Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 april 2013.

Economiedinsdag, 23 april 2013

Teelt van peen is vrijwel verdwenen uit Fryslân

Leeuwarden | Friese akkerbouwers hebben in de afgelopen jaren de teelt van peen vrijwel geheel afgestoten. Dat blijkt uit een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er zijn verschillende redenen voor het afstoten volgens akkerbouwwoordvoerder Upt Hiddema van landbouworganisatie LTO Noord. ,,Het gewas past niet in het bouwplan. In verband met onder andere ziektes kunnen wortelen maar een keer in de zes of zeven jaar op hetzelfde perceel worden geteeld. Omdat een groot deel van de akkerbouwers een oppervlakte heeft van vijftig hectare en ze moeten wisselen met andere gewassen, komt dat jaarlijks neer op een oppervlakte van zeven hectare. Te klein om dit rendabel te maken met machines.”

Hoofdartikeldinsdag, 23 april 2013

Duitse anti-euro partij raakt gevoelige snaar

Als een van de weinige landen in de Europese Unie doorstaat Duitsland redelijk goed de crisis. De Duitsers hebben in vergelijking met de Grieken, Italianen en Spanjaarden weinig te klagen. De slechte economische omstandigheden vormen in Zuid-Europese landen een uitstekende voedingsbodem voor allerlei protestpartijen van radicaal linkse en rechtse signatuur. Dat nu ook in Duitsland zich een protestpartij heeft aangediend, is een signaal dat ook in het sterkste en rijkste Europese land het onbehagen diep zit.

Regiodinsdag, 23 april 2013

Niet even lekker uit eten met een allergie

Leeuwarden | ,,Een notenallergie is heel irritant. Als ik noten krijg, word ik helemaal rood en zwel ik op. Als er wordt getrakteerd, kan ik het vaak niet eten.”

Regiodinsdag, 23 april 2013

Fries toerisme hoopt op veel late beslissers

Leeuwarden | Veel Friese hotels, campings en bungalowparken hebben in de komende meivakantie nog ruimte voor late beslissers. Er zijn wel al vroegboekingen gedaan, maar de meeste mensen wachten kennelijk liever het weer af.

Regiodinsdag, 23 april 2013

Snel duidelijkheid over angstsfeer in Drachten

Drachten | Het moet snel duidelijk worden of er op het gemeentehuis van Smallingerland echt sprake is van een sfeer van intimidatie door leidinggevenden. Daarover was de voltallige gemeenteraad het gisteravond tijdens het extra ingelaste spoeddebat, waarbij de publieke tribune vol zat, volledig eens. De raadsfracties verschilden wel van mening over de aanpak van het onderzoek dat er komt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties