Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 23 juni 2005.

Bijschriftdonderdag, 23 juni 2005

Vrede is nooit verder dan je naaste

Jezus navolgen is niet zo populair

Economiedonderdag, 23 juni 2005

200 Friese banen weg

Leeuwarden - Fryslân verliest naar schatting ruim tweehonderd banen als de suikerplannen ingevoerd worden. Dat is ongeveer een kwart van de achthonderd banen bij 444 suikerbietentelers. Daarmee is de situatie in Fryslân minder dramatisch dan landelijk. U. Hiddema, woordvoerder akkerbouw van Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord is pessimistischer. Hij verwacht dat alle Friese boeren zullen stoppen door de prijsverlaging.

Hoofdartikeldonderdag, 23 juni 2005

Het calvinistisch denken…

Flinke Kamerleden wisten niet hoe snel ze hun persoonlijke vonnisjes moesten vellen, toen deze week de ouders van de gedode peuter Savanna terechtstonden. Geen straf was de politici zwaar genoeg. De rechter maakte in de toelichting op zijn vonnis korte metten met deze schreeuwende volksvertegenwoordigers, die zonder kennis van de rechtsgang de ‘gewone burger’ in zijn ‘gezonde rechtsgevoel’ tegemoet wilden komen. Kwalijke schending van de scheiding der machten, oordeelde de rechter; zulk wangedrag kan de Nederlandse rechtstaat ernstig schade doen.

Regiodonderdag, 23 juni 2005

De vossenjacht kan worden geopend

Den Haag/Lauwersoog - De vos mag straks zonder speciale vergunning bejaagd worden. Minister Veerman van Landbouw gaf gisteren in de Tweede Kamer toe aan de wens van de fracties van CDA, VVD en LPF deze jacht buiten de kraam- en zoogtijd mogelijk te maken.

Regiodonderdag, 23 juni 2005

Vertrek van asielzoekers problematisch

Leeuwarden – Van de 310 uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds vorig jaar in noodopvangvoorzieningen in Fryslân verblijven, is tot nu toe slechts één persoon teruggekeerd naar het land van herkomst.

Regiodonderdag, 23 juni 2005

CDA verbetert referendum

Leeuwarden – Inwoners van Fryslân kunnen over belangrijke onderwerpen een referendum aanvragen. Dit initiatiefvoorstel van D66 kreeg gisteren tijdens de Statenvergadering onverwacht steun van het CDA. In een politieke klucht dreigde de eenmansfractie die steun nog bijna te verspelen.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 juni 2005

Vrouwenbond bezint zich

Leeuwarden - De Gereformeerde Vrouwenbond (GVB) bezint zich samen met haar achterban op de toekomst. De GVB bekijkt hoe de organisatie zowel landelijk, provinciaal als lokaal levensvatbaar kan blijven. Doel is om zo lang mogelijk dienstbaar te blijven voor de vrouwengroepen in het land. De GVB wil proberen met andere PKN-vrouwenorganisaties een toekomst op te bouwen.

Sportdonderdag, 23 juni 2005

Nřrregaard was uitgeleerd in Denemarken

Heerenveen – Terwijl in en rondom het Abe-Lenstrastadion hard wordt gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen is de clubleiding ook druk bezig om de ploeg voor komend seizoen in de steigers te zetten. Met name op het middenveld heeft Heerenveen met het vertrek van Mika Väyrynen, Daniël Berg Hestad en laatstelijk ook nog Arek Radomski een behoorlijk veer gelaten. Met de Deen Hjalte Bo Nřrregaard verwacht de club een welkome versterking voor de middelste linie te hebben gehaald.

Sportdonderdag, 23 juni 2005

Steur via omweg toch bij Heerenveen terecht

Heerenveen – Garanties op een basisplaats worden niet gegeven in de voetballerij. Toch hoopt Sebastiaan Steur dat hij komend seizoen al regelmatig zijn kunsten mag vertonen in de hoofdmacht van Heerenveen. ,,Hoe vaker hoe liever. Heerenveen heeft me verzekerd dat ze geen spelers halen voor de breedte. Als ik was gehaald voor de bank, dan was ik bij Volendam gebleven’’, zegt de 21-jarige linkerspits.

Sportdonderdag, 23 juni 2005

Stefan van Dijk wint Noord-Nederland Tour

Groningen – In een tumultueus verlopen eerste aflevering van de Noord-Nederland Tour was de zege de Rabobank formatie vorig jaar niet gegund. Woensdag in de tweede editie greep Nederlands meest vooraanstaande wielerploeg opnieuw naast de overwinning. Die ging naar sprinter Stefan van Dijk die een goede generale beleefde voor het NK in Rotterdam.

Sportdonderdag, 23 juni 2005

Friese zeges tijdens werpstrijd

Groningen - Tijdens de strijd om de Martinibokaal werpen hebben Friese atleten zich woensdagavond niet onbetuigd gelaten. Bij de vrouwen kwam Laura van den Akker het verst met de discus. De Heerenveense haalde 37.37.

Sportdonderdag, 23 juni 2005

Partuur Hibma wint in Jorwert

Jorwert - Geeske Hibma, Ingrid de Haan en Fenna Zeinstra hebben woensdag in Jorwert de uitnodigingswedstrijd voor de dames hoofdklasse op hun naam geschreven. In een mooie en spannende finale won partuur Hibma met 5-5 en 6-4 (bovenslag van Fenna Zeinstra) van trio Marie Heida, Tineke Algra en Marike Beckers.

Sportdonderdag, 23 juni 2005

Piersma achterinse in partuur Minnesma

Leeuwarden - Pier Piersma wordt de nieuwe achterinse bij Simon Minnesma en Renze Pieter Hiemstra. Piersma vormt op dit moment een weinig succesvol partuur in de hoofdklasse met Johan Meirink en Michel van Veen.

Weerdonderdag, 23 juni 2005

Tropisch


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties