Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 23 september 2010.

Cultuurdonderdag, 23 september 2010

Groningen krijgt vakopleiding voor beeldhouwers

Groningen - De Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen breidt uit met een vakopleiding beeldhouwen. Dat heeft een woordvoerder van de school gisteren bekendgemaakt. De school is de enige academie voor beeldhouwkunst in ons land, aldus de woordvoerder.

Cultuurdonderdag, 23 september 2010

Theatermarathon voor Namibië door studenten roc

Leeuwarden - Studenten van de opleiding Sociaal cultureel werker-theater van ROC Friese Poort in Leeuwarden houden volgende week een 24-uurs theatermarathon voor Namibië. Dat heeft een woordvoerder van de school gisteren gemeld. Van 30 september om 12.00 uur tot 1 oktober 12.00 uur zijn in de Herman van Veenzaal monologen, fragmenten uit voorstellingen, dans- en muziekacts.

Economiedonderdag, 23 september 2010

Toezichthouders WTC Leeuwarden treden terug

Leeuwarden - De volledige Raad van Commissarissen van het WTC Leeuwarden treedt terug. Daarvoor in de plaats komen drie nieuwe toezichthouders. De huidige commissarissen waren afkomstig van de Stichting Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren en het FEC in Leeuwarden die ruim twee jaar geleden werden samengevoegd tot de WTC Groep.

Economiedonderdag, 23 september 2010

Smeding AGF breidt uit in Sint Annaparochie

Sint Annaparochie - Smeding Groenten en Fruit in Sint Annaparochie gaat uitbreiden. Het hoofdkantoor en distributiecentrum van de groothandel in aardappelen, groente en fruit (AGF) worden vergroot met bijna negenduizend vierkante meter. Dat is een groei van ruim 70 procent. ,,We hebben een sterke groei in omzet meegemaakt het afgelopen jaar”, zegt directeur Sybo Smeding.

Economiedonderdag, 23 september 2010

FrieslandCampina gaat boeren helpen met groene energie

Vierakker - Energieleverancier Essent en zuivelfabrikant FrieslandCampina gaan samenwerken bij de productie van groene energie door melkveehouders. Essent begeleidt de boeren die zijn aangesloten bij de coöperatie bij het opzetten van projecten om energie te winnen uit zon, wind of biomassa. Het energiebedrijf wil daarna ook de energie afnemen.

Economiedonderdag, 23 september 2010

Friesland Bank haalt vele miljoenen op met lening

Leeuwarden - Friesland Bank heeft gisteren 650 miljoen euro opgehaald door de verkoop van verpakte hypotheken. Een grote groep van Europese beleggers hebben de obligaties (securisaties) gekocht. Het is de vijfde securisatie van Friesland Bank. Daarmee financiert de bank een deel van de door haar verstrekte woninghypotheken.

Hoofdartikeldonderdag, 23 september 2010

Eigen belang...

De winst van de anti-islampartij Zweedse Democraten bij de verkiezingen afgelopen weekend is in Europa geen uitzondering. In bijna elk Noord-Europees land hebben partijen gewonnen die een einde willen maken aan de in hun ogen onbegrensde immigratiestroom.

Regiodonderdag, 23 september 2010

Vissers gecontroleerd door de eigen club

Grou - De eerste eigen controleboot van Hengelsportfederatie Fryslân is blinkend, grijs, en snel.

Regiodonderdag, 23 september 2010

Kaartjes om zieke te laten weten dat hij niet is vergeten

Surhuizum - Een briefkaart krijgen is altijd leuk. Als je al langere tijd ziek bent is het helemaal fijn om zo nu en dan een kaartje door de bus te krijgen, weet de veertigjarige Hendrika van der Schors uit Surhuizum. Met hulp van twee vriendinnen, Anke Hartholt en Janneke Elzinga, en dochter Anita (21) heeft ze Voor Altijd opgezet, een stichting die door kaartjes te versturen chronisch zieken een hart onder de riem wil steken.

Regiodonderdag, 23 september 2010

Paraderen op de Workumer hoedjesdag

Workum - Op de jaarlijkse Kokedei in Workum worden dit jaar niet alleen de koeien gekeurd. Ook wordt gekeken wie het mooiste hoedje draagt. Degene met het mooiste hoofddeksel mag meerijden in de sjees.

Regiodonderdag, 23 september 2010

Gemeenten gaan samen de roek te lijf

Oentsjerk - De Friese gemeenten gaan gezamenlijk de roekenoverlast aanpakken door bij het ministerie van LNV één ontheffing op de Flora- en Faunawet aan te vragen. Daarmee mogen ze bestaande roekennesten verwijderen en maatregelen nemen die ertoe leiden dat de roeken geen nieuwe nesten op ongewenste locaties bouwen.

Regiodonderdag, 23 september 2010

‘Wake up call’ Fryslân: vette tijden voorbij

Leeuwarden - Van de eerste bezuinigingsronde door de provincie Fryslân zullen de Friese burgers nog weinig merken. De provincie heeft vooral lucht uit de begroting gehaald door geld voor niet waargemaakte ambities vrij te maken. De bezuiniging is volgens gedeputeerde Galema wel ,,een wake up call” voor wat nog gaat volgen.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 september 2010

Festival wil Bijbel teruggeven aan de lezer

Gouda - Zelf de Bijbel lezen, of aan tafel na het eten. Wie doet het nog? Het gebeurt steeds minder, weet de redactie van In de Waagschaal. Reden om een Bijbelleesfestival te organiseren. Gewoon weer samen de Bijbel lezen en dan maar kijken wat er uit komt.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 september 2010

Nieuwe leerstoel Orthodoxie en Vredesopbouw

Amsterdam - De Vrije Universiteit in Amsterdam en de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) krijgen een gezamenlijke bijzondere leerstoel Orthodoxie en Vredesopbouw in Europa. Dat is gisteren bekendgemaakt.

Sportdonderdag, 23 september 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportdonderdag, 23 september 2010

‘Manchester United wil Elyounoussi’

Manchester - United Volgens de doorgaans goed ingelichte Engelse voetbalwebsite FansFC.com zou Heerenveen-aanvaller Tarik Elyounoussi in de belangstelling staan van Manchester United. De 22-jarige Noor van Marokkaanse afkomst speelt sinds de zomer van 2008 voor sc Heerenveen, maar kon in het Friese Haagje nimmer overtuigen.

Sportdonderdag, 23 september 2010

Toppers naar Heite schaaktoernooi

Wolvega - De derde editie van het Remco Heite schaaktoernooi in Wolvega is erin geslaagd nationale en internationale toppers aan te trekken. Op de deelnemerslijst van het Invitatietoernooi prijken de namen van Loek van Wely en Anash Giri (Nederlands kampioen 2009), Erwin L’Ami, Bartlomiej Macieja (Polen), Peter Heine Nielsen (Denemarken) en Luke McShane (Engeland). Op L’Ami na bezetten deze spelers allen een positie in de Top100 van de Fideranking.

Sportdonderdag, 23 september 2010

Jaring fan Bokkum loopt ‘zomaar’ naar Friese titel

Workum - Jaring fan Bokkum zal ongetwijfeld hebben geweten wie er in het zadel zat, maar veel tijd om zich dat te realiseren kreeg de zevenjarige Friese hengst gistermiddag tijdens het 110e stratenconcours van Workum niet. Daarom trok de nakomeling van de hengst Jasper zich nergens iets van aan en reed Daniëlla Smit uit Beetsterzwaag ‘zomaar’ naar de titel van Het Friese Tuigpaard.

Sportdonderdag, 23 september 2010

Lamlendig Cambuur met schrik vrij

Noordwijkerhout - SC Cambuur kwam in Noordwijkerhout in de derde ronde van het KNVB bekertoernooi tegen topklasser VVSB met de schrik vrij. De Leeuwarders speelden lamlendig, inspiratieloos en waren niet vooruit te branden. Twee bevliegingen in de slotfase waren genoeg voor een ticket in de volgende ronde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties