Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 23 juli 2003.

Agendawoensdag, 23 juli 2003

Klassiek

De uitagenda voor de week van 24 – 31 juli 2003

Bijschriftwoensdag, 23 juli 2003

Dromen

Veel mensen dromen van of hebben gedroomd van geluk en succes.

Economiewoensdag, 23 juli 2003

Achmea pleit voor assurantieverklaring

Leeuwarden - Ondernemingen moeten naast de bestaande accountantsgoedkeuring een verklaring opnemen in het jaarverslag over de verzekeringen van het bedrijf. Dat bepleit H. Duthler, directievoorzitter van verzekeraar Avero Achmea.

Economiewoensdag, 23 juli 2003

Wat blijft er over van dit Nederland?

Het valt niet te ontkennen, dat in alle informatie van de effectenbeurs een vaste lijn zit. CBS, CPB en andere moderne rekencentra kunnen zeggen wat zij willen, de gemiddelde belegger haalt er vlekkeloos uit wat hij horen wil. Maar stormsignalen laten hem koud.

Expowoensdag, 23 juli 2003

Aldeboarn, Doopsgez. Kerk: expo Anutosh Gudrun, acrylwerk met thema Reflecties, t/m 24 aug.

Hoofdartikelwoensdag, 23 juli 2003

Politiek en media…

Media beďnvloeden de politiek. Op die paar bizarre hectares in Den Haag is daar geen ontkomen aan: er werken 150 politici die zich nauwelijks rechtstreeks met burgers verstaan maar wel dagelijks omzwermd worden door een menigte voorlichters, spindoctors en journalisten die hen expositie kunnen verschaffen onder het volk.

Regiowoensdag, 23 juli 2003

Vuurwerk keert terug tijdens de Sneekweek

Sneek – Er wordt weer vuurwerk afgestoken bij de opening van de Sneekweek, volgende week vrijdag. Vorig jaar kon het traditionele vuurwerk geen doorgang vinden.

Regiowoensdag, 23 juli 2003

Gedupeerde toeristen zien eindelijk geld

Drachten - De door het faillissement van het NNBT gedupeerde toeristen krijgen definitief een schadevergoeding. Fryslân, Groningen en Drenthe hebben daartoe een regeling getroffen. In totaal wordt 270.000 euro beschikbaar gesteld.

Regiowoensdag, 23 juli 2003

Chocolademelk kan ontlezing niet keren

Buitenpost - De inwoners van de gemeente Achtkarspelen zijn vorig jaar minder vaak naar de bibliotheek en bibliobus geweest dan het jaar ervoor. De plaatsing van een drankenautomaat kon de ontlezing niet keren.

Regiowoensdag, 23 juli 2003

Douwe Visser van Sneek kan vandaag al SKS-kampioen worden

Elahuizen - Met de vlag in top voer het Lemster skűtsje dinsdagavond Lemmer binnen. Ale Zwerver had ‘s middags op de Fluessen bij Elahuizen weer eens een overwinning geboekt en klom door die zege naar de top van het klassement. Het kampioenschap lijkt Douwe Visser van Sneek bijna niet meer te kunnen ontgaan. De Sneker Pan finishte gisteren achter Tjitte Brouwer van Heerenveen als derde. De concurrentie was toen al uitgeschakeld.

Regiowoensdag, 23 juli 2003

LPF-statenlid hekelt partijdictatuur

Leeuwarden - Hij vindt zichzelf niet schichtig, maar dat werd hij wel de afgelopen vier maanden. Gisteren werd bekend dat Statenlid Piet Oosterhuis zijn partijlidmaatschap van de LPF heeft opgezegd.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 juli 2003

Bijbelstichting: 300.000 euro voor bijbels in Roemenië

Leeuwarden – De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) heeft 300.000 euro bijeengebracht voor Roemeense bijbels.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 juli 2003

‘Problematiek dringt niet door’

Leeuwarden - Wanneer gaan mensen in Nederland zich écht druk maken over de gevolgen van klimaatsveranderingen? ,,Pas als er in Nederland geen tulpen meer kunnen groeien omdat het daarvoor te warm is’’, denkt Geert Klaassen, adviseur Werelddiaconaat van Kerkinactie. Twee jaar geleden begon Kerkinactie met het ‘Kerkinactie Klimaatfonds’.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 juli 2003

De ‘kerk van Rembrandt en Saskia van Rijn’

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag negen open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week de hervormde Van Harenskerk van Sint Anna-parochie.

Sportwoensdag, 23 juli 2003

Het gezicht van Fryslân is er uit. Foppe: ik stop ermee

Heerenveen - Het gezicht van Fryslân draagt volgend jaar niet langer de fakkel van ’s lands sympathiekste voetbalclub. Foppe de Haan kondigde gisteren tijdens de persdag zijn afscheid als hoofdtrainer van Sportclub Heerenveen aan. Met vochtige ogen, trillende bovenlip en zweetdruppels op z’n voorhoofd zei Foppe de Haan (60): ,,Ik stop ermee en ben blij dat het hoge woord eruit is.’’

Sportwoensdag, 23 juli 2003

Bart Helmholt verslikt zich

Burgum – Bart Helmholt won dinsdagavond het fierljeppen in Burgum. De klassementsleider kwam voor eigen publiek tot 17,70 meter en maakte er met nog vijf man over de zeventien meter een spannende finale van. De sensatie zoals die in deze fase van het seizoen verwacht mocht worden, bleef evenwel uit. Helmholt droop dan ook af met ‘de smoar yn’.

Sportwoensdag, 23 juli 2003

Foppe de Haan kondigt zijn afscheid aan

Heerenveen - Een geëmotioneerde Foppe de Haan kondigde dinsdag tijdens de perspresentatie zijn afscheid als hoofdtrainer van SC Heerenveen aan. De zestigjarige oefenmeester treedt na afloop van dit seizoen terug bij de club waar hij sinds 1985 werkzaam is. Mogelijk zal De Haan een andere functie gaan bekleden binnen de club.

Sportwoensdag, 23 juli 2003

Cambuur krijgt pak slaag van Helders elftal

Den Helder – Het zit nog niet goed bij Cambuur Leeuwarden. Natuurlijk is het nog maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar de formatie van trainer Dick de Boer kreeg dinsdagavond in Den Helder een gevoelig pak slaag van het Helders elftal.

Weerwoensdag, 23 juli 2003

Bewolking en buien

Vandaag hebben we nog veel zon en vanmiddag enkele stapelwolken, maar morgen krijgen we meer bewolking en enkele buien. De temperaturen komen morgenmiddag te liggen rond 22 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties