Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 23 april 2014.

Economiewoensdag, 23 april 2014

Water zelf hip maken met een smaakje

Leeuwarden | Om gezonde(re) voeding tot een succes te maken, moeten mensen er plezier aan beleven. Met die gedachte introduceren twee Friezen om utens een innovatie in het frisdrankschap. Door een kneepje in het kleine flesje YEAU! krijgt water een bijzonder smaakje, zonder toevoeging van suiker of cafeďne.

Hoofdartikelwoensdag, 23 april 2014

Senaat vraagt terecht om tijdig sturen wetten

Het was een kort briefje dat Ankie Broekers-Knol, de voorzitter van de Eerste Kamer, vorige maand aan premier Rutte schreef. Hierin deed ze het simpele maar klemmende verzoek om wetten op tijd aan te leveren. Wetten die op 1 januari 2015 in werking moeten treden, moeten voor 1 juli besproken worden in de Eerste Kamer. En dat kan volgens de senaatsvoorzitter alleen als deze wetten deze week door de Tweede Kamer afgerond zijn. Broekers-Knol vroeg daarom eerder deze maand aan het kabinet om welke wetten het gaat.

Regiowoensdag, 23 april 2014

Opknap centrum Feanwâlden gaat definitief door

Damwâld | Het centrum van Feanwâlden krijgt de komende jaren definitief een grote opknapbeurt. Ook komt de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) op de plaats van het huidige zalencentrum De Mienskip. Dat heeft de gemeenteraad van Dantumadiel gisteravond besloten.

Regiowoensdag, 23 april 2014

Fiks meer energie met windmolens op Noordzee

Groningen | Het defensiegebied boven de Wadden is bij de provincie Groningen in beeld voor opschaling van windenergie. Onderzoeks- en adviesbureau Deloitte heeft een rapport opgesteld waaruit blijkt dat het gebied heel geschikt is voor ontwikkeling van windenergie op zee. Het waait er bovengemiddeld hard waarmee de energieopbrengst hoog zal zijn. Ook kan er een snelle aansluiting op de Eemshaven komen, stellen de onderzoekers.

Regiowoensdag, 23 april 2014

Stevig verzet tegen een superprovincie

Leeuwarden | Noord-Holland, Utrecht en Flevoland willen niet worden samengevoegd op de manier zoals het kabinet dat wil. Ze missen visie. Dat zeiden de drie commissarissen van de Koning gisteravond op een persconferentie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties