Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 juli 2004.

Bijschriftvrijdag, 23 juli 2004

Een open dak

Het belangrijkste van de loofhutten is niet wat er ís, maar wat er níet is.

Economievrijdag, 23 juli 2004

Friese economie in 2003 volgt landelijke trend

Voorburg – De economische krimp in Fryslân en Drenthe kwam in 2003 uit op respectievelijk 1,2 en 2,0 procent. Landelijk was dat 0,5 procent. Doordat de aardgasproductie in Fryslân en Drenthe lager was dan het jaar daarvoor kwam de teruggang extra laag uit. Bij gelijkblijvende productie zou de krimp uit zijn gekomen rond het landelijk gemiddelde. Door de aardgasproductie was er in Groningen nog sprake van groei: 1,5 procent.

Hoofdartikelvrijdag, 23 juli 2004

Balkenendes waardenoffensief…

Minister-president Balkenende hield deze week twee belangrijke toespraken. De eerste in Berlijn, op 20 juli, ter herdenking van de (mislukte) aanslag op het leven van Hitler precies zestig jaar geleden, door Graf von Stauffenberg. Een herdenking die men in Duitsland, niet voor niets, liet samenvallen met de openbare eedaflegging van Bundeswehr-recruten. De tweede hield hij voor het nieuwe Europese Parlement ter presentatie van de Nederlandse plannen als voorzitter van de Europese Unie voor het komend halfjaar.

Regiovrijdag, 23 juli 2004

‘Huisdieren |in vakantie thuis beter af’

Leeuwarden - Diereneigenaren nemen hun hond of kat steeds vaker mee op vakantie. Reisbureaus bieden speciale arrangementen aan waarbij het huisdier mee kan en er zijn speciale bijzettentjes voor de hond verkrijgbaar. Dierenartsen noemen dit een zorgelijke ontwikkeling. Volgens hen zijn huisdieren over het algemeen thuis beter af.

Regiovrijdag, 23 juli 2004

Strijd zeilmakers om gunst skûtsjeschippers

Grou – Zeilmaker Molenaar uit Grou, traditioneel de hofleverancier van de zeilen voor de skûtsjes van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS), verliest terrein. Concurrent en dorpsgenoot De Vries weet steeds meer schippers als klant te trekken. Aanleiding is de beste prestatie van de skûtsjes die varen met het nieuwe doek van De Vries. Vorig jaar bezette ‘De Vries’ de plaatsen één, drie en vier in het eindklassement van de SKS. Dat waren respectievelijk Douwe Visser van Sneek, zijn naamgenoot en neef van Drachten en Ype van der Meulen van Woudsend.

Regiovrijdag, 23 juli 2004

‘Utfanhûzje’ in het grote ziekenhuis MCL

Leeuwarden – Het voelt een beetje als ‘útfanhûzjen’ voor verpleegkundige Tialda Dijkstra en haar collega’s. Alles op de nieuwe werkplek is vreemd en nieuw. In de hal van Afdeling B van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) staan nog tientallen dozen, die donderdag rond een uur of vier ’s middags zijn afgeleverd vanaf Noord. ,,Dit alles moat noch in plakje hawwe.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 23 juli 2004

‘Mooi als ze zondag terug zouden komen’

Morgen zijn de Johannes de Dooperkerk, de rooms-katholieke kapel, en de doopsgezinde kerk van Warns geopend voor publiek in het kader van ‘Tsjerke Iepen’, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Elke week vertelt een betrokkene over zijn of haar kerk. Vandaag Rein Oostenveld, lid van de doopsgezinde gemeente.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 juli 2004

‘Hij komt misschien nog eens terug’

Er wordt door volwassenen heel wat over God gedelibereerd. Voor kinderen ligt geloven vaak eenvoudiger. Hun onbevangenheid ten voorbeeld en ter verademing. Deel 2.

Sportvrijdag, 23 juli 2004

Haanstra kan eindelijk die laatste slag maken

Grijpskerk – Heel even leek het dat Klaas Haanstra als fierljepper de schlemiel van deze zomer zou worden. In de wedstrijden voor het klassement kwam de Workumer niet eens nog over de grens van zeventien meter en voor iemand die vier jaar geleden al een persoonlijk record sprong van 18,88 meter, was dat gewoon onvoldoende.

Sportvrijdag, 23 juli 2004

Sportbonden NCSU, NCS en NKS sluiten ideëel verbond

Leeuwarden – De Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), Nederlandse Christelijke Sport Unie (NCSU) en de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS) gaan verregaand samenwerken.

Sportvrijdag, 23 juli 2004

Haven op dreef bij EK Yngling

Stavoren – Hidde-Jan Haven beleefde donderdag bij het EK Yngling op het IJsselmeer een prima zeildag. De Fries stuurde zijn boot naar de tweede plaats tijdens de zesde race.

Weervrijdag, 23 juli 2004

Minder warm

Vanmiddag verdwijnen de buien geleidelijk en maken plaats voor enkele opklaringen. Het wordt 23 graden en de wind neemt toe tot krachtig in het waddengebied. Morgen zijn er zonnige perioden, het wordt 23 graden en blijft het droog


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties