Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 augustus 2005.

Bijschriftdinsdag, 23 augustus 2005

Onder de indruk

Als Jezus zijn bergrede beëindigt zijn de mensen diep onder de indruk, zo vertelt Matteüs ons.

Economiedinsdag, 23 augustus 2005

Leeuwarden haalt lage ozb terug bij bedrijven

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden gaat de lagere onroerendzaakbelasting (ozb) die ze volgend jaar moet doorvoeren, terughalen bij de bedrijven. Ze gaat dit doen door de rioolrechten apart in rekening te brengen. Dat maakte woordvoerster A. Feenstra van de gemeente gisteren bekend. Vorig jaar had de gemeente Leeuwarden besloten om alle heffingen aan bedrijven onder te brengen bij de ozb, om de rekening voor bedrijven overzichtelijk te maken.

Economiedinsdag, 23 augustus 2005

Grontmij lonkt naar Oranjewoud

Heerenveen - Ingenieursbureau Grontmij is geïnteresseerd in een overname van collegabedrijf Oranjewoud. ,,We zouden slechte bestuurders zijn als we hier niet serieus naar zouden kijken’’, erkende financieel directeur D. van der Werf van Grontmij.

Hoofdartikeldinsdag, 23 augustus 2005

Na het zuur het zoet…

Wanneer een kabinet in ons land de rit uitzit is het gemiddeld vier jaar aan het bewind geweest. Dat is niet al te lang. Door onze ingewikkelde overlegcultuur is voor het maken van een wet, het inwinnen van advies bij de Raad van State, het indienen en behandelen in de Staten Generaal zoveel tijd nodig dat een bewindspersoon meteen aan de slag moet wanneer hij iets binnen één kabinetsperiode wil realiseren. Daarnaast vergt het overleg met organisaties van belanghebbenden ook nog veel tijd. Als alles goed gaat, begint op zijn vroegst in het derde jaar van een kabinet ‘het oogsten’ opdat ‘de afrekening’ na het vierde jaar ertoe zal leiden dat men wellicht de verkiezingen daarna met vertrouwen tegemoet kan zien. Dezelfde gang van zaken geldt ‘al vele kabinetten lang’ voor maatregelen die een financieel aspect hebben, vooral wanneer zij van invloed zijn op de koopkracht van burgers.

Regiodinsdag, 23 augustus 2005


Regiodinsdag, 23 augustus 2005

Kunstmest uit riool Drachten

Drachten - De nieuwe rioolwaterzuivering in Drachten werkt zo goed dat met een geringe ingreep gemakkelijk kunstmest geproduceerd kan worden. Dat zegt B.A. Bult, hoofd afdeling zuiveringsbeheer van Wetterskip Fryslân. De rioolinstallatie moet dan voor een half miljoen euro aangepast worden zodat fosfaat teruggewonnen kan wordenVooralsnog investeert het waterschap de 500.000 euro niet in het aanpassen van de waterzuivering in Drachten, omdat er geen goede afzet is voor de kunstmest. Bovendien werkt de enige kunstmestfabriek in Nederland, Thermfos in Rotterdam, niet mee om de kunstmestwinning uit rioolwaterzuiveringen op de markt te brengen.

Regiodinsdag, 23 augustus 2005

Apotheker wil inzage in diagnose huisarts

Oosterwolde – Apothekers willen weten voor welke kwaal een medicijn wordt voorgeschreven. Alleen dan kunnen fouten in de dosering worden uitgesloten. Dat zegt D. van der Graaf, apotheker uit Oosterwolde.

Regiodinsdag, 23 augustus 2005

Pootje baden moet straks in schone Leijen

Eastermar - Wie gaat pootje baden in De Leijen is al vrij snel het zicht op zijn tenen kwijt. Het water in het driehonderd hectare grote meertje tussen Rottevalle en Eastermar is behoorlijk troebel; het doorzicht varieert van twintig tot maximaal vijftig centimeter.

Regiodinsdag, 23 augustus 2005

‘Reïntegratie slaat de plank geregeld mis’

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden maakt te veel gebruik van reïntegratiebureaus, die ook nog eens niet voldoende effectief zijn. Dat stelt PvdA-raadslid M. Florijn. Hij combineert de uitkomsten van een onderzoek van het Centrum voor Arbeid en Beleid (CAB) en de Rijksuniversiteit Groningen met een gemeentelijk onderzoek over de effectiviteit van reïntegratie.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 augustus 2005

Handzame gids bij Nieuwe Bijbelvertaling

Amersfoort - De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) hebben een handzame gids bij De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) uitgebracht: De Bijbel als nieuw. De NBV lezen en leren waarderen. Het initiatief daartoe is genomen door de Deputaten Bijbelvertaling van de GKV.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 augustus 2005

Restyling van website Evangelisch Werkverband

Leeuwarden – Het Evangelisch Werkverband (EW) binnen de Protestantse Kerk in Nederland heeft zijn website in een nieuw jasje gestoken. Onder meer staat er Engelstalige informatie op over de evangelisch getinte vernieuwingsbeweging binnen de PKN. In het Engels heet het EW de Evangelical Working Alliance.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 augustus 2005

Vermaarde Chinese huiskerkleider overleden

Ermelo - Allen Yuan, een steunpilaar van de Chinese huiskerkbeweging, is vorige week dinsdag in een ziekenhuis in Peking. Hij is 91 jaar geworden. Dat heeft Stichting Open Doors gisteren bekendgemaakt. Vanaf 1986 heeft Open Doors Yuan in het geheim van bijbels voorzien.

Weerdinsdag, 23 augustus 2005

Buitje

Vandaag is er bewolking en komt het tot een enkel buitje.Er waait een matige en in het kustgebied vrij krachtige wind uit noordwestelijke richtingen. Het wordt 20 graden. Morgen is er eerst zon, later volgt bewolking en regen bij 21 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties