomstandigheden redelijk goed te spreken over de derde editie van de open dag.

Hoofdartikelmaandag, 23 april 2012

Over de schade, de kansen en de AOW’ers

De schade die het weglopen van Wilders aanricht, is aanzienlijk. Niet alleen in politiek opzicht - het CDA bijvoorbeeld is nog niet klaar voor verkiezingen - maar ook in financieel opzicht.

Regiomaandag, 23 april 2012

CDA en VVD Fryslân verrast door breuk PVV

Leeuwarden | De voorzitters van de Friese afdelingen van CDA en VVD zijn verrast door de breuk van de PVV met regeringspartijen VVD en CDA.

Regiomaandag, 23 april 2012

CDA en VVD Fryslân verrast door breuk PVV

Leeuwarden | De voorzitters van de Friese afdelingen van CDA en VVD zijn verrast door de breuk van de PVV met regeringspartijen VVD en CDA.

Regiomaandag, 23 april 2012

Jetze is beste wiskundescholier in Benelux

Leeuwarden | Dat hij kans maakte om te winnen wist hij wel, maar toch was Jetze Zoethout (17) uit Goutum blij verrast toen hij gisteren de beste bleek te zijn op de Benelux Wiskunde Olympiade in het Belgische Wépion, ten zuiden van Namen. ,,Het hangt er ook vanaf wat voor opgaven je krijgt, hoe je je op dat moment voelt en dat soort factoren”, zei de examenleerling van Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden vanmorgen.

Regiomaandag, 23 april 2012

Na zorgzaam leven wordt er nu gezorgd voor eeuwelinge

Triemen | Toen ze ruim anderhalf jaar geleden haar arm brak, was het onmogelijk voor Grietje de Stam-Biersteker uit De Bilt om zelfstandig te blijven wonen. Haar dochter besloot haar in huis te nemen, in Triemen. ,,Ik vond haar te goed voor een verpleeghuis.” Gisteren vierde ze haar honderdste verjaardag.

Geloof & Kerkmaandag, 23 april 2012

Ritmiek helpt onze zielom echt te leven

Leeuwarden | ,,Er moet een ritmiek in de tijd zitten willen we ervaren dat het leven zinvol is.” Dat betoogde prof.dr. Marli Huijer, hoogleraar filosofie van cultuur, politiek en religie aan de Erasmus Universiteit zaterdag tijdens de Nacht van de Filosofie Fryslân.

Geloof & Kerkmaandag, 23 april 2012

10.000 bezoekers bij ‘Nederland zingt’

Utrecht | Tienduizend zang- en muziekliefhebbers hebben zaterdag in Utrecht de Nederland zingt-dag van de Evangelische Omroep bezocht. Die vond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Geloof & Kerkmaandag, 23 april 2012

In spontane beweging nei meartaligens yn tsjinsten

Akkrum | Yn Fryslân wurde al mear as hûndert jier op syn minst twa talen brûkt yn tsjerketsjinsten: Frysk en Nederlânsk. Mar it Frysk hat in noch altiten swier. Der feroarje wol wat dingen, mar net safolle. Hoe kin it better?

Sportmaandag, 23 april 2012

Harkemase Boys geeft Montfoort laatste zetje

Harkemase Boys mag blijven hopen op verlenging van het verblijf in de topklasse. Zaterdag dienden de Harekieten hoogstpersoonlijk de genadeklap toe aan concurrent Montfoort (0-1).

Sportmaandag, 23 april 2012

Een kampioenschap went nooit voor Heerenveen

Nes (A) | Trainer Dick Schuurman van Heerenveen had voor de zekerheid aan een bestuurslid gevraagd of deze droge kleren voor hem apart wilde leggen. Het bleek een verstandige zet, want na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Geel Wit op Ameland (1-2) verdween Schuurman met vrijwel de gehele technische staf van de nieuwe kampioen van de derde klasse A onder de douche.

Sportmaandag, 23 april 2012

Derbykandidaten geven op Victoria Park vol gas

Wolvega | De aanloop naar de Derby voor Dravers op Duindigt is nog lang, maar de Derbykoorts begint nu al op te lopen. Zaterdagavond kwamen op de drafbaan Victoria Park in Wolvega zeven klassieke talenten in actie in een Stakeskoers voor driejarige hengsten en ruins. Alle ogen waren gericht op Clint W Boko, vorig jaar verkozen tot de tweejarige Draver van het Jaar. Kon hij de verwachtingen in zijn eerste koers als driejarige meteen waarmaken?

Sportmaandag, 23 april 2012

Westra schenkt cheque aan jeugd Otto Ebbens

De Westereen | Lieuwe Westra heeft wv Otto Ebbens een cheque van 2000 euro geschonken. Dit bedrag won de wielrenner uit Tijnje nadat zijn sterke optreden in Parijs-Nice (ritzege en tweede plaats in eindklassement) op de website van De Telegraaf verkozen werd tot ‘Sportmoment van de maand’ maart.

Sportmaandag, 23 april 2012

Sijtsma onderscheiden met vrijwilligersprijs

Leeuwarden | Thijs Sijtsma (71) is zaterdag door de Koninklijke Nederlands Zwem Bond (KNZB) onderscheiden met de vrijwilligersprijs. De Leeuwarder is al meer dan veertig jaar actief binnen de Friese zwemsport. Op dit moment is hij voorzitter van Kring Friesland en is hij tevens redacteur van de website.

Sportmaandag, 23 april 2012

Douwe Schaafsma wint omloop Land van Kleine Hein

Emmen | Douwe Schaafsma uit De Valom heeft zaterdag de Omloop door het Land van Kleine Hein op zijn naam geschreven. De coureur van wielervereniging Otto Ebbens versloeg bij de eerstejaars nieuwelingen Max Gulickx uit Eindhoven en Bram Welten uit Moergestel. Janiek Zandvliet uit Langezwaag viel met een vierde plaats net buiten het podium.

Sportmaandag, 23 april 2012

Eerherstel Marten Walinga op grootmeestertoernooi Fries dammen

Franeker | Het kleine wereldje van het Fries dammen kent sinds vier jaar het fenomeen van een heus grootmeestertoernooi. Slechts vier dammers kunnen zich ervoor plaatsen, maar die krijgen er na een zware selectieprocedure wel wat voor terug: de statige speelomgeving van het Franeker stadhuis en niet te vergeten een interessant prijzenbedrag met voor de winnaar bovendien een gouden tientje. En dat is zoals bekend met de huidige goudprijzen niet te versmaden.

Sportmaandag, 23 april 2012

Unieke prestatie van waterpoloërs SGHA

Heerenveen | De heren van waterpolovereniging SGHA uit Heerenveen promoveerden zaterdagavond naar de eerste klasse. Een 13-8 zege op ENC Arnhem volstond voor de ploeg van Ymkje Broersma. Een unieke prestatie, zo besefte ook de coach. ,,Dit is echt een mijlpaal. Niet alleen voor SGHA, maar voor het waterpolo in het Noorden.”

Sportmaandag, 23 april 2012

De beste heeft gewonnen, Ajax heeft op juiste moment gepiekt

Voor zover de titelstrijd voor dit weekeinde nog niet beslist was, zijn vriend en vijand het er inmiddels wel over eens dat Ajax het landskampioenschap gaat prolongeren. Hoewel de Amsterdammers nog niet zo gek lang geleden helemaal waren afgeschreven door de heren analytici, keerden ze met een imposante zegereeks van elf wedstrijden terug aan kop. Kunt u leven met hun 31e landstitel?

Sportmaandag, 23 april 2012

Mislukte onderhandelingen

Al die keren dat ik premier Rutte op de fiets het Catshuis zag verlaten moest ik ongewild aan Erik Odekerke denken, de olijke en naïeve kapelaan uit het Dagboek van een herdershond, de beste Nederlandse televisieserie aller tijden. Even zwaaien, het journaille een ‘goedenavond’ wensen en vervolgens, à la de kapelaan, onderuit gaan. Nondeju!


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties