Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 23 juli 2014.

Hoofdartikelwoensdag, 23 juli 2014

Diplomatiek handelen is nu de enige optie

Koning Willem-Alexander zei diep geraakt te zijn door de schrijnende persoonlijke verhalen van mensen die dierbaren hebben verloren. Gisteren bezocht hij, zijn vrouw en leden van het kabinet de samenkomst van nabestaanden van slachtoffers van de vliegtuigramp gisteren in Nieuwegein. Het verdriet over de gebeurtenissen is groot en wordt in het hele land gevoeld. Volgens koning Willem-Alexander heeft de ramp ,,een diepe wond geslagen in onze samenleving. Het litteken daarvan zal zichtbaar en voelbaar blijven tot in lengte van dagen". De koning zei dat het verdiet en de onmacht van de nabestaanden hem en zijn vrouw door de ziel sneed.

Hoofdartikelwoensdag, 23 juli 2014

Voorzichtig met advies na enquête-onderzoek

De parlementaire enquête naar de misstanden bij woningcorporaties heeft weken geduurd en er zijn tientallen mensen gehoord, onder ede en eerder in het vooronderzoek. De commissie is nu druk bezig om het eindrapport te schrijven en om tot eindconclusies te komen. De resultaten zullen in het najaar gepresenteerd worden.

Regiowoensdag, 23 juli 2014

Dag van nationale rouw om slachtoffers

Den Haag/Leeuwarden - Vandaag staat Nederland massaal stil bij de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. Voor het eerst sinds 1962 is er sprake van een dag van nationale rouw, die gisteren werd afgekondigd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De laatste keer dat zo'n dag werd uitgeroepen, was na de dood van koningin Wilhelmina in 1962.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties